Téli kalandok Felső-Stájerországban

Téli kalandok Felső-Stájerországban

Tourismusregionalverband HOCHsteiermark
2016/11/02
Hüttéről-hüttére túra, új túrasíközpont és sítúrák akár túrasíoktató vezetésével, téli szórakozás Felső-Stájerország kedvenc síterepein, Családi Síünnep december 17-én!
Hirdetés

Hagyd magad mögött a várost, és látogass el a Semmering, Mariazell, a Hochschwab és az Eisenerzi-Alpoktól határolt csodálatos vidékre! Felső-Stájerország igazi téli paradicsom, ahol az első hópelyhek lehullásával szívet melengető időszak kezdődik. Igazi kikapcsolódás, feledhetetlen kulináris „csúcstalálkozók“, a zergék birodalmát keresztülszelő, lélegzetelállító sí- és téli túrák várják. Felső-Stájerországban a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást! A legkisebbek játékos csúszkálással kóstolhatnak bele a havon siklás csodálatos élményébe.
 

 

Túrasí túra a Brachkogelre a Naturpark Mürzer Oberlandban Forrás: (c) Karl Kaiser
Túrasí túra a Brachkogelre a Naturpark Mürzer Oberlandban
Kép forrása: (c) Karl Kaiser


Galériáért katt a képre!
 

 

Hüttéről hüttére

A hegyi kunyhók (hütték) ínycsiklandó finomságai még a leglustább otthonülőket is a felső-stájer csúcsok meghódítására csábítják. A Hohe Veitsch, a Stuhleck, a Mariazell-i Bürgeralpe hüttéi, vagy a Mitterbach-i Balzplatzerl mind finom ételek komótos elfogyasztására invitálják. Kényelmesen, nézelődve, romantikus ösvényeken sétálva, hótalpon, sílifttel, vagy „hótaxival“ juthatunk fel a hegyre, ahol a kulináris élvezetek, téli illatok mellett csodálatos panoráma és friss hegyi levegő vár. Ha pedig mindez még nem elég, regionális hüttetúráink a tömegeket elkerülő, nyugodt ösvényeken haladnak.
 

TIPP: 2017. január 9-31-ig az egy vendégéjszakától érvényes felső-stájer vendégkártya (HOCHsteirische Gästekarte) a Stuhleck-i síterep, a Mariazell-i Bürgeralpe, valamint hétvégeken az Aflenz-i Bürgeralm felvonóinak egyszeri használatára (hegy- és völgymenet) jogosít. Csak gyalogosoknak!

Mit is tud konkrétan ez a kártya? Még több infó

 

Skiarena Präbichl Forrás: (c)Tom Lamm
Skiarena Präbichl
Kép forrása: (c)Tom Lamm


Galériáért katt a képre!
 

 

Új túrasíközpont kezdőknek a természetes hóval borított Aflenz-i Bürgeralmon

A tapasztalatlan sítúrázók profik segítségével hagyhatják első nyomukat a szűz
hóban. Idilli környezetben, Európa zergékben leggazdagabb területén, a fenséges Hochschwab látványától kísérve a félős kezdők rövid időn belül átlépik saját határaikat és igazi „csúcstámadókká“ válnak. A hozzáértő tanácsokon túl igény szerint felszerelés - túrasí és túrabakancs - is rendelkezésre áll, a kimerült túrázót pedig - ha kéri - „hótaxi“ viszi a szállásra.

Lustaságunkat itthon hagyva a túrasíoktató kíséretében az Almraushütte érintésével az 1810 méteren fekvő Schönleitenhaus-ig is felkapaszkodhatunk, ahol bebocsájtást nyerünk a felső-stájer télisport paradicsomba. Az itt elfogyasztott finomságok is mennyei élménnyel gazdagítanak.
 

TIPP: Sítúra-próbacsomag (Skitouren-Schnupper-Package) az Aflenz-i Bürgeralmon 49 Euró/fő/nap

Ingyenes felvonó és sítaxi használat, felszerelésbérlés és az Almrauschgüttében és a Schönleitenhausban kedvezményre jogosító utalvány.

A +43 0664 – 3701165 számon képzett sítúravezetőt is rendelhetsz!

 

Skiarena Präbichl Forrás: (c) Tom Lamm
Skiarena Präbichl
Kép forrása: (c) Tom Lamm


Galériáért katt a képre!
 

 

Felső-Stájerország a családi síterep

A Felső-Stájerországba érkező családokat az elrugaszkodott árak és túlzsúfolt pályák helyett igazi téli szórakozás várja. Präbichl, Stuhleck, Brunnalm-Hohe Veitsch, Mariazell-i Bürgeralpe, Niederalpl vagy a Turnau-i Schwabenbergarena pályái kicsinek és a nagyoknak nyugodt környezetben biztosítanak feledhetetlen, síléceken szerzett élményeket. Miközben a sífutók a romantikus hangulatú Krumpenloipe-n falják a kilométereket, a legkisebbeket is számtalan játékos, vidám program várja, hogy megismerkedhessenek a csúszás élményével.
December 17-én Családi Síünnepre (FamilienSkiFest) vár Felső-Stájerország!
 

 


Most Karácsonyi kiadvány igényléseddel apró Karácsonyi meglepetéshez juthatsz!
Ehhez nem kell mást tenned, mint a „mozgasvilag“ jelszóval egy e-mailt küldeni a tourismus@hochsteiermark.at címre!

Ne habozz, szerezd meg az ajándékot most!

 

További információ:
Tourismusregionalverband HOCHsteiermark,
+43 (0) 3862 55020
tourismus@hochsteiermark.at
www.hochsteiermark.at

 

Logó Forrás: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

 

 

Hirdetés