Antigravitációs jóga Hír

Jenei Róbert - Mozgásvilág.hu
2011/11/29
Súlytalanság állapotában végzett jógagyakorlatok? Na nem egészen, de a földtől elrugaszkodva, a levegőben...
Hirdetés



Érezd a jóga jótékony hatását a földtől alig pár centire a levegőben

 

A jógát valószínűleg már senkinek nem kell bemutatni, hiszen már mindenki hallott róla. Tudjuk, hogy jótékony hatása van testre-lélekre, és a stressz oldó képessége sem elhanyagolható. Na de egy ilyen sokoldalú és komplex órát mivel lehetne még feltuningolni?

Nos, mindig is voltak nagy úttörők a fitnesz iparban, akik valami mással, valami újjal próbálkoztak. Christopher Harrisson is ezek közé a nem mindennapi emberek közé tartozik  aki, mert nagyot álmodni és úgy gondolta, hogy össze mixeli a gimnasztikát, a légtornát, a táncot és persze a jógát. Na de persze ezt nem a földön, hanem inkább a levegőben egy lepedőbe csavarva. Furán hangzik, pedig így van.

Az elnevezés (antigravitációs jóga) igazándiból félrevezető, mert nem súlytalanság állapotában végzik a gyakorlatokat, hanem egy átalakított "függőágyon", illetve szalagokon, ahol a gravitáció korántsem anti, sőt :)

 

És hogy ez miért jó? Egyrészt sokkal izgalmasabbak lettek tőle az órák, másrészt viszont az izmokat kevésbé terheli, így sokkal tovább kitarthatóak a gyakorlatok  és hasznosabbak is, mivel kiválóan javítják az egyensúly érzéket is. Serkenti a vérkeringést és olyan izmok is megmozgatásra kerülnek, amiket lehet nem dolgoztatnánk meg a hétköznapokban. A lélekre is nagyon jó hatással van, mivel segít ellazítani és feloldódni. Szabályosan olyan érzést ad, mintha csak léteznél a levegőben és szó szerint minden gondod elszáll.

Megnyugtatásként közlöm mindenkivel,aki esetleg aggódna, hogy a függőágyak nem fognak leszakadni. Erősen oda vannak azok rakva.


Hirdetés