Menü

2010.10.20.     Hozzászólás 5

Mozgásvilág.hu

Batuka

Ismét egy bulizós edzést ajánlunk a figyelmedbe: ez a batuka, a tánc és harcművészet kombinációja.


Zumba, cardiobalett, afrodance, örvény mozgásterápia – csak néhány új fitneszirányzat, mely felrúgja a hagyományos fitnesz és aerobik órákról alkotott képet. Most egy újabbat ajánlunk a figyelmedbe, a batukát, mely a vérpezsdítő latin zenével csábít mozgásra.

A batuka a legnépszerűbb latin-amerikai táncok (cumbia, merengue, reggaeton, rumba, salsa, szamba és cha-cha-cha) mozdulatait és harcművészeti elemeket felhasználó, az aerobichoz hasonló, szórakoztató edzésforma. A batuka előnye, hogy könnyen tanulható, élvezetes és mégis rendkívül jó zsírégető.

A mozgásformát Kike Santander kolumbiai származású zeneszerző találta ki, aki a batukához külön zenét is írt. Őt Jessica Exposito Lozano, spanyol „fitneszlady” inspirálta, akinek mozdulataihoz (a tánc és a harcművészet kombinációja) zenei hatásokat talál ki. Jessica 2006-ban indította útjára a Batuka-programot, mely azóta folyamatosan meghódítja a világot. A sportolónő Barcelonában Guiness-rekordot állított fel, amikor 600 ezer embert táncoltatott meg a batukával.

 

Hogy zajlik egy batuka óra?
A batuka óra több koreográfiából áll, hiszen a tánc és a harcművészet elegye. Felcsendül a latin zene, (amibe néha techno és house elemek is vegyülnek), melyre ösztönösen beindul az ember lába. Ezután egy gyorsan elsajátítható koreográfiát tanulnak a résztvevők, melyben például a salsát bokszos elemek tarkítják.

Próbáld ki a Batukát az alábbi videó segítségével: 

Próbáld ki!

 

Miért szerethető a batuka?
A 60 perces mozgás garantáltan formál és zsírt éget, a latin zene pedig jókedvre derít és teljesen kikapcsol, ráadásul ide partnert sem kell magaddal hoznod, mint a táncórákra általában. Ajánljuk táncos lábúaknak, kikapcsolódni vágyóknak és mindazoknak, akik úgy akarnak végigmozogni egy edzés, hogy közben elképesztően jól szórakoznak.

 

Hatása
A táncos elemek miatt végig dolgozik a láb és a csípő, a harcművészetekkel pedig a test többi részét is átmozgatják. A batuka szórakoztató mivolta miatt stresszoldásra is kiválóan alkalmas. Segítségével fogyhatunk, erősödhetünk, javul a tartásunk és a koncentrációnk. És nem utolsó sorban, egy óriási élménnyel távozunk az óráról.

 

Fajtái
• Batuka familia – alap mozdulatok
• Batuka extreme – bonyolultabb koreográfia
• Batuka beach – nyári edzés, melyet általában a tengerparton tartanak
• Batuka power – egyszerű és szórakoztató koreográfia, ugyanakkor nagyon hatásos és intenzív

 

Tanuld meg a Batukát személyesen, edzőtől és mozogj együtt a többiekkel! Klikk ide!

Olvass többet a témáról: fitness, tánc