TOP Magas-Stájer kerékpár- és gyalogtúra tippek a nyárra Hír

TOP Magas-Stájer kerékpár- és gyalogtúra tippek a nyárra Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/07/09
Magas-Stájerország az egyik legváltozatosabb osztrák régió, ahol a vad hegyvidék, a hangulatos folyóvölgyek, hegyi tavak és alpesi kisvárosok találkoznak egymással. Megannyi sportolási lehetőség vár a legszebb látnivalók között!

Magas-Stájerország - Ahol feltöltődik a lélek és a hűsölés garantált

...csak 4 órányi autóútra Budapesttől!

Két keréken, vagy két lábon - a tempót az élvezet diktálja. Magas-Stájerország csalogató kerékpáros ajánlattal, a régiót átszövő változatos kerékpárút hálózattal, bérelhető e-bike-okkal és kerékpárokkal, kerékpárosbarát vendéglátóhelyekkel és szívéjes kerékpártúra-vezetőkkel várja vendégeit. A „csúcstámadókat“ a BergZeitReise túraútvonal hívogatja, ami nem csak felejthetetlen természeti, hanem igazi kulináris élményekről is gondoskodik.

Folyómenti kerékpártúrák Forrás: (c) Tomm Lamm
Folyómenti kerékpártúrák
Kép forrása: (c) Tomm Lamm


 

Nyári kiadvány Forrás: www.hochsteiermark.at
Nyári kiadvány
Kép forrása: www.hochsteiermark.at


Érdeklődj, vagy kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a tourismus@hochsteiermark.at e-mail címen és ha az első 10 érdeklődő között vagy, magas-stájer ajándékokra tehetsz szert: egy Magas-Stájer vászontáska + a megannyi nyaralási tippet, kedvezményes csomagajánlatot és kuponokat tartalmazó nyári kiadvány érkezik a postaládádba!

Ha írsz, ne feledd megadni a postacímed, hiszen erre fogják kiküldeni az ajándékokat!

Gyűjtsd be az ajándékokat, írj e-mailt most!

 

 

Izzadás helyett laza kerékpározás

Magas-Stájerország, Stájeroszág északkeleti régiója a Stájer Semmeringtől kezdve, a Hochschwabon át, egészen az Eisenerzi Alpokig mindenkinek tartogat megfelelő bringatúrát. A családbarát kerékpárúttól az igazi kihívást jelentő adrenalintúrákig, a stájer hegyvidék kellős közepén mindent megtalálunk.

E-bike-kal a Schneealmon Forrás: (c) Tomm Lamm
E-bike-kal a Schneealmon
Kép forrása: (c) Tomm Lamm

Ínyenceknek és családoknak

A Mürzer Oberland Naturpark-ban az élménybringások mindent megtalálnak, amire csak vágynak. Csodálatos környezetben, a Schneealmstraße-n közvetlenül a fennsíkra juthatnak, ahol lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetnek, és az egyik hüttétől a másikig bringázva kulináris élményekben lehet részük. Vadétel specialitások, édes ételkülönlegességek és bio-sajt segítenek újra feltölteni az energiaraktárakat.

Akik pedig a vízmenti kerékpárutakat részesítik előnyben, a Mürz és a Mura kiváló helyszínei egy vízitúrának. A túra állomásai: a Neuberg-i apátság üvegmanufaktúrája, a Südbahn (vasúti) és a WinterSport (télisport) múzeumok, Oberkapfenberg vára és a Bruck-i Schlossberg gondoskodnak a szükséges lendületről.

A nagy melegben igazi hűsítő túra az Uraniteich kerékpáros útvonal, amely Krieglach üdülőtava, vagy pedig célba lehet venni a Flaschcity-t, St. Lorenzen üdülőtavát, amely a kerékpárúttól nem messze található és a fürdőbelépő ingyenes, a fürdőélmény pedig garantált!

Folyómenti kerékpártúra Forrás: (c) Tomm Lamm
Folyómenti kerékpártúrák
Kép forrása: (c) Tomm Lamm

 

Túravezetővel vagy nélküle, az adrenalinlöket garantált

A Mariazell-i Bürgeralpe, vagy az Aflenz-i Bürgeralm a mountainbike-osokat a bringázás igazi élményével várják. Mindkét bringaparkban kezdő és profi downhill-pályákon tesztelhetik tudásukat. Felfelé kerékpárjainkkal kényelmesen felliftezünk, amit az adrenalintól fűtött száguldás követ.

Akinek nem elég az izgalmakból, annak irány a Präbichl-i nyári kalandpark, ahol 5 nehézségi pálya közül lehet választani, melyeknek a végén egy nagyszerű drótköteles csúszás fináléja vár. Ki lehet még próbálni a Flying Fox zipline-t 6 pályán, melyek 0-14 m magasan közvetlenül a Grüblsee Alpenaquarium felett száguldanak keresztül. Ezen kívül mountainkart pályák és különböző bringapályák is színesítik még a kínálatot. Az élmények gyűjtésében tapasztalt bringás guide-ok segítenek. Így már semmi sem állhat egy életre szóló kaland útjában!
Bikepark Semmering Forrás: (c) Philipp Wiedhofer_Biker TomsitsBikepark Semmering

 
Kép forrása: (c) Philipp Wiedhofer_Biker Tomsits

 

 

 

Gyűjts erőt a csodálatos környezetben!

Hagyd magad mögött a stresszt és a hétköznapok nyüzsgését, hogy a lélegzetelállító környezetben újra feltöltődhess. Magas-Stájerország 2019-ben a lélek töltőállomásává válik. A magas-stájer túraútvonalakon a természeti, a kulturális és a kulináris élmények egyedülálló módon ötvöződnek. Az összesen 300 km hosszú, 120 óra menetidőből és 18 napi szakaszból álló BergZeitReise túrát méregzöld erdők, kristálytiszta víz és lélegzetelállító kilátás jellemzi. De nem csak a szemet gyönyörködtető tájra, hanem igazi ínyencségekre is számíthatunk. A különböző vendéglátóhelyek, a díjnyertes szakácsok és a sajtüzemek mind arra várnak, hogy vendégeiket egyedülálló kulináris élményekben részesítsék.
 

 

 

Tippek:

1# Ingyenes, vezetett e-bike-túrák gyakorlással például a "Mountain Wind+Bike Pretul" bringaparkban, hétfőtől-vasárnapig előre bejelentkezés és e-bike-bérlés esetén.
E-bike-bérlés fejvédővel + guide igény szerint: 45 €
Jelentkezés és foglalás ITT!

 


E-bike-kal a természetben, a Mürzer Oberland Naturpark területén

Csomagajánlat: 
- 5 éjszaka kétágyas szobában vital reggelivel, vagy apartmanban önellátással
- Husqvarna e-bike bérlés 1 napra, fél napos vezetett bringatúrával
- felvonózás az Aflenz-i Bürgeralmra, kényelmes körtúra a „Fölzalm- Schwabenbartl“ vagy a "Voisthalerhütte – Seewiesen“ útvonalon, taxival vissza
- HOCHschwab Alpenregion élménytérkép 

Csomagár 2 fő részére:
- kétágyas szobában, reggelivel    650 Euró
- apartmanban, önellátással         560 Euró



A csomaghoz felár ellenében foglalható szolgáltatások:
, T: +43 664 75017938
- E-bike bérlés: 55 Euró/nap (95 Euró/2 nap, 135 Euró/3 nap)
- kerékpáros guide: 150 Euró/nap

Ajánlat érvényessége: szabad kapacitások függvényében 2019. május 17-től október 27.-ig foglalható a Dörflerwirt, Ferienwohnungen Hotel Garni****-ban: +43 3861 32110, mail@doerflerwirt.at.


                                                       Túrázás a Hochschwab vidékén Forrás: (c) Tom Lamm jpgTúrázás a Hochschwab vidékén

 
Kép forrása: (c) Tom Lamm jpg

 

 

2# BergZeitReise-útikalauz napi túraszakasz ajánlatokkal. Rendeld meg most mindössze 9,90 Euróért a tourismus@hochsteiermark.at e-mail címen!


3# Kulturális élmények Leobenben „Jégkorszaki szafari” („Eiszeit Safari“) kiállítás 2019. május 18-tól november 3.-ig a , vagy egy-egy vezetett kerékpártúra Leoben-ben, a „Gösser-sörfővárosban“, tel.: +43 676 5609188 vagy kulturradler.leoben@gmail.com.