Menü

2016.07.26.     Hozzászólás 0

Tourismusregionalverband Hochsteiermark

BergZeitReise - töltsd le mind a 18 túraszakaszt!

Kóstoljunk bele a hosszú távú túrázásba a BergZeitReise 18. szakaszán keresztül és merüljünk el a hozzá tartozó csomagajánlatok sűrűjében!


Biztosan emlékeztek rá, még májusban írtunk az "Időutazás a hegyen - „A gleccsertől a borig“ túraútvonal magas-stájer szakasza" hosszú távú túraútvonalról, amely ennek az új projektnek a beharangozó cikke volt.

Azóta a 18. szakasz túraleírása térképpel, itinerrel együtt megjelent magyar nyelven is, amely már mindenki számára elérhető, letölthető és nyomtatásban is igényelhető!

Logó Forrás: (c) TRV Hochsteiermark

A 18. szakaszból álló, az összesen majd 300 km és 120 óra menetidőből álló sorozathoz természetesen csomagajánlatok is tartoznak, amelyeket igénybe véve az egyes szakaszokba külön-külön is belekóstolhatunk.

BergZeitReise Forrás: Steiermark Tourismus (c) ikarus.ccGalériáért katt a képre!

Dióhéjban még egyszer a leglényegesebb tudnivalókról:

Az Eisenerztől a HOCHschwabon át, a Naturpark Mürzer Oberlandtól Roseggers Waldheimatig, a hagyomány és fejlődés nyomában járunk, melynek révén megismerhetjük a Hochschwab és a Fischbachi Alpok között húzódó, hajdan megközelíthetetlen hegyvidéki régiók legendáit is.

MAGAS-Stájerország vadromantikus hosszútávú túraútvonalán kirándulva nemcsak magukat az ösvényeket ismerhetjük meg, hanem a hegycsúcsoktól egészen a völgyekig a természet, a kultúra és a kulinárium összefonódó egységébe is bepillantást nyerhetünk.

Túrázzunk tudatosan és szánjunk időt önmagunkra

Ha mind a 18 szakaszt egyszerre akarjuk végigjárni, a fizikai kimerültségen túl minden bizonnyal a fenti mottó is lényünk részévé válik és ezen túlmenően pedig az Ausztria legváltozatosabb régióján átívelő lebilincselő időutazás élménye is a miénk lesz!

 

Csak itt és csak most! 6 ajánlat és 3 útvonal GPS-Trackekkel, valamint a régió oldaláról mind a 18. szakasz kiadványa letölthető:

Ajánlat 1#: BergZeitReise Seeberg

Seeberg Forrás: (c) Steiermark Tourismus, Ikarus

Hotel Restaurant Seeberghof közvetlenül a HOCHschwab-hegység lábánál fekszik, a Seewiesenen, amely Európa egyik zergékben bővelkedő vidéke is egyben.

Csomagajánlat tartalma:
- 2 éjszaka kétágyas szobában büféreggelivel és menüvacsorával, csúcs-snapsszal!

BergZeit ár: 142 Euró/fő

Részletekért katt >> IDE!

 
BergZeitReise túraútvonal - 1# Eisenerz - Sonnschienalm

Táv:             21 km
Szint:          1240 m
Idő:             8 óra
Nehézség:   közepes

A történelmi bányászvárosból, Eisenerzből indulva, az idilli környezetben fekvő Leopoldsteinersee mellett elhaladva a csodálatos panorámájú Sonnschienalmra (hegyi legelő) érkezünk. A Sonnschienalm a Salza-folyó völgyéből, Wildalpen településről is megközelíthető.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 2#: BergZeit túra utáni lazítás Leobenben

Asia Spa Leoben Forrás: (c) C. Wöckinger

Fedezd fel barangolásaid közepette Leoben, a hegyi kisváros elbűvölő sokszínűségét és élvezd a pezsdítő BergZeit útvonalán tett kirándulások hangulatos lecsengését a város szívében található Vízi élményvilágban & Asia Spa Oázisban. Az ajánlatot egy eredeti alpesi környezetben elköltött tipikus stájer hegyi uzsonna és egy tökéletes bor teszi teljessé.


Csomagajánlat tartalma:
- 2 éjszaka kétágyas szobában büféreggelivel, stájer hegyi uzsonna borral, wellness belépő + MAGAS-Stájer Vendégkártya kedvezményekkel

BergZeit ár: 142 Euró/fő

Részletekért katt >> IDE!

 

Ajánlat 3#: Stanglalm kirándulás

Stanglalm Kindberg Forrás: (c) Steininger

Csomagajánlat tartalma:
- túra a Stanglalmtól vagy a Wittmaierhüttétől az Alpengasthof Pölzl-höz (kb. 5 óra), éjszaka és félpanzió ugyanitt, sétarepülés a StreuObst régió fölött 2 fő részére, továbbtúrázás Kapfenberg felé

BergZeit ár: 190 Euró/2 fő részére

Részletekért katt >> IDE!

 

BergZeitReise túraútvonal - 6# Neuberg an der Mürz - Schneealm

Táv:             11,1 km
Szint:          1281 m
Idő:             5 és fél óra
Nehézség:   közepes

Ebben a szakaszban Neuberg an der Mürzből a Mürzer Oberland Naturpark hegyeibe, elsőként a Schneealmra túrázunk. Neubergből az úgynevezett Kaisersteigon és a Karlgrabenen át a Schneealmon álló Schneealm házhoz érkezünk. Cserébe a néhol igen meredek kapaszkodókért ez a szakasz viszonylag rövidnek mondható.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 4#: Túra a StreuObst régión keresztül

StreuObst régió Forrás: (c)Harry Schiffer

Csomagajánlat tartalma:
- túra a Rosegger Schutzhaustól fel az Alplra a Stanglalmhoz, Kindberg irányába, 2 éjszaka a fogadóban reggelivel, piknik a hegyen, látnivalók Kindbergben

BergZeit ár: 169 Euró/2 fő részére

Részletekért katt >> IDE!

  

Ajánlat 5#: túra Allerheiligen felé

Stanglalm - Allerheiligen Forrás: (c) Harry Schiffer

Csomagajánlat tartalma:
- túra a Rosegger Schutzhaustól fel az Alplra a Stanglalmhoz, Allerheiligen felé, 2 éjszaka reggelivel fogadóban, piknik a hegyen, báránysimogató, látnivalók Kindbergben

BergZeit ár: 175 Euró/2 fő részére
                        115 Euró/1 fő részére

Részletekért katt >> IDE!


BergZeitReise túraútvonal - 7# Schneealm - Karl Ludwig ház/Rax

Táv:            12,8 km
Szint:          891 m
Idő:             5 és fél óra
Nehézség:   közepes (néhol nehéz)

A Schneealmról a Nasskamm hegygerinc mentén a biztosított „Zahme Gamseck” klettersteigen a Raxra túrázunk. Ez a szakasz az „Időutazás a hegyekben” túraútvonal legnehezebb része. A Schneealpen háztól a Lurgbauerhüttéig kényelmesen haladunk a fennsíkon, majd meredek ereszkedővel jutunk le az úgynevezett Nasskammig. Innen utunk meredeken a Gamseckwände szikláihoz vezet. A Zahmen Gamsecksteig (klettersteig) drótköteleinek és létráinak segítségével a 2007 méteres Heukuppén át a Rax-fennsík déli részén található Karl Ludwig házhoz jutunk.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 6#: kulináris túratitkok Bruck an der Murban

Bruck an der Mur Forrás: Steiermark Tourismus (c) ikarus.cc

Csomagajánlat tartalma:
- 2 éjszaka kétágyas szobában büféreggelivel, 2 vezetett túra ismeretlen ösvényeken + uzsonna, városnézés idegenvezetővel, MAGAS-Stájer Vendégkártya kedvezményekkel, kulináris este a Bruck-i óváros szívében 

BergZeit ár: 299 Euró/fő

Részletekért katt >> IDE!

 
 

 

                                 Logó Forrás: (c) TRV Hochsteiermark      Logó Forrás: (c) TRV Hochsteiermark

Olvass többet a témáról: túra, ausztria, Hochsteiermark, Hochschwab, Schneealm, Leopoldsteinersee, Erzberg, Eisenerz

Ajánló