Menü

2010.04.02.     Hozzászólás 0

Mozgás a harmónia jegyében

Nem mindenkit vonz a vad ugrabugrálás, az izzadás és a dübörgő zene, de szerencsére, a fitness termek nem csak ilyet nyújtanak.

Természetes ritmusú mozgás, egyensúly, nyugalom, ellazulás, összhang, egység, ezek a Tai Chi kulcsszavai és ezekre helyezi a fő hangsúlyt is. Az egyik legnépszerűbb és a világon leggyorsabban terjedő mozgásrendszer, szabadidősport, amelyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárki gyakorolhat. Hisz az elsajátítása egyszerű, a belső nyugalom megtalálása mindenki számára jótékony hatással van stresszes világunkban. Így ezt a mozgást bátran ajánlják mindenkinek.

 

A Tai Chi jótékony hatással van a fizikai és mentális egészség helyreállítására, hatékony személyiségfejlesztő módszer, ugyanakkor hasznos önvédelmi rendszer is. Az egyszerű gyakorlatsorokkal megelőzhetjük a betegségeket, segíthetjük gyógyulásunkat, a mozgások hasznosak a stressz kezelésében, rugalmassá teszik ízületeinket, erősítik csontjainkat. Ezek a mozgássorok serkentik a vér és az energia keringését, erősítik a belső szerveket, elősegítik a tudat nyugalmát. A mozgássorok önállóan is használhatóak bárhol és bármikor. Ráadásul a foglalkozások után egyszerűen jól érzed magad.

 

A lassú mozgás, a koncentráció jó hatással van a kismamákra is. Ilyenkor sokkal nagyobb az igény arra, hogy valami olyan mozgásformát válasszanak, ami nem megterhelő és segíti a felkészülést a szülésre. Erre az igényre válaszként indult sok helyen a kismamajóga. Segít az elmélyülésben, felkészíti a testet és a lelket a szülésre.

A babával való korai kapcsolatfelvétel segíti és előkészíti a későbbiekben is a kommunikációt, a relaxáció. A légzőgyakorlatok oldják a szorongást, az esetlegesen felmerülő félelmeket. A foglalkozásokon lágy, folyamatos mozgásban végzett gyakorlatok segítik a szükséges izmok megerősítését és a megnyújtását. Minden óra tartalmaz gátizomtornát is, aminek a fontosságát nem kell, hogy hangsúlyozzuk egyetlen kismama számára sem.

 

Ha kedvet kaptál bármelyik mozgásformához, nosza, nézz szét a keresőnkben, hogy megtaláld a hozzád legközelebbi termet, ahol biztos találsz ilyen órát.

Őket ajánljuk: Ideál női mozgásstúdió, Jam táncműhely

Olvass többet a témáról: tai chi, fitness, jóga