Hiba, amivel hazavágod a fogyókúrádat Hír

Csodanő Blog;http://csodano.blog.hu/
2010/02/09
Figyelem, olyat mondok, ami meg fogsz lepődni, de nagyon! A legnagyobb hiba, amit el lehet követni a fogyókúra elején...
Hirdetés
 
A (túlzott) lelkesedés.
Bizony. Nem feltétlenül tesz jót, ha úgy vágsz bele egy fogyókúrába, hogy "igen, csináljuk, kezdjük már".
Belegondoltál már, hogy a fogyókúra egyáltalán nem a csinálásról szól? Sőt! Sokkal inkább arról, hogy csökkents, vegyél vissza dolgokból, kevésbé csinálj valamit (pl kevesebbet egyél).
1
Persze ha semmi motivációd nincs, és kedved se, az nem jó. De ha nagyon lelkes vagy, az se éppen hasznos, mert a "csináljunk valamit" hangulatból könnyyen lesz "együnk valamit" hangulat.
 
Ez nem egy munka, amit elkezdesz, dolgozol vele, és kész lesz egyszer. Nem szükséges, hogy az életed előterében legyen, és figyelj rá. Sőt, minél inkább a háttérben működik, annál jobb.
És hogy miért okoz gondot a lelkesedés? Mert az előtérbe hozza a fogyás gondolatát!
Ha lelkesen nekiállsz egy könyvnek, az jó, mert a lelkesedés ott tart a könyv fölött, és ki fogod olvasni. De ha lelkesen vágsz bele a fogyókúrába, az nem jó, mert igazából az lenne a jó, ha az evés gondolatával a lehető legkevesebbet foglalkoznál!
 
Mi a megoldás? Ne feledd! A nyugalom a kulcs.
A legjobb tanácsom: Nyugi. Ne pörögj fel, ne akarj nagyon lefogyni. Próbálj meg hosszú távra ráállni, és foglalkozz azzal, ami tényleg fontos: a saját életeddel. A fogyókúra meg működhet szépen a háttérben.
Kevésbé jó, de megteszi: amikor fel vagy turbózva, vezesd le a feszültségeket, a fölös energiákat. Kezdj el edzeni, ha így érzed magad, tervezgesd, hogy milyen lesz vékonyan, vagy valami hasonlót csinálj.
2
A hátránya az utóbbi megoldásnak, hogy nem mindig van rá lehetőséged.
 
Vegyünk egy példát.
Elsétálsz egy mini péksütiket áruló bolt előtt. Az ajtón áradnak ki a finomabbnál finomabb illatok. Te a fogyókúrád elején jársz, és eléggé csábító számodra az illat, és a gondolat, hogy beleharapj valami igazán finomba.
Ha éppen "tegyünk valamit a fogyásért" hangulatban vagy, akkor kerülsz bajba. Ugyanis ebben a helyzetben az egyetlen amit a fogyásért tehetsz, az az, hogy nem teszel semmit! Nem kell energiát kifejtened, vagy lépned valami merészet. Csak annyi a dolgod, hogy továbbmenj.
Ahogy látod, itt aztán végképp nem tudod máshova levezetni az energiákat. Nem állhatsz neki mozogni, vagy valami mást csinálni.
 
Tehát a legjobb megoldás, ha veszel egy mély levegőt és megnyugszol. Lecsillapítod a belső hangokat. Mindegyiket. És szépen, nyugodtan, továbbsétálsz abban a tudatban, hogy biztosan jól döntöttél!
 
Mára ennyi voltam. A nyugalom a kulcs, ne feledd! Szerinted?
 
Hirdetés