BergZeitReise - töltsd le mind a 18 túraszakaszt! Hír

BergZeitReise - töltsd le mind a 18 túraszakaszt! Hír

Tourismusregionalverband Hochsteiermark
2016/07/26
Kóstoljunk bele a hosszú távú túrázásba a BergZeitReise 18. szakaszán keresztül és merüljünk el a hozzá tartozó csomagajánlatok sűrűjében!
Hirdetés

Biztosan emlékeztek rá, még májusban írtunk az "Időutazás a hegyen - „A gleccsertől a borig“ túraútvonal magas-stájer szakasza" hosszú távú túraútvonalról, amely ennek az új projektnek a beharangozó cikke volt.

Azóta a 18. szakasz túraleírása térképpel, itinerrel együtt megjelent magyar nyelven is, amely már mindenki számára elérhető, letölthető és nyomtatásban is igényelhető!
 

A 18. szakaszból álló, az összesen majd 300 km és 120 óra menetidőből álló sorozathoz természetesen csomagajánlatok is tartoznak, amelyeket igénybe véve az egyes szakaszokba külön-külön is belekóstolhatunk.

 

BergZeitReise Forrás: Steiermark Tourismus (c) ikarus.cc
BergZeitReise
Kép forrása: Steiermark Tourismus (c) ikarus.cc

Galériáért katt a képre!
 

 

Bergzeitreise

Dióhéjban még egyszer a leglényegesebb tudnivalókról:

Az Eisenerztől a HOCHschwabon át, a Naturpark Mürzer Oberlandtól Roseggers Waldheimatig, a hagyomány és fejlődés nyomában járunk, melynek révén megismerhetjük a Hochschwab és a Fischbachi Alpok között húzódó, hajdan megközelíthetetlen hegyvidéki régiók legendáit is.

MAGAS-Stájerország vadromantikus hosszútávú túraútvonalán kirándulva nemcsak magukat az ösvényeket ismerhetjük meg, hanem a hegycsúcsoktól egészen a völgyekig a természet, a kultúra és a kulinárium összefonódó egységébe is bepillantást nyerhetünk.

Túrázzunk tudatosan és szánjunk időt önmagunkra

Ha mind a 18 szakaszt egyszerre akarjuk végigjárni, a fizikai kimerültségen túl minden bizonnyal a fenti mottó is lényünk részévé válik és ezen túlmenően pedig az Ausztria legváltozatosabb régióján átívelő lebilincselő időutazás élménye is a miénk lesz!

 

Csak itt és csak most! 6 ajánlat és 3 útvonal GPS-Trackekkel, valamint a régió oldaláról mind a 18. szakasz kiadványa letölthető:

Ajánlat 1#: BergZeitReise Seeberg
 

Seeberg Forrás: (c) Steiermark Tourismus, Ikarus
Seeberg
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus, Ikarus

 


Hotel Restaurant Seeberghof közvetlenül a HOCHschwab-hegység lábánál fekszik, a Seewiesenen, amely Európa egyik zergékben bővelkedő vidéke is egyben.

 
BergZeitReise túraútvonal - 1# Eisenerz - Sonnschienalm

Táv:             21 km
Szint:          1240 m
Idő:             8 óra
Nehézség:   közepes

A történelmi bányászvárosból, Eisenerzből indulva, az idilli környezetben fekvő Leopoldsteinersee mellett elhaladva a csodálatos panorámájú Sonnschienalmra (hegyi legelő) érkezünk. A Sonnschienalm a Salza-folyó völgyéből, Wildalpen településről is megközelíthető.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 2#: BergZeit túra utáni lazítás Leobenben
 

Asia Spa Leoben Forrás: (c) C. Wöckinger
Asia Spa Leoben
Kép forrása: (c) C. Wöckinger


Fedezd fel barangolásaid közepette Leoben, a hegyi kisváros elbűvölő sokszínűségét és élvezd a pezsdítő BergZeit útvonalán tett kirándulások hangulatos lecsengését a város szívében található Vízi élményvilágban & Asia Spa Oázisban. Az ajánlatot egy eredeti alpesi környezetben elköltött tipikus stájer hegyi uzsonna és egy tökéletes bor teszi teljessé.
 

 

Ajánlat 3#: Stanglalm kirándulás
 

Stanglalm Kindberg Forrás: (c) Steininger
Stanglalm Kindberg
Kép forrása: (c) Steininger

 

BergZeitReise túraútvonal - 6# Neuberg an der Mürz - Schneealm

Táv:             11,1 km
Szint:          1281 m
Idő:             5 és fél óra
Nehézség:   közepes

Ebben a szakaszban Neuberg an der Mürzből a Mürzer Oberland Naturpark hegyeibe, elsőként a Schneealmra túrázunk. Neubergből az úgynevezett Kaisersteigon és a Karlgrabenen át a Schneealmon álló Schneealm házhoz érkezünk. Cserébe a néhol igen meredek kapaszkodókért ez a szakasz viszonylag rövidnek mondható.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 4#: Túra a StreuObst régión keresztül
 

StreuObst régió Forrás: (c)Harry Schiffer
StreuObst régió
Kép forrása: (c)Harry Schiffer

 

Ajánlat 5#: túra Allerheiligen felé
 

Stanglalm - Allerheiligen Forrás: (c) Harry Schiffer
Stanglalm - Allerheiligen
Kép forrása: (c) Harry Schiffer

 


BergZeitReise túraútvonal - 7# Schneealm - Karl Ludwig ház/Rax

Táv:            12,8 km
Szint:          891 m
Idő:             5 és fél óra
Nehézség:   közepes (néhol nehéz)

A Schneealmról a Nasskamm hegygerinc mentén a biztosított „Zahme Gamseck” klettersteigen a Raxra túrázunk. Ez a szakasz az „Időutazás a hegyekben” túraútvonal legnehezebb része. A Schneealpen háztól a Lurgbauerhüttéig kényelmesen haladunk a fennsíkon, majd meredek ereszkedővel jutunk le az úgynevezett Nasskammig. Innen utunk meredeken a Gamseckwände szikláihoz vezet. A Zahmen Gamsecksteig (klettersteig) drótköteleinek és létráinak segítségével a 2007 méteres Heukuppén át a Rax-fennsík déli részén található Karl Ludwig házhoz jutunk.

Részletek és letölthető GPS-Track >> ITT!

 

Ajánlat 6#: kulináris túratitkok Bruck an der Murban
 

Bruck an der Mur Forrás: Steiermark Tourismus (c) ikarus.cc
Bruck an der Mur
Kép forrása: Steiermark Tourismus (c) ikarus.cc

 

 

Hirdetés