Batuka Hír

Mozgásvilág.hu
2010/10/20
Ismét egy bulizós edzést ajánlunk a figyelmedbe: ez a batuka, a tánc és harcművészet kombinációja.
Hirdetés
Zumba , cardiobalett , afrodance , örvény mozgásterápia – csak néhány új fitneszirányzat, mely felrúgja a hagyományos fitnesz és aerobik órákról alkotott képet. Most egy újabbat ajánlunk a figyelmedbe, a batukát, mely a vérpezsdítő latin zenével csábít mozgásra.
A batuka a legnépszerűbb latin-amerikai táncok (cumbia, merengue, reggaeton, rumba, salsa, szamba és cha-cha-cha) mozdulatait és harcművészeti elemeket felhasználó, az aerobichoz hasonló , szórakoztató edzés forma. A batuka előnye, hogy könnyen tanulható, élvezetes és mégis rendkívül jó zsírégető.
A mozgásformát Kike Santander kolumbiai származású zeneszerző találta ki, aki a batukához külön zenét is írt. Őt Jessica Exposito Lozano , spanyol „ fitneszlady ” inspirálta, akinek mozdulataihoz (a tánc és a harcművészet kombinációja) zenei hatásokat talál ki. Jessica 2006-ban indította útjára a Batuka-programot , mely azóta folyamatosan meghódítja a világot. A sportolónő Barcelonában Guiness-rekordot állított fel, amikor 600 ezer embert táncoltatott meg a batukával.
 
Hogy zajlik egy batuka óra? A batuka óra több koreográfiából áll, hiszen a tánc és a harcművészet elegye. Felcsendül a latin zene, (amibe néha techno és house elemek is vegyülnek), melyre ösztönösen beindul az ember lába. Ezután egy gyorsan elsajátítható koreográfiát tanulnak a résztvevők, melyben például a salsát bokszos elemek tarkítják.
Próbáld ki a Batukát az alábbi videó segítségével:  
Próbáld ki!
 
Miért szerethető a batuka? A 60 perces mozgás garantáltan formál és zsírt éget, a latin zene pedig jókedvre derít és teljesen kikapcsol, ráadásul ide partnert sem kell magaddal hoznod, mint a táncórákra általában. Ajánljuk táncos lábúaknak, kikapcsolódni vágyóknak és mindazoknak, akik úgy akarnak végigmozogni egy edzés, hogy közben elképesztően jól szórakoznak.
 
Hatása A táncos elemek miatt végig dolgozik a láb és a csípő, a harcművészetekkel pedig a test többi részét is átmozgatják. A batuka szórakoztató mivolta miatt stresszoldásra is kiválóan alkalmas. Segítségével fogyhatunk, erősödhetünk, javul a tartásunk és a koncentrációnk. És nem utolsó sorban, egy óriási élménnyel távozunk az óráról.
 
Fajtái • Batuka familia – alap mozdulatok • Batuka extreme – bonyolultabb koreográfia • Batuka beach – nyári edzés, melyet általában a tengerparton tartanak • Batuka power – egyszerű és szórakoztató koreográfia, ugyanakkor nagyon hatásos és intenzív
 
Tanuld meg a Batukát személyesen, edzőtől és mozogj együtt a többiekkel! Klikk ide!
Hirdetés