Bicepsz és Tricepsz szuperszett Molnár Péterrel

Bicepsz és Tricepsz szuperszett Molnár Péterrel

Molnár Péter
2015/05/26
Rövid és nagyon intenzív edzés karra.
Hirdetés

Molnár Péter Men’s Physique versenyző a BioTechUSA Sport Managere is egyben. Ebből adódóan fontos számára, hogy fizikumából kihozza a maximumot és mellette az idejével is jól gazdálkodjon.

Péter minden edzésén arra törekszik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legnagyobb terhelést adja meg a célizmoknak. Kedvenc technikája a szuperszett, amikor két külön izomcsoportra ható gyakorlatot párosít össze, és végez rögtön egymás után pihenőidő nélkül. Ennek köszönhetően az edzés végig nagyon intenzív lesz, és rövidebb ideig tart.

 

Szuperszettes kar edzés

A bemutatott szuperszettes karedzés során minden alkalommal egy tricepsz gyakorlatot egy bicepsz gyakorlat követ pihenőidő nélkül.

Miután végeztünk a két gyakorlattal 0,5-1 percet pihenhetünk mielőtt elkezdjük a következő szuperszettet. Az edzés 4 szuperszettes gyakorlatból áll és a végén egy bónusz tricepsz gyakorlatból, amire azért van szükség mert a tricepsz a bicepsznél egy nagyobb izom, így nagyobb stimulációt igényel az edzés során.

(a gyakorlatok képére kattintva részletes leírást találsz)

 

1. szuperszett

Tolódzkodás   Bicepszhajlítás franciarúddal
Tolódzkodás
Tolódzkodás
 
Bicepszhajlítás franciarúddal
Bicepszhajlítás franciarúddal
10-20 ismétlés   10-12 ismétlés

 

2. szuperszett

Egykezes tricepsz nyújtás padon   Bicepszhajlítás állva egykezes súlyzóval
Egykezes tricepsz nyújtás padon
Egykezes tricepsz nyújtás padon
 
Egykezes bicepszhajlítás egykezes súlyzóval
Egykezes bicepszhajlítás egykezes súlyzóval
10-12 ismétlés   10-12 ismétlés

 

3. szuperszett

Letolás csigán egyenes rúddal   Bicepszhajlítás kalapács fogásban
Letolás csigán egyenes rúddal
Letolás csigán egyenes rúddal
 
Bicepszhajlítás kalapács fogásban kötéllel
Bicepszhajlítás kalapács fogásban kötéllel
10-12 ismétlés   10-12 ismétlés

 

4. szuperszett

Letolás kötéllel   Bicepszhajlítás padon géppel
Letolás kötéllel
Letolás kötéllel
 
Bicepszhajlítás padon géppel
Bicepszhajlítás padon géppel
10-12 ismétlés   10-12 ismétlés

 

Bónusz tricepsz gyakorlat

Tolódzkodás padon támaszkodva  
Tolódzkodás padon támaszkodva bukásig
Tolódzkodás padon támaszkodva bukásig
 
Bukásig  

 

Tiszta játszma
 
Molnár Péter Men’s Physique versenyző számára a fitnesz nemcsak sport, hanem küldetés is, az általa képviselt naturál életformát népszerűsíti vele. Irigylésre méltó formáját kizárólag a tudatos táplálkozásnak, a rendszeres edzéseknek és a gondosan megválasztott táplálék-kiegészítőknek köszönheti.
 
Molnár Péter még a középiskolai évek elején ismerkedett meg a fitnesz világával, ami azon nyomban magával ragadta. Az álomtest elérésében Péter a kezdetektől fogva „tiszta lapokkal” játszik. A saját példáján keresztül szeretné megmutatni, hogy úgyis lehet szép eredményeket elérni, ha nem nyúlunk kétséges eredetű és tiltott összetevőket tartalmazó szerekhez, és nem tesszük tönkre a szervezetünket. Természetesen sok munka, lemondás és alázat kell hozzá, de megvalósítható. „Én úgy gondolom, a testünk a templomunk, és semmilyen cél nem lehet olyan fontos, hogy annak az egészségünk lássa kárát.”
 

Molnár Péter Forrás: BioTechUSA
Molnár Péter
Kép forrása: BioTechUSA

 
A fiatalember viszonylag korán, 14-15 évesen ismerkedett meg a táplálék-kiegészítőkkel. Naturál versenyzőként Péter számára különösen fontos, hogy kizárólag szigorúan ellenőrzött és garantáltan doppingmentes táplálék-kiegészítőket fogyasszon, így esett a választása a BioTechUSA termékeire. Ezek közül vitaminokat, ízületvédőt, aminosavakat és fehérjét fogyaszt rendszeresen. „Az elsődleges célok nálam az izommegtartás, illetve az izomépítés. Itt már nem tömegnövelést, inkább az arányok csiszolását kell érteni, a Men’s Physique kategória főként az arányokról szól.” A 10 különleges ízben elérhető prémium minőségű Nitro Pure Whey fehérje terméket napi rendszerességgel fogyasztja, diéta alatt és életvitelszerűen is, reggel és közvetlenül az edzések után. A 100% tejsavó-fehérjéből készült Nitro Pure Whey gyorsan felszívódik és kiváló aminosav visszatöltés céljára.
 
A fiatal fiú története jó példa lehet arra, hogy a fair play szemlélet hosszú távon mindig megtérül. Ezzel a hozzáállással nemcsak a versenyzés terén ér el egyre jobb eredményeket, hanem egy olyan cégnél sikerült elhelyezkednie, ahol a hobbija a munkája, és sportmenedzserként olyan sportolókkal dolgozhat együtt, akiket korábban csak poszterekről csodált.
 
BioTechUSAshop.hu

Hirdetés