Menü

2015.05.04.     Hozzászólás 0

Tourismusregionalverband Hochsteiermark

Szelfis kincsvadászat Felső-Stájerországban

Fotózd le magad mind a 9 régióban és képeiddel értékes ajándékra tehetsz szert!


A Zöld-tó (Grüner See) - Ausztria legszebb helye - csak egyike a felső-stájerországi gyöngyszemeknek. Az idei nyár a régió hangulatos helyeinek felfedezésére hív. Hagyd magad elvarázsolni, és szerezz életre szóló csodálatos élményeket! Aki pedig még nem lelt rá élete párjára, annak Felső-Stájerország a társkeresésben is segít!


A Zöld-tó Forrás: Steir. Lebensgefühl_Hochsteiermark Grüner See (c) Tomm Lamm (37)
Galériáért katt a képre!


9 Hely - 9 Gyöngyszem!

2014 októberében az ORF 9 hely - 9 gyöngyszem című tévéműsorában az osztrákok a Zöld-tavat (Grüner See) választották Ausztria legszebb helyének. Stájerország „karibi térsége” ezzel nemzetközi hírnevet szerzett. A Semmering, Hochschwab és Eisenerzi-Alpok területét felölelő Felső-Stájerország azonban ennél sokkal több gyöngyszemet kínál.

Rendeld meg a nyári csomagajánlat brosúrát most ingyen a tourismus@hochsteiermark.at e-mail címen,
Nyári csomagajánlatok brosúra Forrás: Tourismusregionalverband Hochsteiermark
írd be a "Mozgásvilág" jelszót és egy 1 GB-os ajándék pendrive-ban részesülhetsz!

 

Kultúrkincsek nyomában

A leobeni műcsarnokban (Kunsthalle) berendezett „Die letzten Pharaonen - Von Alexander bis Kleopatra“ (Az utolsó fáraók - Nagy Sándortól-Kleopátráig) kiállításon az ókori Egyiptommal ismerkedhetünk, míg az altenbergi Montanarum bányászati múzeumban a bányászok fáradtságos életébe nyerhetünk betekintést, és a tárnákból származó relikviákat csodálhatunk.

Természeti kincsek felfedezése igazi kalandokkal fűszerezve

Mautern Vad-hegye csodálatos természeti kincseket és életre szóló kalandokat rejt. Májustól a gyerekek nyári bobbal száguldhatnak, és az alpesi állatkertben (Alpenzoo) Ausztriában honos vadállatokkal találkozhatnak.

Búvárkodás a Zöld-tóban Forrás: TRV Hochsteiermark cc Heinz Toperczer
Galériáért katt a képre!


Élmények a mélyben és a magasban

A stájer Érchegy (Erzberg) több lehetőséget is kínál az élő bányászhagyomány megismerésére. Alászállhatunk a tárnák mélyébe, részt vehetünk bányarobbantáson, vagy a világ legnagyobb “taxijával” a Hauly-val (amerikai óriásdömper) felfedezhetjük az 1465 méter magas Érchegy hatalmas külszíni fejtését.

Szintén az Érchegyen épül a világon egyedülálló bányászati kutató-, fejlesztő- és szemináriumközpont. Október 3-án körülbelül 1000 bányász érkezik egész Európából, hogy a vendégekkel együtt ünnepeljék a leobeni Montanuniversität (bányászati egyetem) 175. születésnapját, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek az egyetem életébe.


Szívügyek

Lehetsz szingli, vagy akár fülig szerelmes, Felső-Stájerország Flört és szingli kézikönyvvel kedveskedik vendégeinek, amellyel ha kell, megkönnyítjük a párkeresést, illetve kiváló ötleteket adunk, hogy miként csaljon mosolyt szerelme arcára.

Mindazoknak, akik még keresik az igazit, különböző programokat kínálunk:
- A Hochschwab területén „Zsák a foltját“ mottóval az egyedülállók egy közös főzés során találhatják meg párjukat.
A Mürzer Oberland Naturpark gyógynövény- és E-Bike-túrákat kínál.
- A július 5-i stanzi Herzelkirtag (búcsú) is a szívügyekről szól.

Felső-Stájer nyár! Forrás: Dirndlsprung_cc Marcus Auer
Galériáért katt a képre!

Gyöngyszemek a figyelem középpontjában

Felső-Stájerország mind a 9 régiójából egy felfedezésre érdemes gyöngyszemet - és további „titkos“ tippeket - mutat be:

Mindazokat, akik mind a 9 gyöngyszemet meglátogatták, és ezt a
helyszínen készített szelfivel igazolni tudják, Felső-Stájerország egy
vacsorára,
vagy egy hétvégére vendégül látja őket.*

*Mindkét ajánlat két főre érvényesCsúcstechnika helyett csúcs élmények


A felső-stájerországi kincskereséshez nincs szükség fémdetektorra, vagy ehhez hasonló eszközökre. 9 hely – 9 gyöngyszem című könyvecskénk kincses térképként mutatja az utat, tájékoztat a programokról és ajándékutalványokat tartalmaz.

Annak érdekében, hogy kedvenc felső-stájerországi helyszíneden kellemesen
megpihenhess, minden foglalásért szív alakú pikniktakaró jár
ajándékba!


Ajándék pendrive - egy e-mailért cserébe!
Juss hozzá a legjobb 2015-ös üdülési ajánlatokhoz & nagyszerű ajándékutalványokhoz és találd meg a legizgalmasabb természeti kincseket!
Igényeld most a "9 hely - 9 kincs" kiadványt a tourismus@hochsteiermark.at e-mail címen a "mozgásvilág" jelszóval és egy 1 GB-os gyönyörű szép fotókat tartalmazó Pendrive-ot kapsz ajándékba!Felső-Stájerországról dióhéjban


Felső-Stájerország a Semmering, a Hochschwab és az Eisenerzi-Alpok területeit öleli fel. A csodálatos hegyvidéket türkizkék tavak, patakok, folyók és zöldellő erdők jellemzik. Az idilli környezetben átélt kellemes, sportos élmények, vagy az akciódús kalandok mind a lelki egyensúly megteremtéséről gondoskodnak. Bár bányaiparáról közismert, turisztikai szempontból Felső-Stájerország még titkos ajánlatnak számit. A Felső-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség (Tourismusregionalverband HOCHsteiermark) 2007-ben alakult és Stájerország északkeleti részének területeit fedi le. Semmering – Waldheimat – Veitsch, Kindberg – Mürztali Biogyümölcs Régió, Pogusch, Bruck – Kapfenberg, Leoben – stájer „Vasút“ (Steirische Eisenstraße), Palten - Liesing élményvölgyek, a Hochschwab környéke, Mariazell vidéke és a Mürzer Oberland Naturpark mind hozzá tartoznak.

A magyar nyelvű csomagajánlatok áttekintéséért kattints >> IDE << !További információ:

80786-Logo-gr-n_homepageadresse.jpg


Tourismusregionalverband HOCHsteiermark
+43 (0) 3855 455 70
tourismus@hochsteiermark.at
www.hochsteiermark.at

Olvass többet a témáról: ausztria, Hochsteiermark, Felső-Stájerország, túra

Ajánló