Szelfis kincsvadászat Felső-Stájerországban

Szelfis kincsvadászat Felső-Stájerországban

Házi Bernadett
Házi Bernadett - Tourismusregionalverband Hochsteiermark
2015/05/04
Fotózd le magad mind a 9 régióban és képeiddel értékes ajándékra tehetsz szert!
Hirdetés

A Zöld-tó (Grüner See) - Ausztria legszebb helye - csak egyike a felső-stájerországi gyöngyszemeknek.

A nyár a régió hangulatos helyeinek felfedezésére hív. Hagyd magad elvarázsolni, és szerezz életre szóló csodálatos élményeket! Aki pedig még nem lelt rá élete párjára, annak Felső-Stájerország a társkeresésben is segít!

A Zöld-tó Forrás: Steir. Lebensgefühl_Hochsteiermark Grüner See (c) Tomm Lamm (37)

A Zöld-tó
Kép forrása: Steir. Lebensgefühl_Hochsteiermark Grüner See (c) Tomm Lamm (37)


9 Hely - 9 Gyöngyszem Stájerországban

2014 októberében az ORF 9 hely - 9 gyöngyszem című tévéműsorában az osztrákok a Zöld-tavat (Grüner See) választották Ausztria legszebb helyének. Stájerország „karibi térsége” ezzel nemzetközi hírnevet szerzett. A Semmering, Hochschwab és Eisenerzi-Alpok területét felölelő Felső-Stájerország azonban ennél sokkal több gyöngyszemet kínál.
 

Nyári csomagajánlatok brosúra Forrás: Tourismusregionalverband Hochsteiermark

Nyári csomagajánlatok brosúra
Kép forrása: Tourismusregionalverband Hochsteiermark


Kultúrkincsek nyomában

A leobeni műcsarnokban (Kunsthalle) berendezett „Die letzten Pharaonen - Von Alexander bis Kleopatra“ (Az utolsó fáraók - Nagy Sándortól-Kleopátráig) kiállításon az ókori Egyiptommal ismerkedhetünk, míg az altenbergi Montanarum bányászati múzeumban a bányászok fáradtságos életébe nyerhetünk betekintést, és a tárnákból származó relikviákat csodálhatunk.


Természeti kincsek felfedezése igazi kalandokkal fűszerezve

Mautern Vad-hegye csodálatos természeti kincseket és életre szóló kalandokat rejt. Májustól a gyerekek nyári bobbal száguldhatnak, és az alpesi állatkertben (Alpenzoo) Ausztriában honos vadállatokkal találkozhatnak.

Búvárkodás a Zöld-tóban Forrás: TRV Hochsteiermark cc Heinz Toperczer
Búvárkodás a Zöld-tóban
Kép forrása: TRV Hochsteiermark cc Heinz Toperczer



Élmények a mélyben és a magasban- Erzberg

A stájer Érchegy (Erzberg) több lehetőséget is kínál az élő bányászhagyomány megismerésére. Alászállhatunk a tárnák mélyébe, részt vehetünk bányarobbantáson, vagy a világ legnagyobb “taxijával” a Hauly-val (amerikai óriásdömper) felfedezhetjük az 1465 méter magas Érchegy hatalmas külszíni fejtését.

Szintén az Érchegyen épül a világon egyedülálló bányászati kutató-, fejlesztő- és szemináriumközpont. Október 3-án körülbelül 1000 bányász érkezik egész Európából, hogy a vendégekkel együtt ünnepeljék a leobeni Montanuniversität (bányászati egyetem) 175. születésnapját, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek az egyetem életébe.
 

Szívügyek


Lehetsz szingli, vagy akár fülig szerelmes, Felső-Stájerország Flört és szingli kézikönyvvel kedveskedik vendégeinek, amellyel ha kell, megkönnyítjük a párkeresést, illetve kiváló ötleteket adunk, hogy miként csaljon mosolyt szerelme arcára.

Mindazoknak, akik még keresik az igazit, különböző programokat kínálnak:


- A Hochschwab területén „Zsák a foltját“ mottóval az egyedülállók egy közös főzés során találhatják meg párjukat.
- A Mürzer Oberland Naturpark gyógynövény- és E-Bike-túrákat kínál.
- A július 5-i stanzi Herzelkirtag (búcsú) is a szívügyekről szól.

Felső-Stájer nyár! Forrás: Dirndlsprung_cc Marcus Auer
Felső-Stájer nyár!
Kép forrása: Dirndlsprung_cc Marcus Auer


Felső-Stájerországról dióhéjban

Felső-Stájerország a Semmering, a Hochschwab és az Eisenerzi-Alpok területeit öleli fel. A csodálatos hegyvidéket türkizkék tavak, patakok, folyók és zöldellő erdők jellemzik. Az idilli környezetben átélt kellemes, sportos élmények, vagy az akciódús kalandok mind a lelki egyensúly megteremtéséről gondoskodnak. Bár bányaiparáról közismert, turisztikai szempontból Felső-Stájerország még titkos ajánlatnak számit. A Felső-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség (Tourismusregionalverband HOCHsteiermark) 2007-ben alakult és Stájerország északkeleti részének területeit fedi le. Semmering – Waldheimat – Veitsch, Kindberg – Mürztali Biogyümölcs Régió, Pogusch, Bruck – Kapfenberg, Leoben – stájer „Vasút“ (Steirische Eisenstraße), Palten - Liesing élményvölgyek, a Hochschwab környéke, Mariazell vidéke és a Mürzer Oberland Naturpark mind hozzá tartoznak.


További információ:

 
Tourismusregionalverband HOCHsteiermark

+43 (0) 3855 455 70
tourismus@hochsteiermark.at
www.hochsteiermark.at

 

 

Hirdetés