Legyél te is kenguru – A kangoo aerobik Hír

Mozgásvilág.hu - Papp Ágnes
2009/02/02
A fitness egyik legifjabbik válfaja, a kangoo nagy teret hódított meg az elmúlt néhány év során hazánkban. Azt mondják, aki egyszer kipróbálja, nem tud többé lemondani erről az edzésről, amely feledhetetlen élményt nyújt.
Hirdetés
2002 óta hangosak a fitnesstermek a kangoo edzésektől , melyek a mozgásformák egy új dimenzióját nyitották meg a különböző korosztályok előtt. A legkisebb korosztályt a 6-8 évesek képviselik, felső korhatár nincs, de mint minden más sportágnál itt is figyelembe kell venni fizikai és egészségi állapotunkat kortól, nemtől függetlenül.  Az igen magas szintű oktatói képzést a Kangoo Club Hungary felügyeli, ezzel is gondoskodva a feledhetetlen edzésórákról és a szolgáltatás színvonaláról.
 
A Kangoo ellipszis rugóit és feszítő szalagjait az ütés ellen fejlesztették ki. Ennek a különleges kialakításnak köszönhetően meghosszabbítja a becsapódás idejét, ahogy a feszítő szalag ellentétes irányú erővel hat a lefelé ható erőre. A kangoo kíméli az ízületeket, 80 %-kal csökkenti a gerinc és ízületi sérüléseket. Az edzések során 25%-kal több kalória égethető el, mint egy egyszerű aerobik óra során. A kangoo edzéseken fokozottabb az oxigén-felhasználás, így rövid idő alatt több kalória ég el (100-150 kalória 10-15 perc alatt). A test alsó és felső részére együttesen hat, erősíti az immunrendszert, a szívet és a tüdőt, mindezt úgy, hogy az ízületeinkre és gerincünkre ható becsapódás ereje 80%-kal csökken.
 
78422-kangoo.jpg
 
Egy kangoo areobik óra menete nagyjából egyezik egy átlagos aerobik óra menetével: 10-15 perc bemelegítés, 20 perc aerob rész, hogy elérjük a megfelelő pulzusszámot. Az edzés második felében következik az erősítés, és a kihagyhatatlan nyújtás. A kangoo folyamatosan végezhető szabadidősport. A Kangoo Jumps használatával fejleszthetjük az ízületi mozgékonyságunkat, állóképességünket, ritmusérzékünket, koordinációs képességeinket is. A dinamikus edzések segítenek a szép vonalak elérésében, valamint hozzájárulnak egy egészségesebb, mozgalmasabb életforma kialakításához.
 
A túlsúllyal és ízületi problémákkal küszködőknek is visszaadja a mozgás örömét. Ám a kangoo cipő nem olcsó mulatság (min. 60ezer Ft.), de általában a fitnesstermek biztosítanak bérleti lehetőséget. Ha mégis elszánjuk magunkat a vásárlásra, egy szakember véleményét feltétlenül kérjük ki, mivel több erősségű cipő közül lehet választani, és bizony néha szervizelni is kell. További kiadásokat jelentenek az edzések árai, melyek átlagosan 1500-2000Ft, a cipő bérlése pedig további 400-600Ft-ot tehet ki.
 
Ha az eddig olvasottak alapján elnyerte tetszésünket a kangoo, itt az ideje beiktatni edzésprogramként egy-egy ilyen órát.
Hirdetés