Vízi sportok paradicsoma Magas-Stájerországban

Tourismusregionalverband Hochsteiermark
2014/07/09
Kihagyhatatlan vízi sportprogramok várnak egész nyáron a Salzán és számos fürdőtónál!
Hirdetés

Magas-Stájerország: a víz körforgásának közepén

Ausztria szívében, a Bécstől csak egyórányi autóútra található Magas-Stájerország kikapcsolódásra invitál, legyen az egy hosszabb nyaralás, egy hosszúhétvége vagy akár csak néhány óra, amit pihenéssel, kikapcsolódással szeretnénk tölteni.

Magas-Stájerország Stájerország leg észak-keletibb régiójában fekszik, másnéven a víz régiójának is nevezik errefelé. Ez az a vidék, ahol az ivóvíz források erednek és teljes Bécs, illetve fél Graz ívóvízellátását biztosítják.

Gyere hát Wildalpen-be és fedezd fel te is Európa legnagyobb ívóvízlelőhelyét! A Salza környéke egy igazi paradicsom a túrázók, hegymászók, vadvízi sporolók számára!


 

Kajak freestyle Forrás: Zweifacher Staatsmeister Marcel Bloder © Daniel Herzig
Kajak freestyle
Kép forrása: Zweifacher Staatsmeister Marcel Bloder © Daniel Herzig

 

 

 

 

Víz &..

..Sport: Magas-Stájerország egy igazi paradicsom a sportrajongóknak. A több, mint 35 km hosszú, érintetlen Salza, tökéletes feltételeket kínál evezős túrákhoz és raftingtúrákhoz. A Grüner See Tragöss-ben ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy ne csak csodálhassuk, hanem hogy testközelből érezzük és megérintsük. Amint a hó a hegyekben májusra elolvad és lefolyik a völgybe, a természet ékköve egy csodálatos tó formájában, készen áll fogadni a búvárokat.

..Túrázás: A Grüner See egyébként nagyszerű gyalogtúrák kiindulópontja is egyben, amelyek a Hochschwab tájaiba engednek bepillantást. A leghosszabb vízalatti stéggel rendelkező Bründlweg Poguschban és mezítlábas ösvény is itt található.

A 3-völgy túraútvonal a Mürztali Streuobst régióban egyesíti a Stanzer Sonnenweg-et, amely a vízimalom és kovácsműhely mentén halad el, a Mürzhofen túrautakkal együtt.

..Sör: minden jó sörnek a kifogástalan minőségű víz a legfontosabb alkotóeleme. Pont itt ne lenne hát sörfőzés? Igaz ez Ausztria legjobb sörére, a Gösserre is! Tipp: látogass el a Gösseum-ba, a Gösser sörmúzeumba Leobenbe és tölts el egy éjszakát a leobeni Kongress szálloda sörcsapos sörszobájában!

..Kultúra: különleges víziorgona koncertek Eisenerzben a Leopoldsteinersee-nél és a Tragössi Grüner See-nél, kultúrtörténeti kiállítások Leobenben vagy Mariazell lebegő tavi-színpadának elbűvölő koncertjei igazi kikapcsolódást nyújtanak egy-egy aktív nap után: szeptemberig minden pénteken meghallgathatjuk 1300 méteres magasságban a "" című koncertet.


Kajak Freestyle 2014. verseny Wildalpenben:
Június 19-én nemzetközi vadvízi kajak verseny kerül megrendezésre a Salzán, amelyen különleges manőverek kerülnek pontozásra a folyó "Heli Welli"-nek nevezett pontján. A nézőket egy egész napos, vidám és látványos program várja, ha erre jársz, ne hagyd ki!
 

 

Kajak freestyle Forrás: Naturfreunde Österreich
Kajak freestyle
Kép forrása: Naturfreunde Österreich


 

 

 

Hirdetés