Készülj fel a túraszezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!

Bognár Tamás
Bognár Tamás - Támogatott tartalom
2022/07/27
A praktikus kiegészítők, táskák könnyebbé teszik a túrázást, és sokat tudnak emelni a komfortérzeten is. Ezekből válogattunk most nektek.

Praktikus kerékpáros kiegészítők a Cube-tól

Még javában benne vagyunk a nyárban és ha így folytatódik az időjárás menete, akkor még októberben is bringás szezon lesz. A praktikus kiegészítők kényelmesebbé, könnyebbé tehetik az életünket, de nem csak túrázáskor, hanem akár a napi közlekedésben is. A CUBE kínálatából szemezgettünk egy „kicsit”.

CUBE Travel táska
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-3
CUBE Travel csomagtartó táska
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-3
Forrás: Cube


Legyen szó akár munkába járásról, akár bevásárlásról, akár több napos túráról, az oldaltáskák teszik a legnagyobb szolgálatot. Főleg ha nem „kötözős” kivitelek, hanem gyorscsatlakozósak, mint ez is. Így könnyedén le lehet venni a csomagtartóról, és nem kell félnünk, hogy lelopják róla. Itt egy mozdulattal, a hordozófület meghúzva lehet ezt megtenni. Alul az univerzális konzol szinte bármilyen csomagtartóhoz beállíthatóvá teszi, alatta a cipzáras zsebben pedig rikító színű esővédő huzatot is találunk. A táska szája betekerős, mint a futárzsákoknak, így lesz egyszerűen vízhatlan a „bemenet”, és persze a 100% polyester alapanyaga sem engedi be a vizet. 

Oldalanként 20L-es űrtartalmú, és mivel két különálló darabról van szó, nem úgy mint a háromrészes táskák többségénél, ezért annyit raksz fel belőle, amennyi szükséges. Belül kétrészes zseb található, melyből az egyik cipzáras, ide olyan dolgokat pakolhatsz, amire gyakrabban szükséged van. Az oldalán is van egy hálós tároló, amibe pl. kulacsot, vagy széldzsekit tudsz rakni. A táska el van látva fényvisszaverő panelekkel, amik a láthatóságot biztosítják. 
Ajánlott fogyasztói ára: 46.990 HUF

CUBE Acid Trunk 12 Rlink táska

 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-2
CUBE Acid Trunk 12 Rlink táska
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-2
Forrás: Cube
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-2

A hosszú név egy nem annyira kicsi, de praktikus táskát rejt, amit először azt hittük, hogy kormányra kell felszerelni, de nem, csomagtartóra való, méghozzá gyorscsatis dokkolóval. Ez a dokkoló a CUBE saját Rlink rendszere, tehát az ezzel kompatibilis csomagtartókkal tudod használni. Ha nincsen szükséged akkora táskára mint a Travel, akkor ez is megfelelő lehet. Okosság, hogy belül egy merev műanyag „doboz” található, így üresen sem veszíti el a formáját, nem fog lelógni oldalra, vagy furán kinézni. Ennek a szája is futárzsákként betekerhető, és egy szintén gyorscsatlakozós alumínium G-Hook gyorsszorítós hevederrel lehet méretre szűkíteni. Anyaga vízálló polyester/TPU keveréke, és akár városnézésre is ideális választás lehet, mivel vállpántot is kapsz hozzá, akárcsak a Travel táskához. 
Ajánlott fogyasztói ára: 28.290 HUF

CUBE Click L nyeregtáska

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-4
CUBE Click L nyeregtáska
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-4
Forrás: Cube

A mindennapos edzésekhez elegendő lehet egy nyeregtáska, de érdemes odafigyelni a megfelelő méretre a kiválasztáskor. A CUBE Click névre hallgató termékéből négyféle méret kapható, az XS-től L-ig. Az L-es méret azoknak jó választás, akik hegyikerékpárral közlekednek, mert belefér a masszívabb 650B vagy 29”-os belső is, plusz szerszámkészlet, müzli szelet, stb. A cipzáras felsőrész alá el lehet rejteni a személyit, bankkártyát (bár ez már az okosórák és telefonok világában felesleges). Van benne egy akasztó a kocsi vagy lakáskulcsnak, és egy kis hálós tároló a miniszerszámnak. Vízálló anyaga kellemes tapintású és könnyen tisztítható, mivel ide elég sok dzsuva fog kerülni, ez előnyös is. A nyeregsínre dokkolóval rögzül, és a gyorscsatlakozónak köszönhetően könnyen leszedhető a bringáról. A CUBE felirat egyben egy fül, amire csíptetős hátsó villogót tudsz felszerelni. 
Ajánlott fogyasztói ára: 13. 690 HUF

CUBE RFR Mobile Mount PRO telefontartó
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-5
CUBE RFR mobiltelefon tok
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-5
Forrás: Cube

Ma már a mobiltelefon nélkülözhetetlen kelléke a bringásoknak is, a túrázók pedig szeretnek navigálni is vele, hiszen a megfelelő appokkal akár terepen is alkalmas erre. Ez a tartó azoknak a telefonoknak is esőállóságot biztosít, melyek nem rendelkeznek gyárilag ezzel. A cipzárja is vízálló, az átlátszó fólia pedig átviszi az érintőkijelzőre a mozdulatokat, így nem kell kivenni a tokból a telót. A kormányra egy gyorsszorítós konzollal rögzül, kvázi bármilyen kormányra felszerelhető. Maximum 15x8 cm-es méretű telefonokkal kompatibilis. 
Ajánlott fogyasztói ár: 12.290 HUF

CUBE RFR Power Light Set USB lámpaszett
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-6
CUBE RFR Power Light lámpaszett
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-6
Forrás: Cube


Nem feltétlenül csak világosban bringázik az ember, de egy jó lámpaszettel könnyebb az élet. Ezzel az első és hátsó lámpával nem kell visszavonulót fújnod sötétedés után sem. Az első lámpában 3W-os CREE XPE LED található, ami megfelelő, 120 lumenes fényt biztosít, ha lemegy a nap. 800 mAh-s USB-ről tölthető akkumulátor látja el árammal, és három üzemmódja van: egy villogó (6 óra), egy kis fényerejű (5 óra), és egy nagy fényerejű (3 óra). Az esőálló házba szerelt lámpa aero országúti kormányra is felszerelhető, és a súlya is csak 40 gramm. 
A hátsó villogó 5 LED-et tartalmaz, és 200 mAh-s akkuval rendelkezik, amit szintén USB-ről tudod újratölteni. Villogó módokban, amiből három is van, 16, 12, és 8 órát tud világítani, folyamatos módban pedig 4.5 órás az élettartama. Súlya mindössze 16 gramm. 
Ajánlott fogyasztói ár: 8.390 HUF

CUBE Pathos fejvédő
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-7
CUBE Pathos fejvédő
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-7
Forrás: Cube


Ha már nyeregbe pattanunk, akkor akkor tegyük azt stílusosan, és mindenekelőtt biztonságosan. Erre nyújt megoldást a Pathos fejvédő, ami eredeti besorolását tekintve hegyikerékpár versenyzésre lett tervezve, de bárkinek jó lehet, aki szereti a könnyű, és jól szellőző sisakokat. A Pathos 15 db nagy szellőzőnyílással rendelkezik, ami jól jön az ilyen meleg napokon amik mostanában szoktak lenni. A front oldalon a három legnagyobb nyílás bogárhálóval is el van látva, van aki szereti ezt, van aki nem, de hasznos tud lenni, az biztos. Napellenzője leszedhető, de igazából úgy néz ki jól a sisak ha rajta van, bár ez ízlés kérdése. 
SNAP 360 Fit System névre hallgat a fejméret állító rendszere, amivel pontosan be tudod lőni a sisak kényelmét. Szivacsozása kiszedhető, mosható, és könnyen száradó. Héjszerkezete inmold szerkezetű, tehát a külső kemény héj, és a belső ütéselnyelő EPS hab össze van sütve, ami erősebb sisakot eredményez és jobban is néz ki. Az áll alatt rögzülő csat egy gombnyomásra nyílik, ami okos megoldás, és könnyen kezelhetővé teszi. Hétféle színben kapható, így szinte bármilyen bringával, mezszettel össze lehet párosítani. 
Ajánlott fogyasztói ár: 28.690 HUF

CUBE Teamline mez és nadrág 
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-8
CUBE Teamline mez
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-8
Forrás: Cube


A sisakhoz passzoló mezszett inkább a sportosabb bringásokat célozza meg, de egyre többen tekernek a maximális kényelmet biztosító „tapimezekben” és betétes nadrágokban, mivel tekerés közben ezek biztosítják a legnagyobb komfortot, és gyorsan száradnak. A mez teljesen hálós szövetből készül, ami a legnagyobb melegben is megfelelő klímát szavatol. Végig cipzáras kivitel, hátul három zsebbel rendelkezik, alul pedig szilikonos gumírozása van, így nem fog felcsúszni a hátadon akkor sem ha nagyon előredőlt helyzetben tekersz. 
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-9
CUBE Teamline nadrág
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-9
Forrás: Cube


A nadrág kantáros kivitel, ami teljesen megszokott a bringás nadrágoknál, sőt igazából tekeréshez el sem tudunk képzelni nem kantáros tapinacit. Kantárja széles, stabilan fogja tartani a felsőrészt, bár lehetne hálós alapanyagú, ami jobb légáteresztést biztosítana. CUBE Team Pad betétje szekcionált, és különböző keménységű panelekből készül. Mindenhová a megfelelőt, ez a kényelem záloga. Szilikonos szárai lézervágottak, nincsen visszahajtás, varrás, így nem fog belenyomódni a combodba, ami nagyon kellemetlen tud lenni. A hobbi felhasználástól a versenyzésig mindenre alkalmas, akárcsak a mez. 
Ajánlott fogyasztói ár: 21.990 HUF (mez), és 36.990 HUF (nadrág)

CUBE RFR Shock&Tire pumpa

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-10
CUBE RFR Shock&Tire pumpa
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-10
Forrás: Cube


Minden tekeréshez érdemes magunkkal vinni egy pumpát, és MTB esetében nem árt ha van otthon teleszkóp pumpánk is. Az a baj, hogy mindkettőhöz mást kell tudnia. A telóknál nagy nyomást kell pumpálnia, a guminál viszont nagy levegő mennyiséget, de ebben a pumpában mindkettő megtalálható. Egyszerűen az alján át kell kapcsolnod az üzemmódot. Mellesleg aránylag kis méretű a pumpa, így mezzsebben is elfér, de kapsz hozzá egy kulacstartó alá szerelhető konzolt is, amibe bepattintható. A tömlője hosszú, így kényelmesen hozzá lehet férni a gumihoz, és rugóstaghoz is. Van rajta egy kis leengedő szelep is, így precízen be tudod állítani a megfelelő nyomásértéket, ami főleg a teleszkópok esetén fontos. 120 és 300 psi maximális nyomást tud kipréselni magából, így inkább hegyikerékpárokhoz, és gravel bringákhoz ajánlott, mint országútihoz, bár a ballonosabb 28+ külsővel rendelkező gumikat fel fogod vele tudni fújni. 
Ajánlott fogyasztói ár: 15.890 HUF

CUBE Acid Rigid 100 Pure lakat
 

Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-11
CUBE Acid Rigid 100 Pure lakat
Készülj fel a túra szezonra praktikus CUBE kiegészítőkkel!-11
Forrás: Cube


Amikor útra kelsz, előbb-utóbb meg kell állnod és kint hagyni a bringát a bolt előtt vagy a munkahely parkolójában. Nyilván mindenki azt szeretné, hogy mikor visszatér, akkor is ott legyen szeretett kerékpárja ahol hagyta. Ezzal a lakattal akár medvét is kell ölni, ahogy mondani szokták, van benne anyag rendesen, és bizony az ilyen hajtogatós lakatok a legmasszívabbak közé tartoznak, a tolvajok nem is igazán szeretik, mi pedig ezt szeretjük benne. Edzett acéllemezekből és csapokkal készül, de a lapokat műanyaggal vonták be, hogy ne karcolja meg a géped festését. Ellenáll a fagyasztó spraynek és a vágásnak is, de ez abszolút érthető, hiszen a maximális biztonságra törekszik a gyártó. Kulacstartó konzolra is felszerelhető, és teljesíti az ART1-es lopásbiztonsági kategóriát. Nevében a 100-as szám azt jelenti, hogy 100 cm-es hosszal rendelkezik, a súlya pedig 930 gramm. 
Ajánlott fogyasztói ár: 31.990 HUF