Menü

2010.12.03.     Hozzászólás 2

Mozgásvilág.hu

Derékpanaszokra

Fáj a derekad? Készítettünk egy összeállítást azokról a megoldásokról, melyek segítenek enyhíteni panaszaidat.


A derékfájdalom az egyik leggyakoribb mozgásszervi panaszok egyike. Nem csak az idősebbek jellegzetes panasza, de az ülőmunka, vagy a túlzott sportterhelés miatt a fiatalabb korosztálynál is egyre gyakrabban jelentkezik.

 

Hogy miért?
Mert a gerincet alapvetően nem álló- és ülőhelyzetre tervezték, hanem négykézlábon közlekedésre. A csigolyákat rugalmas porckorongok választják el egymástól, amelyek a mozgás miatti folyamatos használattól elkopnak. Így idővel törvényszerűen kialakul a hát- és derékfájás.  A derékfájdalom oka lehet egy rossz mozdulat, a testmozgás hiánya éppúgy, mint a túlzásba vitt testmozgás. A fájdalomcsillapítást ma már – szerencsére – sokféle eszköz segíti.

 

Derékvédők
Sportoláshoz leginkább a Rehband sport védőfelszerelések kínálatában megtalálható derékvédők ajánlottak, ráadásul most online rendelés esetén egészen karácsonyig akciósan lehet megvásárolni ezeket a termékeket.

A Core line 7730 derékvédő 5 mm neoprén anyagból készül. Enyhíti a nyomást, melegít, stabilizál és hatékonyan csökkenti a fájdalmat. Akciós ár: 13.507 Ft
Bővebb infó...

A Core line 7732 flexibilis derékbandázs kivehető merevítőkkel és stabil hevederrel nem csak csökkenti a terhelést és a fájdalmat, de stabilitást biztosít a deréknak. Akciós ár: 18.437 Ft
Bővebb infó...

A Power line strong man 7792 derékvédőt elsősorban nehézatlétikai sportágakhoz ajánlják. A nagy igénybevételhez való alkalmazkodás érdekében a 7 mm neoprén anyagból készült derékvédőt extra pántokkal látták el. Nagyon jól tehermentesít, és enyhíti a fájdalmat. Akciós ár: 24.642 Ft
Bővebb infó...

 

Deréktámasz

A Lumbo Sensa aktív bandázs anatómiailag helyes tartást biztosít, és tehermentesíti az ágyéki csigolyákat, így érezhetően csökkenti a fájdalmat. Stabilizálja az ágyékcsigolyákat, javítja a vérellátást, segíti az izomműködést és lazítja a merevséget. 

Anyaga innovatív, Skinguard technológiával készült, antibakteriális, bőrbarát, így minimális az allergiás reakciók és bőrirritáció kockázata. Gátolja a kellemetlen szagképződést, kellemesen puha, latexmentes, optimális bőrklímát biztosít. A Lumbo Sensa-nak van női, enyhén karcsúsított változata is. Bővebb infó...

  

Ortézis
A Lumbo Tristep egy karcsú felépítésű áthidaló, mobilizáló funkciójú. Az eszköz bizonyos elemeinek leszerelésével lehetővé válik a páciensek mobilitásának fokozatos helyreállítása. Az ortézis 3 lépcsőben, szisztematikusan rehabilitálja a hátcsigolyákat. Miközben a Lumbo TriStep támasztó funkciója a kezelés minden egyes fázisában csökken, szisztematikusan növekedik a páciens mozgásképessége és mobilitása.

1. Terápia fokozat:
Terápiás cél: a műtött területek védelme és stabilizálása lordózismentes tartásban történő áthidalással. A heveny fájdalmak időszakában az ágyékcsigolyák érintett területeinek biztosítása és stabilizálása a döntő. Az érintett szegmensek áthidalása révén a Lumbo TriStep viszonylagos mozgáskorlátozást biztosít lordózismentes tartásban.

2. Terápia fokozat:
Terápiás cél: az ágyékcsigolyák stabilizálása és az izomzat újbóli felépítése. A terápiának ebben a szakaszában a Lumbo TriStepet adaptálni kell a

javuló izomkoordinációhoz. Az áthidaló elem eltávolítása révén szinte teljesen helyreállítható az ágyékcsigolyák lordózisa. Egyidejűleg növekszik a páciens mozgásszabadsága, ami serkenti az izomzat természetes működését

3. Terápia fokozat:
Terápiás cél: az ágyéki csigolyák muszkuláris stabilizálása és koordinálása. Amikor megnő az izomerő és az izom teljesítménye, a támasztó elemeket eltávolítják. Az ortézis komprimálja és támogatja a lumbális terület izomzatát. Ebben a terápiás szakaszban betehető egy pelotta. A pelotta masszírozó hatása javítja a vérellátást és az izomműködést.
Bővebb infó...

 

Rehband termékeket webshopon keresztül is vásárolhatsz: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: sportsérülés, ortézis, Rehband

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Lucus73 2011.06.16.   11:14

  Lucus73

  Több mint tíz éve ülőmunkát végzek, és hát szégyen vagy sem NO SPORT, mindezek mellé rossz testtartás nem meglepi, ha így mostanában elég rendszeresen fáj a derekam-hátam. mivel hallottam az mbt-ről gondoltam, és kolléganőm is ilyet hord, (neki bejött) rádumálom magam hogy vegyek mbt-t, nem mondom, hogy nem volt fura az első pár alkalommal hordani, de az biztos, hogy a testtartásom javult, kezdetnek azért nem rossz gondoltam, pár hét múlva már a derékfájások is kezdtek csillapodni, ráadásul erősebbnek érzem a lábizmaimat is. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

  válasz erre...

 • Zsóka 2011.01.27.   21:50

  Zsóka

  Deréktáji fájdalmakra gyors és végleges megoldás a szomatika terápia.

  Akár egyetlen kezeléssel is megszüntethető a derék és gerincfájdalom, még az évtízedes fájdalmakra is gyógyír a szomatika.

  http://szomatika.mlap.hu

  válasz erre...