Mi kell neked? Magas Stájer lendület egész nyárra!

Mi kell neked? Magas Stájer lendület egész nyárra!

Tourismusregionalverband Hochsteiermark
2014/06/18
Szingli vagy, de egyedül is nekivágnál egy nyári kalandnak? Íme a legjobb megoldás: van egy hely, ahová nem ciki egyedül érkezni és ezermegegy társasági program vár!
Hirdetés

„...a hetedik mennyország MAGAS-Stájerországban: akár egyedülálló, agglegény, professzor vagy szingli vagy – ideje az útitáskát bepakolni!“

MAGAS-Stájerországban ezen a nyáron az egyedülállók adják meg az alaphangot – hozzá a „nyári szerelem“ ajánlatokból összeálló zenekar játssza a szimfóniát. Hetedik születésnapjára a regionális turisztikai hivatal sokszínű ajánlataiból egy „koncertet” komponált, a karmesteri pálcát pedig átadja az egyedülállóknak, akik maguk adják a ritmust a kulturális és természeti élményekhez.

Évfordulókat ünneplünk. A hetes szám bűvöletében telik a 2014-es nyár MAGAS-Stájerországban, a Stájer Semmeringtől a Hochschwabon keresztül az Eisenerzi alpokig elterülő régióban. Hét éve állt össze a regionális turisztikai együttműködés, és további hét évfordulót ünneplünk idén MAGAS-Stájerországban:

- 700-éve alapították: Neuberg an der Mürz
- 20-éves sikertörténet: Erzbergrodeos
- 10 éves a kilátó kereszt Veitsch mellett (Pilgerkreuz Veitsch)
- 15 éve világítanak az óriás adventi koszorú fényei Mariazellben
- 10 éves a SÜDBAHN Múzeum
- 10 éves a Winter!Sport!Museum!
- 10 éves múzeumi együttműködés „Steirische Eisenstraße”

Különösen az egyedülállóknak van most okuk velünk ünnepelni, hiszen a turisztikai régió rengeteg hívogató programmal és csomagajánlattal adja meg a szingli-élethez a kellemes alaphangot. Legyél vendégünk egymagadban, gyermekeddel, kutyáddal vagy barátaiddal; egyformán várnak az illatozó alpesi legelők, a csörgedező hegyi patakok, kipróbálhatod a fellegek között szárnyalást, vagy járhatsz a környék gazdag történelmének ösvényein.

Szó szerint a fellegekben járni! A hetes szám bűvöletében a hetedik mennyországba repülni? A kapfenbergi repülőtérről felszállva átélheted a gyrokopteres sétarepülést – landolás után bátorságod jutalma egy mennyei lakoma, a „himmlische Jausnplatt´n mit Geist”. A Gyrokopteres ajánlatért kattints >> <<
Tipp: minden szárnyalást kedvelőnek: elektromos modellrepülőgép világbajnokság Turnauban, a világ minden tájáról érkező modellezők részvételével, augusztus 23-29-én!

Kapfenberg: gyrokopteres sétarepülés Forrás: www.hochsteiermark.at
Kapfenberg: gyrokopteres sétarepülés.
Kép forrása: TRV HOCHsteiermark_Fly Kati
 Galériáért katt a képre!


„Hetet egy csapásra”
Ezzel a mottóval hívogatja izgalmas időutazásra a gyermekükkel utazó szingliket a HerzBergLand régió. A „Stájer vas útja” (Steirischen Eisenstraße) mentén megismerkedhetsz az ércbányászat múltjával és jelenével, bepillanthatsz a környék kultúrájába a Steirischen Eisenstraße hét múzeumába érvényes ingyenes belépővel. Valódi mesés élmény a mesedélután a bányászok mondavilágából (természetesen a németül tanuló gyerekeknek).


Románc a természettel
Hívogatnak a gyógyfüves kirándulások, az E-Bike túrák a Naturpark Mürzer Oberlandban. Szükség lesz a női ösztönökre, amikor Leobenben a „gyógyfüves asszonnyal” indulunk a természet közös felfedésére. A HOCHschwab környékén, Aflenz Kurort mellett az illatozó mezőkön a vendégek akár gyógyfű-szakértővé is kiképeztethetik magukat. Hét nap alatt megmászhatják a turisták a Hochschwab régió hét legszebb panorámát kínáló hegycsúcsát, jutalmuk egy tipikus helyi Hochschwab-Busserl (mézeskalács szív). A 7 napos Hochschwab túra ajánlatáért kattints >> IDE! <<. A kirándulások csendes magánya után következhet az esti szórakozás – méghozzá táncgaranciával: a leobeni Central-Dancingben „taxi táncosok” suhannak a parketten a táncos lábú szingli hölgyekkel.

Mókás programok a mezőn. Forrás: TRV HOCHsteiermark_Tom Lamm
Mókás programok a mezőn.
Kép forrása: TRV HOCHsteiermark_Tom Lamm

 Galériáért katt a képre!

Barátokkal vagy négylábúval
MAGAS-Stájerország ezen a nyáron izgalmas ajánlatokkal várja a kísérettel érkező szingliket!
Hölgyválaszra invitál Turnauba a Rust család hét barátnőt, akik egy csajos héten keresztül kedvükre kirándulhatnak, élvezhetik a wellnesst, vagy kiélhetik kreativitásukat egy festő-kurzuson. A barátnős ajánlatot >> << találod!
Aki valóban gondtalanul akar pihenni, az fogja a kutyáját és irány a Naturpark Mürzer Oberland, ahol a Hotel Stiftshof egy hetes kényeztetéssel vár: masszázs a gazdinak, rágócsont és meridián masszázs a négylábúnak. A Hotel Stiftshof ajánlata >> ITT! << elérhető!


Túrázással egybekötött főző workshopok
Zsák a foltját? Vagy ahogyan a stájerek mondják: minden fazék megtalálja fedőjét! Ezzel a mottóval indulhatnak a szinglik a Hochschwab környéki alpesi régióba, egy túrázást követő közös főzésre az aflenz kurorti Pension Stecherbe. De a Waldheimat-Semmering-Veitsch régióban is járja a mondás: főzés közben jól összejövünk! – az egyedülállók a Bärenkogelre kirándulhatnak főző workshopra.


Piknik a Zöld tónál. Forrás: Hochsteiermark Grüner See © Tomm Lamm.
Piknik a Zöld tónál.
Kép forrása: Hochsteiermark Grüner See © Tomm Lamm.

 Galériáért katt a képre!


Különleges útikalauz
Praktikus útmutatásokkal szolgál a „Szingli-kézikönyv”, boldog szinglik számára, akik egyedülállóként járják az útjukat. Más, szingliknek szóló útmutatókkal szemben ez az ironikusan humoros kézikönyv tanácsokkal szolgál az egyedülálló életforma tartósan boldog megéléséhez. Például hasznos tippekkel szolgál, amelyek alkalmazásával garantáltan elijeszthetjük a kellemetlenkedő önjelölt udvarlókat – mindez a magas-stájerországi művész, Martin Cremsner humoros illusztrációival.

Aki viszont megtalálta szíve választottját, a „”, a MAGAS-Stájer flörtkézikönyv lesz a hasznos olvasmánya: ez az „útikalauz a szívhez” elbeszéli a környék nagy Lovestory-jait, javaslatokat találunk benne tematikus kirándulásokhoz, és találunk benne ételrecepteket is a kettesben elköltött meghitt vacsorához. A flörtkézikönyv azonnal, a szingli kézikönyv nyártól lesz beszerezhető a régió turisztikai hivatalaiban, illetve a www.hochsteiermark.at online shopjából.

Mind a 24 „nyári szerelem” csomag, illetve ajánlatok a „flörtöléshez” a környék kultúrájával és a természettel, megtalálható a régió prospektusában. A csomagok foglalói ráadásként egy számos ingyenes szolgáltatást tartalmazó utalvány-füzetet is kapnak!

 


Kapcsolat, bővebb információ:
TRV Hochsteiermark
Tel.: +43 (0) 3855 455 70
tourismus@hochsteiermark
www.hochsteiermark.at

Hirdetés