Magyar eredmények az Andalucia Bike Racen

Szász Viktor
2015/02/24
428km 14.000m szint csapatban, egymás nyomában.
Hirdetés

Az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő Verseny UCI S1 bejegyzésű többnapos viadal (azaz a célbaérkezők értékes világranglista pontokat szerezhetnek amivel kvaliffikálhatják nemzetüket a Riói Olimpiára) A verseny különlegessége, hogy párban teljesítik a verseny 6 szakaszát miközben leküzdve a 428km-t és a közel 14000m szintemelkedést.győznek le úgy , hogy a párok nem lehetne egymástól 2 percnél távolabb. Ez egy igazi csapatmunka, hiszen a csapat második emberének az ideje számít

A verseny sokak szerint az 5 legjobb Stage Race között szerepel a világon, így nem véletlen, hogy az eddigi legnépesebb és legerősebb mezőny gyűlt össze , világkupamenők, volt világbajnokok (Hermida, Kalentieva) ugyanúgy akadnak mint "kiöregedett" országúti profik (Manuel Beltran) .

A verseny 2 napja tart és 4 magyar érdekeltségű csapat vesz részt rajta az olimpiai pontgyűjtés reményében:

21. helyen áll az Oscar Ferrer/Blazsó Márton (KROSS - PROBIKE RACING TEAM) összeállítású Spanyol/Magyar duó, mögöttük nem sokkal a

24. Parti András és Juhász Zsolt duója akik WABERER\'S AREUS MTB TEAM 1 néven versenyeznek szorosan összedolgozva a

28.helyen álló Szatmáry András/ Vigh Zoltán duójával akik a WABERER\'S AREUS MTB TEAM 2 nevet használják.

Kiemelkedő eredmények ezek, hiszen a mezőny nagyon kemény: olyannyira, hogy például a Hermidával felálló Merida Multivan sem fér föl a jelenlegi dobogóra, A versenyt az EXTREMADURA MTB TEAM Pedro Romero/Luis Leao Pinto, spanyol portugál kettős vezeti.

 

Poór Brigi és Dósa Eszter Forrás: Szász Viktor
Poór Brigi és Dósa Eszter
Kép forrása: Szász Viktor

 

A lányoknál jelenleg a 7. helyen áll a Dósa Eszter/Poór Brigitta összeállítású csapat mely VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY néven szerepel és pl olyan csapatot is megelőznek melynek tagja a korábbi XCO világbajnok Irina Kalentieva.A lányok versenyét a Milena Landtwiggal és a 2010-es Maraton világbajnok - Ester Süss-el feláló WHEELER PRO TEAM vezeti. Érdekesség, ís a női mezőny erősségét mutatja, hogy vegyespáros csapatok között dobogót érne a magyar lányok eddigi versenyideje.

Holnap nehézségét tekintve a királyszakasz következik, hiszen 75 km be 3100m szintemelkedést csempésztek.

A versenyről mindennap készül összefoglaló videó amely megtekinthető a verseny weboldalán

(a szemfülesek a magyar versenyzőket is elkaphatják 1-1 pillanatra).

Hirdetés