Irány a Nagy Jógatábor Hír

(x) - Támogatott tartalom
2011/06/23
Stresszoldás felsőfokon a Várgesztesi Villaparkban
Létezik egy hely, ahol garantáltan kikapcsolhatunk, magunkra figyelhetünk, elmulaszthatjuk a derékfájásunkat és új élményekkel tölthetjük fel testünket, lelkünket. Távolabb kerülve a  hétköznapoktól nagyobb rend lesz a fejünkben.
2011. aug. 10-14-ig a Budapesttől 70 km-re  fekvő Várgesztesi Villapark ad otthont idén az „ ASRAM YOGACAMP - Nagy Jógatábor ”  névre hallgató nagyszabású eseménynek, melyet a budai ASRAM Jóga és Meditációs Központ szervez.
 
Korunk trendje lett a jóga. Mindannyian keressük a módszert, mely a bensőnket lecsendesíti, rendbe rakja. Rávezet, hogy kövessük a belső hangot, mely álmaink, tehetségeink megvalósítására hív. A jóga inspiráció és önismeret egyben, de kell hozzá némi bátorság. Megtanít lazítani, feszíteni, koncentrálni és elengedni. Az egyensúlyra törekszik.
A 15 jógaoktatót felvonultató, már-már fesztivál jellegű 5 napos jóga táborban minden korosztály részére ajánlanak órákat, az óvodás kortól a nyugdíjas korig. 10 jóga fajtát , napi 8-10 jóga és meditációs órát próbálhatnak ki a résztvevők, kezdő és haladó szinten.
A helyszínen fedett élményfürdő és kinti medence is van, így a strand olás, vízi jóga és csapatépítő vízi játékok, és esti medencés mulatság sem maradhatnak ki.
 
A jógairányzatok kánaánja várja a betérő vendéget: a klasszikus hatha jóga , a dinamikus astanga és vinyásza jóga , Yogaworks jóga, Iyengar jóga, ajurvédikus jóga, Himalájai és Vipassana meditációs órák, Yoga Trance Dance (transztánc) valamint ezeken belül számos téma köré felépített óra, tartásjavító és gerincerősítő ászanák, karcsúsító, szálkásító jóga, csakra megfigyelés és gyakorlás az egyes energiaközpontok szerint, a jóga pózok hatásai az egészségre, légzőgyakorlatok, relaxációs, koncentrációs gyakorlatok, páros és akrobatikus jóga, gyermekjóga, stb. mind-mind terítéken lesznek.
 
Kik járnak jóga táborozni? Hihetetlen, de szinte mindenki. Szinglik, párok, családok, fiatalok, középkorúak és idősek.
Egy barátnőm mondta, hogy nem tudja elképzelni, hogyan jógáznak a gyerekek . Az ő gyereke aztán biztos nem fog egy helyben maradni egy percig sem! Természetesen a gyermekjóga sokkal dinamikusabb, mesével átszőtt, játékokkal tarkított óra, így egyetlen gyerek sem unatkozhat rajta. Ha valaki családosan megy a táborba, a felnőtt órák alatt kicsik és nagyok végig foglalkoztatva vannak. Hogy mindenki kipróbálhassa, milyen újra gyereknek lenni, lesz külön gyerekjóga felnőtteknek is, sok vidámsággal! Garantáltan felfedezi mindenki magában a rég elfeledett örömteli gyermeki énjét, mely életre kelti a belső boldogságot.
Bővebb infó: ASRAM Jógaközpont