Poór Brigi rendhagyó szezonzárója Hír

Poór Brigitta;https://plus.google.com/106312600401936522604/posts
2014/09/17
A szokásos versenyek utáni beszámolóimmal ellentétben, engedjétek meg, hogy egy picit másképpen is kezdjem ezt a mostanit!
Hirdetés

Irigylem az olyan embereket, akik mindenféle következmények nélkül alázhatnak meg embereket nyílt fórumokon...

Nos, velem is ez történt a közelmúltban. Párom, Balázs próbálta minél jobban kizárni ezt a dolgot a mindennapjaimból, de őt annyira megviselte a dolog, hogy muszáj volt beleásnom magam, és úgy érzem, reagálnom kell, hiszen gyakorlatilag a közös munkánkról van szó! Teszik mindezt olyan emberek, akik "hatalmas sikereket" értek el abban a sportágban, amiben "jónak" tartják magukat. Amiben pedig én tartom jónak magam, azt nem ismerik, és nem is akarják megismerni.

 

Szektának titulálnak egy sportágat, ami World Tour sorozatként működik, 26 országon át, 30 futamot körülölelve! Szektának, cigánykerekezésnek titulálnak egy olyan sportágat, amibe özönlenek, az olimpiai távú triatlon nagyjai, ironman specialisták, mountain bike versenyzők, és ha már egyszer bekerültek a körforgásba nem is akarnak távozni belőle. Javier Gomez, Jan Frodeno, Faris Al Sultan, Flora Duffy, Kathrin Müller, Erin Densham, Nicky Samuels, Shonny Vanlandingham, és még sorolhatnám... Nagynevű kerékpárgyártók, nemzetközi multik szponzorálnak, tartanak el, nem kevés "nem versenyzőt" hogy büszkén képviseljék őket körbeutazva a Földet ezeken a "libakergetős, jelentéktelen" eseményeken, melyeknek - ezen emberek szavaival élve -, nincs anyagi, es tömegbázisa sem...

Komolytalan, kerékpáron csupán tevékenységet folytató egyéneknek, de semmiképpen sem sportolóknak titulálják azon több ezer embereket, akik az adott versenyeket megelőző évben "lottót" vásárolnak a versenyt szervezőktől, hogy beleférhessenek a maximalizált 700-800 starthoz álló szerencsések közé.

 

Tudatlanság...
Tudatlanság...

 

Nem tekintik versenyzőknek egy olyan sportág szerelmeseit, amit a nemzetközi triatlon szövetség az olimpiára szeretne vinni! Ezek, a "mindentudó" egyének - akik a hazai kerékpáros médiát, így vagy úgy de, képviselik -, nem tekintenek sportolónak, nem tekintenek versenyzőnek engem sem!
Nem számítok versenyzőnek, mert egy olyan sportágban lettem elit U23-as Világ és Európa Bajnok, amit ők nem ismernek! Heti 25-35 óra edzésmennyiséggel nem tekintenek sportolónak!

Az idei évben 9. helyen értem célba több ITU sztárt felvonultató mezőnyben a németországi világbajnokságon, de én nem sportolok, pusztán bohóckodom...

Nem tekintenek nagybetűs versenyzőnek, holott az idei évben 8 világkupán vettem részt, és ebből hétszer végeztem a legjobb 7 versenyző között a pro mezőnyben! Nem számítok sportolónak, pedig az XTERRA European Tour sorozatot a pro mezőny 6. helyén zártam!

 

Nem, nem tekintenek sportolónak, annak ellenére, hogy az idei évben XCM Magyar Bajnoki címet szereztem egy olyan sportágban, ahol csupán vendégeskedem, egy olyan sportágban, amiben ezek az illetők "jónak" tartják magukat. De természetesen, hogy miért én lettem a Magyar Bajnok, erre is megvan a magyarázatuk, "jókor voltam, jó helyen", hiszen ellenfelem gyengélkedett...

Csak szólok, hogy én is gyengélkedtem!

Az országos bajnokságról ezen médiumokban megjelent cikkekben a férfi győztesről ódákat zengtek, míg a női győztest egy mondattal letudták, hiszen én nem tartozom a komoly sportolók közé... Tovább megyek.

 

Poór Brigitta
Poór Brigitta

Nem tekintenek nagybetűs versenyzőnek engem, aki XCO olimpiai kerettag!

 

Nem tekintenek sportágnak egy olyan triatlon szakágat, mely világbajnokságát több német tv-s társaság élőben közvetített! Pedig ha kicsit is vennék a fáradtságot, hogy picit utánajárjanak ennek az egésznek - amit ők nyíltan szidalmaznak, lenéznek -, talán ők lennének a következő "lottót" vásárlók! Ahogy kedves barátnőm Kathrin Müller mondta - aki nem mellesleg idén Zittau-ban megnyerte a világbajnokságot, és az ITU olimpiai távú világkupákon már sikert sikerre halmozott -, az XTERRA, olyan, mint egy halálos vírus, megfertőz, és nem tudsz tőle szabadulni!

 

Majd miután több embert nyíltan megszégyenítettek, megaláztak, " tisztába tettük a dolgokat" megjegyzéssel zárták az eszmefuttatást... Hát kérdem én, normális az, hogy egy újságíró ilyen módon kifejti véleményét olyasmiről, amiről semmit nem tud? Majd mindenféle utánajárás nélkül kijelenti, hogy ezt "tisztába tettük"???

Nem tekintenek sportolónak... 2012-ben az Év Extrémsportolójának választottak! Több mint 800.000 szavazat érkezett a különböző versenyzőkre, és engem illetett ez a megtiszteltetés! Még szerencse hogy nem ez az 1-2 ember megítélése alapján alkot véleményt rólam és az XTERRA-ról, erről a gyönyörű SPORTÁGRÓL a nagyérdemű!

Ennyivel zárnám is ezt témát!

 

2014...
A nagykanizsai C2-es XCO túlélőversennyel számomra is véget ért a 2014-es versenyszezon. Az igazi szezonom már az angliai XTERRA Világkupával véget ért, azóta, úgymond már csak levezető edzésmunkát végzek.

Ezekbe jól bele passzolt a Mátra Maraton, és a C2-es biciklitoló verseny is. :)

 

Sajnos az év eleji sejtésem beigazolódott, „picit” túlvállaltam magam. Az idei első formaidőzítésem a szardíniai Tereptriatlon Európa Bajnokságra hegyeződött, ami fantasztikusan sikerült, hiszen a 4. helyen sikerült végeznem! Azonban, hogy a szezon hátra lévő részét is kibírjam, kényszerű volt beáldoznom 1-2 versenyt edzésnek. Mivel előzetes tervezgetések során az idei évben gyakorlatilag nem volt olyan verseny, amit szívesen vettem volna félvállról, ezért ezeket nagyon nehezen viseltem. De tudtam, ahhoz, hogy az augusztus végi világbajnokságon jól tudjak szerepelni, ezeken a bizonyos versenyeken nem szabad kihajtanom magam. Ide tartozott a svédországi és csehországi XTERRA világkupa futam, illetve idehaza a Bükk Maraton. Annak ellenére, hogy csak szigorú szabályok között versenyezhettem, ezek a versenyek is kiemelkedően jól sikerültek, és a versenyzést is nagyon élveztem.

Tereptriatlon VB és a Magyar Bajnoki cím
Majd ezeket követte, augusztus végén a tereptriatlon világbajnokság, Németországban, Zittau-ban. Hetekkel a verseny előtt már böngésztük a rajtlistát, és megállapítottuk, hogy már az is nagy siker lenne, ha az első 20-ba sikerülne beférnem. Nem voltunk szerények, mindinkább döbbentek, mert ilyen kemény mezőnyben, utoljára talán 2011-ben, Hawaii-n versenyeztem. Ráadásul a verseny napjára leszakadt az ég, és óriási sártenger lepte el a kerékpáros pályát. Igencsak aggódtam, mivel köztudottan, borzasztóan közlekedem ilyen körülmények között. Ennek ellenére, végig nagyon jó erőben éreztem magam, igaz, borzasztóan elfáradtam a végére, de sikerült a top10-ben, 9-ként célba érnem! Fantasztikus érzés volt a pódiumon.

 

Mátra Maraton 2014
Mátra Maraton 2014

 

Majd következett a Mátra Maraton, ahol feltettem az I-re a pontot, és Magyar Bajnoki címet sikerült szereznem.

 

Számokban összefoglalva, hogy is telt számomra 2014:
Az idei évben 2 edzőtáboron, 3 futóversenyen, 8 XCO versenyen, 5 XCM futamon, 7 XTERRA Világkupán, amiből egy a ITU Tereptriatlon Világbajnokság is volt egyben és 1 ETU Tereptriatlon Európa Bajnokságon vettem részt! Összesen 24 versenyen álltam rajthoz, amiből mindössze 1 futamon nem sikerült célba érnem. Sikerült az, ami pályafutásom alatt még soha, dobogóra állhattam világkupán, hiszen az XTERRA Greece futamon, a 3. helyen végeztem! A nyár derekán, 10 versenyhétvégét teljesítettem zsinórban! Franciaországba ( XTERRA France ), Svédországba ( XTERRA Sweden ), Piliscsabára ( XCO Országos Bajnokság ), Olaszországba ( XTERRA Italy ), Felsőtárkányba ( Bükk Maratonra ), Csehországba ( XTERRA Czech ), Németországba ( XTERRA Germany, ITU VB ), Angliába ( XTERRA England ), Gyöngyösre ( Mátra Maraton ), végezetül ismét Piliscsabára ( Életfa Terepfesztivál ) utaztam! Még felsorolni is nehéz volt... :-)

Az idei év februárjától szeptember 1-ig, 10.000km-ert kerékpároztam, és 2000km-ert futottam. Ezek csupán az edzések alkalmával mért adatok, tehát a versenyeken megtett km-ek ezekhez a számokhoz még hozzáadandóak. Ezen kívül heti 5 alkalommal, átlag 1,5 órás úszóedzéseim, illetve erősítő edzéseim voltak!

 

2014
2014

 

Változások
A 2013-as versenyszezont fontos elhatározással zártuk. Válaszút elé állítottam saját magam, mondván, ha nem sikerül jó szezont futnom, akkor visszább veszek, és nem folytatom pro versenyzőként a továbbiakban! Fontos változásokon mentem keresztül, amiből az egyik legfontosabb a csapatváltás volt. Mindenképpen üdítő volt a környezetváltozás, és úgy érzem a lehető legjobb döntés volt ez számomra. A másik nagyon fontos változás, a felkészülésemet illette. 2014-től, Schumacher Ákossal dolgozunk együtt, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam hozni magamból, és odaérjek a világ elitjébe. Nos, így 2014 vége felé, jelentem, ez sikerült! Nagyon is!

Nehéz volt újraértelmezni a hétköznapokat, és tudatosságot vinni az edzésmunkába, de megérte, hiszen pályafutásom legsikeresebb szezonját sikerült produkálnom! Így nem kérdés a folytatás!

 

Köszönöm
Végül, de nem utolsó sorban nagyon szépen köszönöm szponzoraimnak, a BikeFun-nak, a Merida-nak, a Salomon-nak, a Suunto-nak, a High5-nak, és a Rudy Project-nek a megtisztelő bizalmat, nélkülük biztosan nem sikerült volna mindezt elérnem! És ez...még csak a kezdet!! ;)

Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, a Merida Maraton Team-CST-nek a rengeteg segítséget és támogatást! Fantasztikus érzés az ország legjobb csapatának mezében versenyezni! :)

Továbbá, szeretném megköszönni, a korábbi egyesületem, az X2S-Team-nek, hogy továbbra is partnerek, és mindenben a segítenek, és rendelkezésemre állnak!

 

A hétvégén, szeptember 20-án még kikapcsolódásképpen részt veszek az egyik fő támogatóm, a Salomon, legnagyobb rendezvényén, a Salomon Hervis Citytrail futónapon, a Gellérthegyen! Garantáltan fantasztikus verseny lesz, jómagam a 4,5km-es citytrail futóversenyen és a pénzdíjas lépcsőfutáson veszek részt! Várunk mindenkit szeretettel, ha tehetitek, mindenképp látogassatok ki!

Jó pihenést mindenkinek!
Brigi

Hirdetés