A fogyás igazi titka Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/03/10
A zsírégetésnek egy biztos módszere van, mégpedig a...
Hirdetés
 
Íme a titok, amit mindenki tud, mégis keressük a kibúvókat, hogy lefogyjunk. Pedig itt a megoldás.
A tavaszi nap első melegítő sugarától gyorsabban kerül le a nőkről a téli kabát, mint ahogy a télen felszedett kilók olvadnak . Mindenki azonnal várja a csodát a különböző fogyókúrás módszerektől, ki turmixot iszik, ki levest főz és van olyan is, aki kapszulákat szed.
Önmagában nem megoldás...
Mindannyian tudjuk, a zsírégetésnek egy biztos módszere van, a mozgás. Önmagában azonban ez nem elég. A hatásos fogyókúra titka a kombinációkban rejlik . Áll egyrészt a mozgásból, másrészt a táplálkozásból. Egy könnyű edzés alatt, amikor csekély erőkifejtést végzünk az energiatermeléshez körülbelül fele-fele arányban használunk zsírt és szénhidrátot. Ahogy nő a mozgás intenzitása nő a zsírfelhasználás nagysága is.
 
Vagyis a legtöbb zsír égetése nem a könnyű, hanem az erősebb erőkifejtés közben történik.
Ezért ajánlja a legtöbb szakember az izzasztó intenzív edzéseket, mint a Kangoo Jump , vagy a Step edzés . Ezekkel a zsírégető tartományban tarthatod a pulzusszámod. Ráadásul most a legtöbb fitness terem akciókkal vár, hisz tudják, a válság miatt egyre több ember választja az otthoni edzést, ami sajnos nem annyira hatékony, mint az edzőteremben végzett gyakorlatok.
Teremben hangulatosabb...
Egyrészt otthon hajlamosabbak vagyunk pihenni, mint mozogni. Ráadásul, ha nem tudsz elvonulni, akkor a családtagjaid is végignézik az edzésed, ami kevésbé felemelő. Az edzőteremben viszont csupa sorstárssal találkozol, akik inspirálnak abban, hogy ne add fel, és miközben keményen edzettek jókat beszélgethettek.
 
Ha már megvan a megfelelő edzőterem és bele is vágtál az edzésbe, akkor itt az idő, hogy a táplálkozásra is odafigyelj . Tavasszal nem kívánja az ember a nehezebb ételeket, inkább a gyümölcsöket és a zöldségeket részesítsd előnyben. Lehetőleg kerüld a zsíros ételeket és a cukrokat. Mézzel édesíthetsz, de csak óvatosan. Nagy lemondásokkal nem kell, hogy járjon az új étrended, hisz szenvedni senki sem bír hosszútávon. Egyél naponta többször kis adagokat, így az anyagcserédet folyamatosan dolgozik, neked pedig nem üli meg a gyomrod a nehéz étel. Igyál sok szénsavmentes vizet, teát és került az üdítőket. A light termékekkel sem válthatod ki az egészségtelen üdítőket. Tavasszal tisztítsd a szervezeted és igyekezz minél kevesebb méreganyaggal terhelni.
 
Ha ezt a kombinációt betartod, akkor garantáltan fogyni fogsz. Ám ne akarj gyorsan fogyni. A hónapok, évek alatt felszaladt kilók nem tűnnek el pár héten belül. Kitartás és hamarosan látni fogod az eredményt, ami nem pár hétig fog tartani.
Hirdetés