Elliptikus trénerrel a jobb alakért Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/02/17
Javítja az állóképességet, tónusosabbá teszi az izmokat, az alakformálásban pedig verhetetlen.
Hirdetés
Kevés olyan sporteszköz van, amely megdolgoztatná az egész testet. A szobabicikli az alsótestet erősíti, a súlyzókkal a felsőtestet formálhatjuk, de akinek nincs otthon helye egy edzőteremnyi felszerelés tárolására, annak az elliptikus tréner a megoldás.
 
 
 
Ezek a gépek olyan mozgásformát biztosítanak, melyek javítják az állóképességet, tónusosabbá teszik az izmokat, az alakformálásban pedig verhetetlen. Ráadásul csendes, izületkímélő és egy edzéssel akár 600 kalóriát is elégethetsz. Növeli a koordinációs képességet, mert a kéz és a láb együtt mozog, ezáltal egy komplett kardioedzést tesz lehetővé az otthonunkban.
Az elliptikus trénerek széles választékban, különböző árakon kaphatóak.
 
A legolcsóbb gép, a Weslo Momentum 605 , is alkalmas komplex edzésre, de aki biztosra akar menni és nagyobb összeget is belefektetne az otthoni edzésbe, azoknak a drágább gépek különböző extra lehetőségeket és edzésformákat kínálnak. A multikban is kapható gépekkel ellentétben, ez a legolcsóbb gép is csendes, egyenletes mozgást tesz lehetővé, és masszív vázzal rendelkezik. Az alapgépnek is csendes mágneses ellenállása van és nyolc különböző ellenállási fokozat állítható. Pulzusmérővel, kalóriaszámlálóval és távolságmérővel is rendelkezik.
 
Kicsivel drágább a ProForm PF Reflex Step , de edzésprogramokat választhatunk és a  konzolja csatlakozóján keresztül képes együttműködni a különböző multimédiás egységekkel, hogy le tudja játszani az IFIT edzésprogramokat. Külön edzhető az alsó és a felsőtest és rendelhető mellkasi pulzusmérővel, amivel folyamatosan EKG pontossággal ellenőrizni tudjuk a teljesítményünket.
 
A NordicTrack E9 ZL tréner drágább az előzőekhez képest, viszont teljesen új termék a piacon és 150 kilogrammig terhelhető. Crank Inertia rendszerrel rendelkezik, ami az eddigi rendszereknél egyenletesebb mozgást tesz lehetővé.  Nagy felbontású LCD kijelzője van, melyen  megjelennek az edzési paraméterek: a pedálozás sebessége, annak üteme, a pedálok ellenállása, a mért pulzus, a megtett távolság, az elégetett kalóriák száma, az eltelt edzésidő. iPod/MP3 csatlakoztatására is van lehetőség, és 2 hangszóróval rendelkezik. A mellkasi pulzusmérő öv a gép tartozékát képezi.
 
A NordicTrack E7SV FRONT DRIVE igazi csúcsminőség és a hagyományos elliptikus mozgás mellett lehetséges a taposó jellegű mozgás beállítása is a pedáloknál. Húsz előre beállított programmal rendelkezik, mint a súlycsökkentés, alakformálás, teljesítményfokozás. Ezekben a programokban a pedálok ellenállása automatikusan változik azok jellege szerint. Ehhez a géphez is csatlakoztathatunk mp3 lejátszót, hangszórói is vannak. A lendkerék elől található, emiatt kényelmesebb és stabilabb a lábtartás, ami ízületkímélő. Ráadásként most egy ajándék Polár mellkas öv is tartozik a géphez, amivel EKG pontossággal figyelhető az edzés alatt a pulzus változása.
 
80518-ellipt01.jpg
 
Tipp: Ha már régóta gondolkodsz azon, hogy valamilyen gépet vegyél otthonra, akkor a hazai forgalmazó bemutatótermeiben kipróbálhatod a gépeket mielőtt döntenél és a szakemberek segítségével kiválaszthatod a testsúlyodnak, alkatodnak, igényeidnek és természetesen a pénztárcádnak megfelelő trénert.   Tesztünk Rékasi Anikó a Kenguru fitness személyi és aerobik edzőjének közreműködésével jött létre (2008. Super Body aranyérem Fitness-Modell kategóriában, 2008 Fitparádé második hely, 2009 Super Body 2 hely). Jelentkezés edzéseire: rekasi.aniko@citromail.hu +36 20 522 3102  
Hirdetés