A Fitness Új Generációja - Életmód Klub Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/08/27
A fitness és a wellness után új trend van kibontakozóban a világ nagyvárosaiban: ez az életmód klub , ahol nem kell szégyenkezned, ha a tested nem tökéletesen kidolgozott, ha nem a legújabb diéták szerint étkezel, és eddig nem voltál valami kitartó a sportokban.
Hirdetés

A fitness klubok új generációja a város szívében

Hamarosan itthon is megnyílik az első életmód klub

A cél, hogy megismerd a tested és a lelked, tudd, hogyan bánj vele és hogyan ápold, ahhoz hogy megteremtsd a fizikum és a szellem harmóniáját . Az életmód klubban segítenek, hogy elkerüld a csalódásokat, a kudarcokat és az abból fakadó önértékelési zavarokat. Ennek köszönhetően harmóniába kerülsz  önmagaddal és ezáltal a környezeteddel is. Hamarosan, több európai nagyváros után,  Budapesten is megnyílik az első prémiumszolgáltatásokat nyújtó életmód klub, a Holmes Place . 

 

Az életmód magazinok, személyi edzők nem győzik hangsúlyozni: ahhoz, hogy ellensúlyozzuk a szellemünket és testünket érő negatív hatásokat, elengedhetetlen a rendszeres testedzés, az egészséges étkezés és a kikapcsolódás. Sajnos azonban ezeket ritkán tudjuk egy helyen véghezvinni.

Magyarországon az emberek nagy hányada egészségtelen életmódot folytat: keveset pihen, alig sportol és egészségtelenül étkezik. A legutóbbi kutatások szerint a felnőtt lakosság 62 százaléka túlsúlyos: a nők 28, a férfiak 38 százaléka. Ez a szám pedig folyamatosan változik, és nem a jó irányba. Pedig kis odafigyeléssel és munkával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

 

A fitness termek tökéletes alternatívát nyújtanak azoknak, akiknek nincs idejük a szabadban kerékpározni vagy futni : a város minden pontján találunk egyet, és ezek szinte mindenki mozgásigényét egy helyen kielégítik. Európában azonban egyre elterjedtebbek az un. életmód klubok , amelyek egyesítik a fitness termeket és wellness nyújtotta előnyöket, valamint további egyedi, testre szabott szolgáltatásokat nyújtanak a klubtagoknak, a sokféle sportolási lehetőség mellett. A vendégek tanácsokat kaphatnak az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatban, pihenhetnek a gőzfürdőben, szaunában, pezsgőfürdőben, és igénybe vehetik a klub kozmetikai és masszázs részlegét is.  A hangsúly természetesen az önismereten és a kitartáson van, vagyis azon, hogy az egyéni életstílusunknak megfelelően kialakított egészséges táplálkozás és a tudatos testmozgás életformánkká váljon, hiszen a jobb közérzet, a kiegyensúlyozott életmód csak tudatos és folyamatos odafigyeléssel valósítható meg.

"Úgy látjuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb igény van az olyan intézményekre, ahol a szakemberek a klubtagok egészséges életmódhoz való hozzáállását és magatartását is igyekeznek megváltoztatni, nem csak a testedzésre fókuszálnak." - mondta Balog Tamás, a Holmes Place klub menedzsere, aki sokáig Angliában dolgozott személyi edzőként. "Klubunk tökéletes helyszín a szellem, a test és a lélek táplálásához, ahol a luxus színvonalú környezet és a kiemelkedő szolgáltatások garantálják a kellemes, hatékony testedzést és a kikapcsolódást; emellett a tagoknak lehetősége nyílik a társasági életre is." - tette hozzá.

 

           A Holmes Place nemsokára itthon is megnyitja első életmód klubját a Gozsdu Udvarban, ahol az egészséges táplálkozás és a tudatos testmozgás mellett, újfajta tanácsadási módszerekkel is támogatja klubtagjait és ösztönzi őket egy egészségtudatos életmód kialakítására.
Hirdetés