Kerékpáros, kulináris és kulturális élmények a Bécsi erdőben

Kerékpáros, kulináris és kulturális élmények a Bécsi erdőben

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2018/05/02
Termál-kerékpárút, Helenental-kerékpárút, szőlőskert-útvonal.. fedezd fel őket a Bécsi erdőben!

Kultúra és élvezetek erdőn, mezőn át

Lágyan hullámzik a dombság a bécsi városhatártól délre, ahol a történelmi Wiener Neustädter Kanal, vagyis a Bécsújhelyi-csatorna folyamát tágas szántóföldek és szőlőskertekkel tarkított lankák kísérik.

 

Termál-kerékpárút

Termál-kerékpárút Forrás: (c) Raimo Rumpler
Termál-kerékpárút
Kép forrása: (c) Raimo Rumpler
 

Aki a csatorna mentén a Thermenradweg vonalán, vagyis a termál-kerékpárúton halad, az betekintést nyer a régió borkultúrájába, kulináris sajátosságaiba és ipartörténetébe. Sík területen érhető el a napsütötte Termálrégió (Thermenregion) Baden bájos kisvárosa körül, ahol egy különleges desszert, az eredeti Wienerwald Punschkrapferl édesíti meg a napot. Baden kitűnő kiindulópont csillagtúrákhoz is. A kertek kedvelőinek kiváltképp a Sommer- & Gartentour, a termál-kerékárút „nyár és kert” elnevezésű szakasza rejteget páratlan élményeket Laxenburg felé.

Baden Forrás: (c) Niederösterreich Werbung/ Michael Liebert
Baden
Kép forrása: (c) Niederösterreich Werbung/ Michael Liebert

 

Helenental-kerékpárút

Aki szívesen kerékpározik erdőkön és mezőkön át, annak a Helenental-kerékpárút a megfelelő választás, mely Heiligenkreuz apátságáig viszi a bringásokat.

Kellemes kikapcsolódás a Bécsi erdőben Forrás: © Wienerwald Tourismus GmbH / Raimo Rumpler
Kellemes kikapcsolódás a Bécsi erdőben
Kép forrása: © Wienerwald Tourismus GmbH / Raimo Rumpler
 

Szőlőskert-útvonal

Gumpoldskirchenben az Eder pékségben egy ún. Wienerwald Laib, vagyis egy helyi kenyérspecialitás mellett gyűjthetnek erőt azok a kerékpározók, akik végighaladnak a 18 km-es Weingartenradwegen, vagyis a szőlőskert-útvonalon. A nagy hagyományokra visszatekintő pincészetek, mint pl. a Freigut Thallern vagy a Weingut Stift Klosterneuburg, változatos és őshonos szőlőfajtákból készült borait a nyáron nyitva tartó nagyobb hagyományos borozókban, az ún. heurigerekben vagy a számos borfesztivál egyikén kóstolhatjuk meg.

 

További információk a kerékpárútról itt!