Melyik mozgásforma való nekem? Hír

Jenei Róbert - Mozgásvilág.hu
2011/08/25
Spinning, kangoo, zumba vagy esetleg TRX? Melyiket válasszam?
Hirdetés
Biztos veled is előfordult már amikor lementél egy fitneszterembe és rápillantottál az órarendre, fejedbe ötlött a gondolat: „ Melyik mozgásforma való nekem?” Nos, ezek az óratípusok nagyon hasznosak és jók is, de nem biztos, hogy mindegyiket neked találták ki. Célszerű egy kicsit kutakodni, hogy melyik név mit takar, illetve nem utolsó sorban elhatározni, hogy neked, mint mozogni vágyónak mi a célod.
 
Ha például egy kis túlsúllyal küzdesz, de ugyanakkor szeretsz táncolni akkor örömmel ajánlom neked a zumbát . Hogy mi is ez? Nem más, mint a tüzes latin zene és az aerobik keveréke, megfűszerezve egy fergeteges parti hangulattal. Meglepően fogod tapasztalni, hogyan fogysz észrevétlenül. Ha elég bátor vagy akkor mindenféleképpen próbáld ki a vízi zumbát vagy más néven az AquaZumbát . A lényeg ugyanaz csak a közeg más. Tapasztalatból mondom, ezt nem szabad kihagynod. Ha a Zumba érdekel, klikk ide!
 

 
Ha a zumba nem a Te műfajod és a kilókkal sincsen gondod csak éppen kicsit feltöltődnél energiával , vagy éppen alakot formálnál , akkor azt ajánlom, próbáld ki a pilatest . Ez a mozgásforma a test belső izmait erősíti a legkülönbözőbb gyakorlatokkal. Az óra alatt nagy hangsúlyt fektetnek a helyes és mély lélegzetekre, melyek elengedhetetlenek a helyes végrehajtáshoz. Amellett, hogy tartásjavító és izomerősítő óratípus nagyon jól lehet vele alakot formálni és feltöltődni. Egyes fitnesztermekben vagy pilates stúdiókban már speciális gépek segítségével is lehet tornázni. Ezek még hatékonyabbá és izgalmasabbá teszik az órát, melyet én is szívesen ajánlok neked, mint mozgásformát. Hidd el, ebben is ellehet fáradni. Ha érdekel a Pilates, klikk ide!
 
A következő óratípus biztos, hogy nagyon sok férfi kedvence , de mostanában egyre több nő is rákapott. Ez nem más, mint a TRX . A neve talán nem mond sokat, de ezt érdemes kipróbálni. Maga az eszköz rém egyszerű. Rögzítsünk egy állványra (vagy bármi másra) két kötelet a végén 1-1 fogantyúval. Legyünk kreatívak és találjunk ki végtelen mennyiségű gyakorlatokat a teljes test edzésére. A végeredmény pedig szálkás izomzat és egy nagy adag, jóleső izomláz . A TRX titka az egyszerűségében rejlik, ugyanis nem kell nagy súlyokkal dolgoznunk egész egyszerűen csak a saját testünket kell elbírni. A zsenialítása az egésznek pedig, hogy nem marad ki az erősítésből egyetlen testrész sem. Ha Te is izmosodni szeretnél, akkor klikk ide!
 
 
 
Szerintem sokan vagyunk ebben az országban, akik szeretnek kerékpározni .  Ki a városban, ki a szabadban szereti tekerni a pedált. Érezni, ahogy feszül a comb, amikor mész fel az emelkedőn, érezni a ritmikus mozgást minden egyes tekerésnél. Ezek fantasztikus dolgok, mégis sok kerekes nem tud élni rendszeresen ennek a hobbinak. De van egy jó hírem! Részben nekik- és persze mindenkinek, aki szeret tekerni- lett kifejlesztve a spinning . Egy olyan edzésprogram, mely során ugyanaz az élmény élhető át, mint a rendes kerékpáron, annyi különbséggel, hogy egy igazán ütemes zenére kell tekerni a pedált és neked kell állítani az ellenállást. El tudsz képzelni annál felemelőbb érzést, mikor több tucat ember teker ugyanarra a ritmusra és egy célért tartotok? Én nehezen. És pont ezért (na meg, mert borzasztóan jól javítja az állóképességedet és javítja a kondidat) ajánlom neked is hogy próbáld ki és csatlakozz egy új feltörekvő csapathoz!  Ha szeretnéd átérezni, milyen érzés részt venni egy spinning-órán, klikk ide!
 

 
Szeretsz ugrálni ? Szereted a jó pattogós zenét ? Akkor gyere Te is és tapasztald meg, hogy milyen érzés 60 percen keresztül ugrálni. Mindezt egy speciálisan kialakított cipővel teheted meg, melynek alján ovális alakú rúgós szerkezet található, mely csökkenti a lábadat ért erőhatásokat így téve kényelmessé és hatékonnyá a kangoo cipőt. Éppen ezért nem kell attól tartani, hogy a lábízületeid tönkremennek a nagy ugrándozásban. Persze a lényeg nem csak az, hogy ugri-bugrizz egy órát, hanem közben folyamatosan mozogj és érezd a ritmust. Ez aztán tutira segíteni fog rajtad, bármi is a célod. Fogyás, alakformálás, állóképesség javítása….. KANGOO !!! Váltó póló használata ajánlott. Ha az ugrálás a Te műfajod, klikk ide!
 
 

 
 
Ebben a cikkben igyekeztem neked bemutatni olyan népszerű mozgásformákat, melyek közül biztos megtalálod a neked valót. Próbálj ki minél többet érezd a sport és a mozgás jótékony hatását.                         
Hirdetés