Túraútvonalak Magas Stájerországban Hír

(x) - Támogatott tartalom
2012/05/09
Gyalogosan vagy két keréken a természet nyomában Magas Stájerországban

 

HOCHsteiermark a régió szívében fekszik az impozáns Hochschwab-hegység, 2277 m tengerszint feletti magasságával. Ez a hegység egy kiterjedt és látványos mészkő fennsíkon, mintegy 400 km2-en terül el, nyugat felől Präbichl, kelet felől Seebergsattel határolja és Európa legnagyobb zergeállományát számlálja.

Lélegzetelállító hegyvonulatokkal van körülvéve, mint például az Eisenerzer- és a Fischbacher Alpok, ahogyan a Kalkalpen keleti lábánál a Hohen Veitsch, Schneealm és Rax.. ezért méltón viseli Hochsteiermark Az "alpesi hegyek mekkája" nevet a kalandokat kedvelők és ínyencek körében, valamint minden kicsi és nagy "hegyrajongó" számára.

 

(Fotó: Markus Auer)

 

Inspiráló tanösvények, érzékekre ható erdők, Altenberg, Bründl út, a Nap útja, Wulfing út vagy a Weiten-völgy varázsolják az itteni időtöltést a természet szépsége mellett maradandó élménnyé. A gyógynövényoktatóval tett kirándulások a legszebb alpesi növény régióban, végig árnika, encián, kakukkfű, aranyvessző vagy macskagyökér illatával kísérve utunkon. Megtapasztaljuk ezen növények gyógyító erejét és megtanulhatjuk házi készítésű gyógynövénytermékek előállítását is.

 

A legszebb kiránduló- és túra útvonalak:

- A három csúcs (Grosser Schober-Himmeleck-Griesmoarkogel) nyomában

- Kirándulás a Joser tóhoz

- Bürgeralm túra - a legszebb Hochschwab sziklák mentén

- Zöld tavi hegyi túrák

- Turnaui körtúra Pogusch-on át

- Seewiesen-en át a Hochschwabra

Még túrák: klikk ide!

 

Máris átnyergelünk! - ahogy itt mondják: "Jo, wir san mitn Radl do!"

Számos nagyszerű hegyikerékpáros és családi-kerékpáros útvonal ösztönöz Téged a Mura és a Mürz mentén való tekerésre, összesen kb. 350 km hosszan! Kaland tippünk: bringázz fogadótól fogadóig, egyik helyről a másikra, és töltsd ott az éjszakát, ahol a legjobban tetszik. Virágzó mezők, egészséges erdők, hochschwabi források mellett haladsz majd el, amelyek enyhítik szomjadat.

Aludj el egy romantikus naplementét nézve, hogy a következő napra ébredve frissen és kipihenten fogyaszthasd el a helyi stájer gazdák által kínált energia dús és bőséges reggelit. 

 

(Fotó: Markus Auer)

 

Kerékpáros útvonalak:

- Laming-völgy kerékpárút (R41)

- Salza-völgy kerékpárút (R16)

- Veitsch-völgy kerékpárút (R48)

- Rastland kerékpárút (R15)

- Seeberg kerékpárút (R13)

Ha pedig nincs kedved a fárasztó tekeréshez, az E-bike kölcsönzők csak Rád várnak!

Elektromos robogók és kerékpárok, segway..mind-mind egyszerű, gazdaságos és környezetbarát módja a helyváltoztatásnak! A használatuk igen egyszerű és minden korosztály számára alkalmas! Az elektromos kerékpár egyébként gyakran a második autó helyébe lép a családban.

Elektromos kerékpár bérlése itt!

 

Online útvonaltervező program országúti kerékpározáshoz , leírással, GPS Track letöltéssel, 3D-ben:   klikk ide!

Online útvonaltervező program leírással hegyikerékpározáshoz, GPS Track letöltéssel, 3D-ben: klikk ide!

 



 



TRV  Hochsteiermark Pestalozzistraße 12 A-8670 Krieglach, Österreich Tel.:+43 (0) 3855 455 70 Fax.:+43 (0) 3855 455 70 - 20 Mail: tourismus@hochsteiermark.at