Mozgás a harmónia jegyében Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/04/02
Nem mindenkit vonz a vad ugrabugrálás, az izzadás és a dübörgő zene, de szerencsére, a fitness termek nem csak ilyet nyújtanak.
Hirdetés
Természetes ritmusú mozgás, egyensúly, nyugalom, ellazulás, összhang, egység, ezek a Tai Chi kulcsszavai és ezekre helyezi a fő hangsúlyt is. Az egyik legnépszerűbb és a világon leggyorsabban terjedő mozgásrendszer, szabadidősport, amelyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárki gyakorolhat . Hisz az elsajátítása egyszerű , a belső nyugalom megtalálása mindenki számára jótékony hatással van stresszes világunkban. Így ezt a mozgást bátran ajánlják mindenkinek.
 
A Tai Chi jótékony hatással van a fizikai és mentális egészség helyreállítására , hatékony személyiségfejlesztő módszer, ugyanakkor hasznos önvédelmi rendszer is. Az egyszerű gyakorlatsorokkal megelőzhetjük a betegségeket, segíthetjük gyógyulásunkat, a mozgások hasznosak a stressz kezelésében, rugalmassá teszik ízületeinket, erősítik csontjainkat. Ezek a mozgássorok serkentik a vér és az energia keringését, erősítik a belső szerveket, elősegítik a tudat nyugalmát. A mozgássorok önállóan is használhatóak bárhol és bármikor. Ráadásul a foglalkozások után egyszerűen jól érzed magad.
 
A lassú mozgás, a koncentráció jó hatással van a kismamákra is. Ilyenkor sokkal nagyobb az igény arra, hogy valami olyan mozgásformát válasszanak, ami nem megterhelő és segíti a felkészülést a szülésre. Erre az igényre válaszként indult sok helyen a kismamajóga. Segít az elmélyülésben, felkészíti a testet és a lelket a szülésre.
A babával való korai kapcsolatfelvétel segíti és előkészíti a későbbiekben is a kommunikációt, a relaxáció. A légzőgyakorlatok oldják a szorongást, az esetlegesen felmerülő félelmeket. A foglalkozásokon lágy, folyamatos mozgásban végzett gyakorlatok segítik a szükséges izmok megerősítését és a megnyújtását. Minden óra tartalmaz gátizomtornát is, aminek a fontosságát nem kell, hogy hangsúlyozzuk egyetlen kismama számára sem.
 
Ha kedvet kaptál bármelyik mozgásformához, nosza, nézz szét a keresőnkben, hogy megtaláld a hozzád legközelebbi termet, ahol biztos találsz ilyen órát.
Őket ajánljuk: Ideál női mozgásstúdió , Jam táncműhely
Hirdetés