O’Neill Naturelle Freeride Cup 2010 Hír

Naturelle Outdoor;http://www.naturelle.hu
2010/02/03
Új magyar freeride bajnokot avattunk - Vars, Dél-Francia Alpok, 2010. január 26.
Hirdetés
Az O’Neill Naturelle Freeride Tour keretein belül került megrendezésre a II. Magyar Freeride OB , ahol kis hazánk legtehetségesebb versenyzői mutathatták meg, hogy mit tudnak.
A tökéletes hóviszonyok és a szikrázó napsütés sokat hozzátettek az egyébként is nagyon jól megszervezett és lebonyolított verseny sikeréhez. A kvalifikáció után 22 rider vágott neki a bajnokságnak, melyhez a szervezők és francia hegyi vezetők, Vars egyik kiváló freeride terepét, Chabrieres vonulatait választották ki. A tét nagy volt, hiszen az indulok között voltak a tavalyi OB győztesei közül Rigler Miklós és párja Nemere Zsóka is ; többek az ő győzelmüket várta.
Jafcsák Szabolcs
Azonban a verseny meglepő fordulatot vett, és egy gyönyörűen bemutatott csúszással, a férfi snowboardosok közül Rátkai Csabi került ki győztesen. A 67 pontot, két francia bírótól 4 kategória – folytonosság, terepválasztás, kontroll és technika – pontozása alapján szerezte meg. A női snowboardosok közül Fazekas Borbála 49 ponttal végzett az élen, mindössze fél ponttal megelőzve a tavalyi győztest. A mezőny érdekessége a csupán 16 éves és először versenyző Farkas Fanni , aki a 3. helyet szerezte meg.
 
A síelők mezőnyében a férfiak közül Fülöp Bence , míg a lányok közül Dukai Kriszti állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
"Büszkék vagyunk rá, hogy a freeride megfertőz mindenkit és a tavalyi sikerek után idén másodszorra is megrendezésre kerülhetett a Freeride OB . Gratulálunk a ridereknek!” – nyilatkozta a verseny szervezője.
 
Sceneview
 
Eredmények:
SNOWBOARD MAN 1. Rátkai Csabi 67 pont 2. Barak Balázs 65,5 pont 3. Rigler Miklós 59 pont
SNOWBOARD WOMAN 1. Fazekas Borbála 49 pont 2. Rigler Nemere Zsóka 48,5 pont 3. Farkas Fanni  34 pont
SKI MAN 1. Fülöp Bence 62 pont 2. Balogh Csaba 56 pont 3. Balogh Gergő 51 pont
SKI WOMAN 1. Dukai Kriszti 38,5 pont  
Hirdetés