Menü

2010.04.06.     Hozzászólás 0

Xterra Portugal

A tv stáb okozott balesetet a győztesnek...

A tavalyi XTERRA Európa-kupa győztesek Franky Batelier (FRA) és Renata Bucher (SUI) nyerték az első idei kontinentális világkupa futamot, Portugáliában. Ezzel Batelier új rekordot állított be: 5 világkupa futamot nyert megszakítás nélkül. A svájci hölgy pedig élete 21. győzelmét szerezte meg 2005 óta.

 

nagyítás

 

Batelier óvatosan kezdett, hiszen a portugál triatlonisták nagyon erős úszók, nem akarta magát az elején kifárasztani. A kerékpáros szakasz első felében azonban már átvette a vezetést és azt szilárdan meg is tartotta, noha a futás is a portugálok erőssége. Azonban a nem túl technikás MTB pályán a francia versenyző kamatoztathatta az eddigi extrém terepeken megszerzett tudását.

 

A legnehezebb pillanat az volt a versenyen számára, amikor a tv stáb terepjáróját akarta megelőzni, mert az túl lassan ment, de a sofőr ügyetlensége miatt árokban kötött ki... szerencsére nem szenvedett sérülést, ami nem is meglepő, hiszen „civilben” a francia hadsereg kiképzőtisztje. Példaképe és edzőtársa a világbajnok Nicolas Lebrun a bronzérmet szerezte meg, számára ez még korai verseny volt.

 

Nagyításhoz klikk

 

A hölgyeknél komolyabb harc zajlott, a francia Marion Lorblanchet fantasztikus úszással és kemény kerékpáros kezdéssel meglepte a mezőnyt, nemcsak a későbbi győztest, hanem az Európa-bajnok osztrák Carina Wasle-t is. A svájci versenyző azonban MTB tudását latba vetve (korábban a svájci olimpiai keret versenyzője volt ebben a sportágban) az utolsó métereken utolérte a fiatal francia lányt és futásban is megtartotta az előnyét.

 

Férfiak

1 Franky Batelier FRA 2:16:35
2 Bruno Pais  POR 2:21:53
3 Nicolas Lebrun FRA 2:22:52
4 Yeray Luxem  BEL 2:23:05
5 Lino Barruncho POR 2:25:12

 

Nők

1 Renata Bucher SUI 2:44:44
2 Marion Lorblanchet  FRA 2:47:05
3 Maria Areosa  POR 2:51:26
4 Carina Wasle  AUT 2:53:27
5 Myriam Guillot FRA 2:55:22

Olvass többet a témáról: XTERRA, x2s