Boot Camp - edzés csapatban, keményen Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/08/31
Kőkemény, de élvezhető szabadtéri edzés. Próbáld ki ingyen a Boot Campet!
Hirdetés
Mi az a Boot Camp? A Boot Camp napjaink egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb edzése a tengerentúlon. A US Army újoncokat kiképző programjában alkalmazott fizikai módszerek adaptációjáról van szó, mely a hétköznapi ember számára is elérhetővé teszi azt a fittségi állapotot, mellyel a résztvevők mindennapi életük során, megnövekedett teljesítőképességet érhetnek el.
 
Ilyen egy Boot Camp edzés Ezt az edzést kis csoportokban, általában 8-20 főnek tartják szabadtéren, parkokban, és sportpályákon. A 70-80 perces edzéseket általában két edző vezeti, akik figyelnek a gyakorlatok pontos végrehajtására, folyamatosan kontrollálják és lelkesítik a résztvevőket.
A gyakorlatok olyanok, mint amiket a katonai kiképzésben használnak, ráadásul katonai alakzatokban zajlanak. Egy Boot Camp edzésen számíthatsz sprintfutásra, sorversenyre, páros gyakorlatokra, köredzésre, core tréningre (a test tartó izmainak fejlesztésével).  Az első edzés mindig szintfelméréssel kezdődik, így az edző képet kap fizikai állapotodról.
 
80980-boot01.jpg
 
Kiknek ajánlják? Bárki bátran bevállalhatja ezt az edzésformát, aki szeret csoportban, a szabad levegőn edzeni. A gyakorlatok végrehajtása időre történik, amin belül a számodra elvégezhető maximális ismétlésszám a cél.
 
Miért hatásos? A Boot Camp sikerének kulcsa a csapatmunka adta motiváció . És bár az edzések hosszúak és fárasztóak, a gyakorlatok a fizikai erőt és az állóképességet egyaránt fejlesztik, ezért egyszerre izomtömeg növelő, és zsírégető hatású . Itt aztán levezetheted az egész héten felgyülemlett stresszt! Az edzéssel javul a közérzeted, ami nyugodtabb alvást és növekvő energiaszintet eredményez.
 
80980-boot02.jpg
 
Mit vigyek magammal egy boot camp edzésre? Nagyon fontos a lábat jól tartó terepfutó cipő , a laza és kényelmes sportruházat és az ásványvíz . Plusz egy jó adag lelkesedés sem árt!
 
Boot Camp XXL A Boot Camp edzők azokat is megmozgatják, akik jelentős súlyfelesleggel bírnak, és régóta nem sportolnak. A Boot Camp XXL kimondottan nekik szóló program. A hasonló problémákkal küzdő és hasonló fittségi szinten lévő „camperek” itt nem érzik azt, hogy mindig ők lennének az utolsók.
 
Hol próbálhatom ki? Ha szeretnéd kipróbálni a Boot Camp-et, először ingyen megteheted a TF atlétikai pályáján (Budapest, XII. Csörsz utca). Klikk ide!
Nemrég személyesen is kipróbáltunk egy ilyen Boot Camp-et. Olvasd el!
Hirdetés