Kocogás hegymenetben, a nappali közepén: futópad mustra Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2009/12/08
Az ideális otthoni futópad ismérve, hogy sokáig bírja, különböző programok és dőlésszög szerint edzhetünk rajta, kíméli az ízületeinket és testünk megmozgatásáért nem is kell elmennünk otthonról. Rékasi Anikó fitness-modellel és személyi edzővel teszteltettük a futópadot!
Hirdetés
A téli hidegben sem hanyagolhatjuk el testünket, a jó közérzethez és alakunk karbantartásához elengedhetetlen a rendszeres edzés. Azonban az edzőtermekbe télvíz idején kevesebbet járunk, jégben, fagyban a szabadban is keveset futunk. A legpraktikusabb, ha otthon oldjuk meg a kardió edzést. Manapság már számos, egyszerűen összeszerelhető, kis helyigényű gépet találunk, ráadásul igen kedvező áron. Így a négy fal között hódolhatunk az egészséges életmódnak, ráadásul bármikor.
A jó futógép legfontosabb ismérve, hogy jól megmozgat, strapabíró és több programot is tud. A gépek többségébe manapság már rezgéscsillapító rendszert szereltek, így az ízületeinket is kíméljük futás közben.
 
Az általunk tesztelt kategóriájában az egyik legjobb, 16 km/h-val futhatunk rajta, és 125 kilóig terhelhető . Futópad szalagok. A hagyományos futásnál sokszor gondot jelent, milyen terepet válasszunk, a futópad konzolján azonban állíthatjuk a futófelület dőlésszögét , a megoldás segítségével akár 10 %-os emelkedőn is kocoghatunk.
 
akár 10 %-os emelkedőn is kocoghatunk
 
16 program gondoskodik a változatos edzésekről, melyből kettőt saját stílusunk szerint alakíthatunk, a szerkesztett tervet pedig tárolja a memória. Az edzésprogramok között találunk 8 zsírégetésre szakosodott és 6 alapbeállítást is. A futófelület dőlésszöge és a sebesség pedig a programok alatt fokozatosan változik, az Amerikában gyártott gépet finom mechanizmusok jellemzik, nem a régi futópadok darabossága.
 
Nem csak a hölgyek kedvence lesz a beépített, kétfokozatú ventilátor , mely biztosítja a hosszabb sportolást, és elkerüljük vele a család előtti leizzadt, vörös tekintetet is. A vizsgaidőszak közepén, a fontos projektre készülve pedig kikapcsolhatjuk a ventilátort, a könyveket, jegyzeteket kényelemesen fel tudjuk pakolni a gépre. Innentől kezdve nincs kifogás, lehet mozgás közben is tanulni.
 
A futópad nagyfelbontású kijelzőjén látjuk az elégetett kalóriamennyiséget
 
A futópad nagyfelbontású kijelzőjén , és azt is, mennyi idő alatt futottuk le a megadott távot. Ezen kívül a beépített markolati pulzusmérő segítségével nyomon követhetjük a pulzusunk alakulását, így biztosítva az egyenletes, biztonságos terhelést. A még hatékonyabb ellenőrzéshez használhatunk mellkasi pulzusmérőt is, bár azért nem kell túlzásokba esni, de aki megszállott biztonságmániás, az örülni fog a plusz opciónak.
 
Sokszor gondot jelent a helyszűke. Nos, a gép futófelülete felhajtható, így kisebb helyen tudjuk tárolni, a mozgatását kerekei segítségével bárki meg tudja oldani. Nyitott állapotban pedig egy 90x 180 cm -es hely kell, plusz a gép mögött 2, oldalt 1,5 méter biztonsági zóna. A balesetektől egy nadrágra, vagy a ruhára csíptethető biztonsági blokkoló véd , ha megszédülnénk, a futópad azonnal megáll.
 

 
Tipp: Az otthoni kategóriában piacvezető futópad ár-érték arányban: jeles. A minőségi tesztünkön pedig egyértelműen jól vizsgázott, de a gépet bárki tesztelheti
 
Láng Sport Tesztünk Rékasi Anikó a Kenguru fitness személyi és aerobik edzőjének közreműködésével jött létre (2008. Super Body aranyérem Fitness-Modell kategóriában, 2008 Fitparádé második hely, 2009 Super Body 2 hely). Jelentkezés edzéseire: rekasi.aniko@citromail.hu +36 20 522 3102 
Hirdetés