Hogyan szárítsd túra közben a bakancsodat

Hogyan szárítsd túra közben a bakancsodat

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2024/05/06
Gyalogtúráink során előfordul olykor, hogy patakba kell lépdelnünk, vagy el kap minket egy brutális zuhé, és ezek következtében a bakancsunk beázik még a túra vége előtt. De mit tehetünk, hogy másnap ne egy cuppogós lábbelibe kelljen belebújnunk?
Hirdetés

Ha túra során elázunk, abban nem az a legrosszabb, ha akkor vizesek leszünk, hanem az, ha másnap is nedves, cuppogós, vizes ruházatban kell folytatnunk az utunkat. Váltóruhánk általában van, de lkábbeliből nem viszönk magunkkal másikat, ezért azt mindeképp meg kell szárítani.

Bakancs-szárítási tippek

Ha előrelátóak vagyunk, mert például az időjárásjelzés esőt jósol, vagy tudjuk előre, hogy sok patakon kell majd átkelnünk, vigyünk magunkkal száraz újságpapírt. Este, a napi túrázás végén, a nedves, vizes cipőnket tömjük meg jól ezzel a papírral, hagyjuk jól szellőző meleg helyen, és reggelre kiszívja a nedvesség nagy részét!

Ha nincs nálunk papír, de akad egy tábortűz, vagy egy hősugárzó, azok is segíthetnek, csak ügyeljünk arra, hogy ne érje túl erős hő a lábbelinket, mert azzal kárt tehetünk az anyagában! Lazítsuk ki a lehető legjobban a fűzőket, vegyük ki a talpbetétet, és helyezzük szárral felfele a hő közelébe annyira, hogy ott a kezünk is még elviselje a meleget. Szárítás közben folyamatosan ellenőrizzük, nem kap e túl sok hőt a cipő!

Érdemes extra tippünket is megjegyezni, mert ha akad 3-4 maroknyi rizs, vagy macskaalom is a közelben, azok is kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek - utóbbi esetében ügyeljünk azért a tisztaságára!

Hirdetés