Összetekerünk! - Új kerékpáros útvonalak

Összetekerünk! - Új kerékpáros útvonalak

Magyar Kerékpárosklub
2016/05/03
Mostantól összesen 215 kilométernyi új biciklis túraútvonal gazdagítja a kerékpáros turizmust Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében.
Hirdetés

Itt az ideje, hogy körbebiciklizzük ezeket a rejtett csodákat!

Kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területek felfedezését segítik a Magyar Kerékpárosklub és partnerei által kijelölt új biciklis túraútvonalak Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében.

Keleti-főcsatorna Forrás: Magyar Kerékpárosklub (c) Gaál Dávid
Keleti-főcsatorna
Kép forrása: Magyar Kerékpárosklub (c) Gaál Dávid

Galériáért katt a képre!
 

A klub Összetekerünk című programjában feltérképezett, és kijelölt túraútvonalak kastélyok, tavak, természeti és kulturális kincsek között kalauzolnak, miközben jó tömegközlekedési kapcsolataiknak és elérhető szálláshelyeknek köszönhetően akár több napos kirándulások részét is képezhetik:


Székesfehérvár térségében kastélyok, tavak és a Bakonyalja dombjai

Debrecennél többek közt a Keleti-főcsatorna, a zeleméri templomrom, a nagyhegyesi Kráter-tó

Csepel-szigeten az Autó Gyártmánymúzeumtól a Ráckevei Duna-ág és a sziget kulturális és természeti értékein át a tassi Duna-zsilipig és a szigetcsúcsig várják látnivalók a kerékpáros túrázókat.

Összefoglaló videó a túraútvonalak kijelöléséről



Az útvonal a terepet jól ismerő helyi szervezetek, turisztikai irodák, önkormányzatok és cégek együttműködésében lett feltérképezve és kijelölve.
A családoknak és gyakorlottabb túrázóknak is érdekes, de korábban ismeretlen látnivalókat részben kis forgalmú országutakon, kerékpárutakon és jól járható földutakon lehet megközelíteni.



Milyen hosszúságúak általánosságban az útvonalak?

Az útvonalak hossza 50 és 90 kilométer között van, a programnak köszönhetően összesen 215 kilométernyi új túralehetőség gazdagítja a kerékpáros turizmust. A Magyar Kerékpárosklub által kijelölt, nagyrészt – a Bakonyalja lankáit leszámítva - sík terepen haladó útvonalak egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, melyek jó tömegközlekedési kapcsolatainak és szálláslehetőségeinek köszönhetően akár több részben, vagy nagyobb kirándulások keretében is teljesíthetőek.



Túraútvonalak leírása térképekkel és bemutató videókkal:

Székesfehérvárról a Gaja-völgybe

Debrecen - Keleti kerékpáros körtúra

Csepel-sziget




A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével   valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.


Az információt ezúton is köszönjük a Magyar Kerékpárosklubnak!

 

Hirdetés