Időutazás a hegyekben Felső-Stájerországban Hír

Időutazás a hegyekben Felső-Stájerországban Hír

(X) - Támogatott tartalom
2017/05/17
Legfőbb ideje, hogy a hegyek felfedezésére indulj „A gleccsertől a borig“ túraútvonal stájerországi szakaszán!

Az „Időutazás a hegyekben“ túra útvonalán manapság egyre több csúcstámadó, élménytúrázó, profi alpinista és hobbiturista fedezi fel Felső-Stájerország autentikus hegyvidékének, hegyi legelőinek vad-romantikus hangulatát. Útjuk során garantáltan csodálatos kilátás nyílik az Eisenerzi-Alpokra, a Hochschwabra, Peter Rosegger Walheimatjára, vagy a Semmeringre.
 

 

Kilátás a HOCHschwab hegyvonulatára Forrás: (c)Tom Lamm
Kilátás a HOCHschwab hegyvonulatára
Kép forrása: (c)Tom Lamm

 

Izomlazító (Spotzn’schmier) és fűszeres szalonna (Haxn’schmalz)

A zergék üzenik a hegyről: Felső-Stájerország az idén megmozgat. A 18 szakaszból álló, többnapos körtúra a sokszínű régió lenyűgöző tájain és kultúrtájain keresztül vezet. Minden korosztály és mindenféle edzettségű látogató megtalálja a magának valót. A 300 kilométernyi túraútvonal, a csodálatos élményekkel teli 120 óra menetidő már kora tavasszal csalogatja a téli álmukból ébredező túrázókat. A hegyi legelők, a vad folyók, a források és a hegyvidék állatainak látványa az élménytúrázókat és a kihívásokat kereső csúcstámadókat egyaránt Felső-Stájerországba csábítja.
 

A változatos túraútvonal mottója: a részvétel a fontos, a túrát élvezni pedig kötelező! 


Miközben páran rohamléptekkel törnek az impozáns csúcsok felé, mások komótosan szemlélődve közelítenek az étellel és itallal váró hüttékhez. A kulináris élményekkel és csodálatos panorámával kecsegtető hegyi kunyhók még a megrögzött otthonülőket is azonnal egy egészséges túrára csábítják. Ráadásul az új „Időutazás a hegyekben“ útikalauz (BergZeitReise-Wanderführer) és az ízletes fűszeres sonka (Haxn’schmalz) gondoskodnak róla, hogy ne térjünk le a helyes útról. Az igazán motivált hosszútáv-túrázók a válogatott felső-stájerországi gyógynövényekből készült, izomlazító krémmel (Spotzn’schmier) kezelhetik fáradt lábaikat. Hatása és finom illata kicsiknek és nagyoknak is frissítő. A „kezelés“ után új erőre kapva - esetenként talán újraéledve – már semmi sem állhat „A gleccsertől a borig“ túraútvonal teljesítésének útjába.

 

Túrázás közben valahol a Hochschwabon Forrás: Steiermark Tourismus (c) Tom Lamm.cc
Túrázás közben valahol a Hochschwabon
Kép forrása: Steiermark Tourismus (c) Tom Lamm.cc

Orbáncfű-olaj (Hanslöl) és ínyenc falatok

Ha Felső-Stájerország hegyei hívnak, akkor elérkezett az élvezetekkel teli kalandok ideje. Itt a kis és a nagy „vándormadarakat“ egyaránt lépten-nyomon regionális finomságokkal kényeztetik, néhol pedig mesterszakácsok gondoskodnak a kulináris extázisról.

A friss levegőn megéhezik az ember. Az ínycsiklandó falatok mellé érdekes felső-stájerországi mondák is dukálnak. Legyen szó az Eisenerz-i Vízilényről (Wassermann), vagy az Ördögkőről (Teufelstein). A mesébe illő történetek zenei aláfestéséről pedig Mautern Vad-hegyének farkasai gondoskodnak. Legyen szó kulturális programokról, vagy kulináris élvezetekről, az „Időutazás a hegyekben“ túraútvonal mindkettőben bővelkedik. Annak érdekében pedig, hogy minden olajozottan menjen, a rutinos túrázók hátizsákjában ott az orbáncfű-olaj, ami a fáradt izmok kezelésén túl még sok más nyavalyára gyógyír.

 

Tipp: foglalj „Időutazás a hegyekben“-csomagot a Hochschwab lábánál!

Élménytúrázás a Hochschwab régiójában


- 2 éjszaka reggelivel, körtúrákra szóló kombinált jegy (szombaton vagy vasárnap): Bürgeralm-Mitteralpe-Fölzalm-Schwabenbartl vagy Bürgeralm-Mitteralpe-Voisthalerhütte-Seewiesen útvonalon, egy út sílifttel és egy hazaút taxival
- Idegenvezetéssel egybekötött látogatás a Hochschwab Sajtüzembe
- Belépő a Hochschwab Múzeumba, kiállítás megtekintése idegenvezetéssel vagy egyénileg
- Kulacs, túrahátizsák, és "Időutazás a hegyekben" útikalauz


Foglalás: 2017.06.02-10.22-ig a St. Ilgen-i Bodenbauer alpesi vendéglőben (Alpengasthof Bodebauer) hétvégékre (péntektől-vasárnapig)

Csomagár kétágyas szobában: 240 Euró/2 fő

 

Vizuális túraízelítő és "Időutazás a hegyekben" útikalauz


Az „Időutazás a hegyekben“ – túrázásra csábító - rövidfilm egy percben mutatja be Felső-Stájerországot az Eisenerzi-Alpoktól, az Erzberg-en, a Hochschwab-on és a Schneealm-fennsíkon (Schneealmplateau) át, egészen Kapfenberg, Bruck an der Mur és Leoben városokig.

Andreas Steininger és Hannes Nothnagl „Időutazás a hegyekben“ útikalauza felső-stájerországi történetekkel és túraajánlatokkal segíti a régió megismerését.

 

Sackwiesensee Forrás: TRV HOCHsteiermark (c) Heinz Toperczer
Sackwiesensee
Kép forrása: TRV HOCHsteiermark (c) Heinz Toperczer