WakeAlps, BikeAlps és egy cool élménypark Mariazeller Bürgeralpén! Hír

WakeAlps, BikeAlps és egy cool élménypark Mariazeller Bürgeralpén! Hír

Házi Bernadett
Házi Bernadett - Támogatott tartalom
2017/07/12
Felhőtlen szórakozás egész nyáron Mariazeller Bürgeralpén, Felső-Stájerországban! Megannyi bulis pillanat a wakeboard pályán, a BikeAlps bringa park pályáin vagy a favágók világának élményparkjában!

WakeAlps - avagy vizes szórakozás Európa legmagasabb wakeboard pályáján!

A WakeAlps 1267 méteres magasságban Európa legmagasabban fekvő vízisport létesítménye, amelyet gyalogosan, vagy a legkönnyebben a Mariazeller Bürgeralpe felvonójával érhetünk el. A kristálytiszta vízű tavacska ideális helyszín a wakeboardosok- és vizisíelők számára a nyári hónapokban, amely június 11-től szeptemberig látogatható.

WakeAlps - fánkozás a vizen Forrás: www.buergeralpe.at

WakeAlps - fánkozás a vizen
Kép forrása: www.buergeralpe.at

A topmodern vízi-létesítmény egy 150 m hosszú 2 állványos rögzített húzóliftből áll, akadályként pedig egy ugrató és egy plató forma került a vízben kialakításra. Emellett még kipróbálhatjuk a térdboardot, a fánkot, a banánt és a “repülő szőnyeget”, valamint a “sétáló buborékot” és a “SUP”-ot is.
Hogy a móka még teljesebb legyen, jegyvásárlásoddal egy videófelvétel is készül rólad, amit ingyenesen megnézhetsz, letölthetsz vagy megoszthatsz a barátaiddal.

BikeAlps - mountainbike- és downhill ösvények profiknak és kezdőknek egyaránt!

A BikeAlps 2017. július 1-től nyitotta meg kapuit a kalandvágyó kerékpárosok előtt. A Bürgeralpe felvonóval mindössze néhány perc alatt feljutunk a tetőre, majd innen a különböző nehézségű ösvényeken St. Sebastian-ba gurulunk vissza.
 

BikeAlps élmények a bringaparkban mindenkinek Forrás: www.buergeralpe.at
BikeAlps élmények a bringaparkban mindenkinek
Kép forrása: www.buergeralpe.at

Galériáért katt a képre!

Mind a két kerékpáros ösvény (galériában a térképen sárgával jelölve) kb. 2 km hosszú és a Bürgeralpe csúcsáról St. Sebastian 4-üléses felvonójának völgyállomásához vezet vissza. Innen ismét a felvonóba pattanva újra visszatérünk a hegytetőre.

Az útvonalak tervezésekor mind a kezdők, mind pedig a profik tudásszintjét figyelembe vették:

- Unlimited-trail: ugratók és platók izgalmas keveréke gondoskodik az adrenalin-függők tartalmas élvezeti szintjéről

- Családi-trail: a könnyű és családbarát útvonal közepes nehézségű lejtőkön át csábít magához és különösen sok flow élményt kínál

- Backside-trail: ez az ösvény tökéletes a kezdők számára. Ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni a lejtőzéskor, mivel ezen az úton felfelé is jöhetnek kerékpárosok és gyalogos túrázók is, ezért szembejövő forgalommal is számolni kell

- Bike4kids-park: a "Cukormező" lankás területén egy kerékpározásban kezdőnek számító, kicsiknek és nagyoknak szóló gyakorlópálya került kialakításra. A kezdők itt tudják elsajátítani az első kerékpáros mozdulatokat és „Dustin Biber“ profi kerékpáros tanácsaira és útmutatásaira is számíthatnak

Favágók Világa & Vizivilág Élménypark gyerekeknek

Az élményparkban mindenki talál a számára érdekes elfoglaltságot - képzeld magad egy favágó helyébe és fedezd fel Basti, a hód segítségével a vizes élményparkot!

Favágók világa:

hajdanvolt idők erdőgazdálkodásának munkafolyamatai fázisonként kerülnek bemutatásra. A favágók világa itt teljesen más, mint egy hagyományos múzeumban - a látogatók közvetlenül tapasztalhatják meg az élményeket és játékosan élhetik át, valaha milyen nehéz kenyérkereset volt favágónak lenni.

A favágók világát bemutató interaktív kiállítás Forrás: www.buergeralpe.at
A favágók világát bemutató interaktív kiállítás
Kép forrása: www.buergeralpe.at

Galériáért katt a képre!
 

Erdő-quíz:

Az erdő-quízzel a gyerekek és kísérőik bélyeggyűjtéssel tudják az erdőgazdálkodásról tanultakat bizonyítani. Aki a quiz végén a füzetébe minden bélyeget össze tudott gyűjteni és a füzet hátoldalán a megfejtést kitalálja, a felvonó völgyállomásánál egy kis emléket kap ajándékba.

Az élményparkban a gyerekek utazhatnak az erdei vasúton, kipróbálhatják a faúsztatást, amely a maga korában igen veszélyes munka volt. A fatörzseket a Salza-, az Enns folyókon és a Dunán úsztatták le Bécsig. A gyerekeknek az eredetihez hasonló módon, faúsztatóban ügyesen kell a fadarabokat a célba juttatniuk. Hogy az élményeknek még ne legyen vége, a gyerekek egyvízi erőmű munkafolyamataiba is bekapcsolódhatnak.
 

Vízi világ gyerekeknek Bastival, a hóddal

Fedezd fel Mariazeller Bürgeralpén egy modern, természetbe ágyazott játékpark segítségével Basti, a hód vízi világát. Az attrakciók közé tartozik egy vízi regatta, folyóvizes aranymosó teknő, dominó, óriás vizicsúszda és egy 3 m magas mászófal kötelekkel, hálókkal és függő létrákkal felszerelve.
 

A vizi élménypark játékvilága Forrás: www.buergeralpe.at
A vizi élménypark játékvilága
Kép forrása: www.buergeralpe.at

Galériáért katt a képre!
 

A szülők gyermekeik mozdulatait a tavacska melletti kávézó teraszáról is követhetik, így ők is kellemesen érezhetik magukat, amíg a gyerekek kitombolják magukat.

Továbbra se felejtsd Felső-Stájerország hosszútávú túraútvonalát, a BergZeitReise-t!

Az „Időutazás a hegyekben“ túra útvonalán manapság egyre több csúcstámadó, élménytúrázó, profi alpinista és hobbiturista fedezi fel Felső-Stájerország autentikus hegyvidékének, hegyi legelőinek vad-romantikus hangulatát. Utunk során garantáltan csodálatos kilátás nyílik az Eisenerzi-Alpokra, a Hochschwabra, Peter Rosegger Walheimatjára, vagy a Semmeringre.

Felső-Stájerországban a BergZeitReise 18 szakaszból álló útvonala összesen 300 km hosszan és 120 óra menetidővel várja a lelkes túrázókat vadregényes hegycsúcsok és lenyűgözően szép alpesi legelők mentén. Igényeld lakcímed megadásával az új BergZeitReise kiadványt a "mozgásvilág" jelszóval a tourismus@hochsteiermark.at e-mail címen és fedezd fel kedvedre a hegyeket!