Újévi fogadalom: lefutom a maratont!

Újévi fogadalom: lefutom a maratont!

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2016/01/12
Ha megfogadtad azért érdekeljen, ha még nem, akkor épp itt az ideje! Segítünk elérni a célodat és készülj velünk a maratonra!
Hirdetés

40 hetes maratoni edzésterv

Ha január, akkor itt az ideje az újévi fogadalomnak. Ilyenkor a kedvelt célok közé tartozik a maraton lefutása, a felesleges kilók eltávolítása, vagy egyszerűen csak a mozgásban gazdagabb életmód elsajátítása. E három dolog tulajdonképpen csak egy melyek egymásból fakadnak. A mozgás elkezdése óhatatlanul a kilók elvesztését okozza, melytől jobban érezzük magunkat és megfordul a fejünkben: miért ne fussam le a maratont?

Most ebben szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik megfogadták: idén lefutják a maratont! Meglepő, de ehhez nem is kell olyan sok, mint először gondoljuk.

Határozottan állítom, hogy egy egészséges ember le tudja futni a maratont megfelelő felkészüléssel!

Edzőként ez számomra nem azt jelenti, hogy 10 km után már csak vonszolja valaki magát és többet sétál, mint fut, hanem azt, hogy saját tempóban végigfutja a távot. Úgy áll oda a rajthoz, hogy felkészült és nem kizsákmányolja a testét, hanem kihasználja képességeit. A különbség egyszerű: az első esetben nem felkészült testet túlhajszolva teljesítünk valamit, míg a második esetben egy felkészült testet késztetünk egyszeri csúcsteljesítményre. Ez utóbbinál a szervezet ki tudja pihenni magát és erősebb lesz utána, míg az előbbinél fennáll a tartós egészségromlás kockázata.

 82071-helsinki_finland_hietalahti_1309936_h.jpg

Ha elakadnál, segítséget az ensport.hu oldalról szerezhetsz.

 

Hirdetés