Hogyan pakolj beázás ellen a hátizsákodba

Hogyan pakolj beázás ellen a hátizsákodba

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2024/05/06
Gyalogtúrázás során elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb belefussunk egy kiadós esőbe, melyben a legrosszabb nem az, ha elázol kközben, hanem az, ha nem tudsz utána száraz ruhába átöltözni!
Hirdetés

Túrázás közben ha elkap minket az égi áldás, szerencsés helyzetben be tudunk bújni valami fedél alá, míg elvonul az eső... ám túlnyomó részt ilyenkor felvesszük az esőkabátunkat, és bandukolunk tovább, hiszen jó esetben hátizsákunkban ott lapulnak a száraz váltóruháink. Ahhoz, hogy ez a helyzet ne váljon rémálommá a szétázott váltóruhák miatt, íme néhány jó tanács!

Pakolj előrelátóan a beázás ellen

Már pakoláskor ügyelj arra, hogy a hátizsákod külsejére ne akassz, ne köss semmi felszerelésedet, mert ezek megakadályozzák majd az esőhuzat megfelelő használatát...

Emellett pedig sose bízz teljesen az esőhuzat működésében, mert sajnos ezek nem nyújtanak 100%-os védelmet, és egy nagyobb, hosszabb, szelesebb zuhéban a huzat használata mellett is itt-ott be fog ázni a hátizsák. Ezért érdemes induláskor ruházatunkat kisebb csomagokba külön-külön zacskózni, és ezzel extra védelmet biztosítani a nedvesebb szituációkhoz!

Ehhez az egyik legjobb megoldás olyan neylon zacskó, aminek dupla húzószája van, és anyaga erősebb, ami jól viseli a pakolás közbeni gyűrést.

Hirdetés