Hogyan pakolj a hátizsákodba

Hogyan pakolj a hátizsákodba

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2024/05/06
Többnapos gyalogtúra előkészületeinél érdemes kellő figyelmet fordítanunk a hátizsák pakolására, mert sok bosszúságot előzhetünk meg ezzel a négyes szabállyal…
Hirdetés

A komfortosan pakolt hátizsák titka

1) A napközben nem szükségesek

A hátizsák legalsó felébe pakoljuk azokat a felszereléseket, melyekre jó eséllyel napközben egyáltalán nem lesz szükségünk, és nem túl nehezek - így például a hálózsákot, az extra meleg ruházatot, vagy épp a papucsot.

Ez a rész ráadásul így egy kényelmes puffot is alkot, melyre napközben rá üllhetünk, ha épp pihenőt tartunk, és nincs semmi egyéb komfortos hely.

2) A legnehezebb cuccok és egyéb ruházat

Középre, a hátunkhoz minél közelebb kerüljenek a legnehezebb cuccaink - mint például a sátor, a tábori konyha, a víz vagy a főételek. A cél az, hogy a hátizsák súlyközéppontja a lehető legközelebb kerüljön a testünkhöz, mert ellenkező esetben gyaloglás közben kileng és befolyásolja egyensúlyunkat.

Ezeket a cuccainkat pedig körbe vehetjük a váltóruházatunkkal.

3) A napközben is szükségesek

A hátizsák főrekeszébe legfelülre, illetve a kupola zsebeibe kerüljenek azok a cuccaink, amikre napközben bármikor szükségünk lehet, mint például az esőkabát, a tájékozódást segítő eszközök, a pénztárca, illetve a kisebb ételek.

4) Apróságok

A táska övén illetve oldalán levő zsebekben pedig mehetnek azok az apró cuccok, melyekre menetközben bármikor szükséged lehet, és nem akarod letenni a hátizsákot közben - energiaszelet, csoki, telefon, iránytű...

Egy jó tanács

Végezetül pedig még egy jó tanács: mindig törekedj arra, hogy a hátizsákra kívülre a lehető legkevesebb cuccot rögzítsd, mert ezek megnehezíthetik a szűkebb helyeken való előrehaladást, befolyásolhatják az egyensúlyodat, és az esőhuzat felhelyezését megakadályozhatják! Minél letisztultabban pakolsz, annál kényelmesebben fogsz minden helyzetben közlekedni!

Hirdetés