Egy meglepő fitnesz újdonság: a Pound Hír

Jenei Róbert - Mozgásvilág
2011/10/18
Püföld a földet, formálj alakot és érezd jól magad
Hirdetés
Mikor először megláttam ezt a mozgásformát elnevettem magam és azt mondtam, hogy nem lehet igaz, ilyet kitalálni?! De aztán rájöttem, hogy nem is olyan nagy őrültség…
Miről is van szó tulajdonképpen? Los angelesi fitnesz oktatók (Kirsten Potenza, Christina Peerenboom) megalkották a Poundot, szabad fordításban a légdobolást . Megjegyzem, nagyon hasonlít a léggitározáshoz, de azt még senki nem fitneszesítette meg. Az egész óra során, tartanod a kezedben két dobverőt, amit ők  Ripstix nek hívnak, és erőteljesen püfölöd a földet, miközben folymatosan változtatod a tested helyzetét. Lehet állva, fekve, vagy más extrém pozícióban végezni a gyakorlatokat. Maga az óra - külső szemlélőként - nagyon vicces tud lenni, de minden kétséget kizárólag megizzadsz és elfáradsz, ha te is csinálod. Meglepő, hogy a dobolástól akár  700-900 kcal-tól tudunk megszabadulni óránként . Érdekesség, hogy az óratípus alapját a Pilates-ből vették , ugyanis a pózok meglepően hasonlítanak, és az óra során a belső és mély izmok is megdolgoztatásra kerülnek ugyanúgy, mint a Pilates-nél.
Nézd meg a videót:
 
81925-Vide-.jpg
 
Szó, ami szó megnézve a honlapjukat és a videókat egy teljesen korrekt óratípusról van szó, és ahogy egyre többször nézem, kezdem elhinni, hogy ebben tényleg van valami! Nos, ki tudja talán ez az óratípus is nagy lehetőségek előtt áll, csak éppen még meg kell érnie a feladatra. T alán pár év múlva már mi is ott fogunk valamelyik fitneszteremben állni, és eszeveszetten ütni a földet .
Bizony egy nagy előnye azért van! A mozgás és a hallás összekapcsolása nagyon sok képességet fejleszt, például a ritmusérzéket. Hogy miért? Mert itt neked kell adni az ütemet és nem túl szerencsés ha mindig félre ütsz . Így nagyon hamar jó ritmusérzékre tehetsz szert. Ezen felül egy valami biztos: a stressz levezetésének kiváló módja .
Sajnos Magyarországon még nincsen, de ha lesz mi biztos tudni fogunk róla és szólni fogunk nektek is. Ha érdekel ez az óratípus látogass el a hivatalos weboldalra:
Hirdetés