Nyári szerelem Magas-Stájerországban Hír

Nyári szerelem Magas-Stájerországban Hír

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu/
2013/05/15
Ess szerelembe vagy vidd magaddal szerelmedet Magas-Stájerországba, ahol a természet nyújtotta élményeken felül, ebben az évben az érzelmek is főszerepet játszanak!
Hirdetés

Magas-Stájerország „flörtölési engedélyt” ad ki a nyaralóknak.

Nyári szerelem Magas-Stájerországban: a turisztikai régió vendégei idén flörtölésre jogosító hivatalos „Szerelmi Diplomát” kapnak, ráadásként a Stájer Semmering és az Eisenerzi Alpok között töltött, élményekben gazdag együttlét mellé. A lélegzetelállítóan gyönyörű tájakon tett utazás vezetőjének a környékbeli Alpl szülöttét, a kedvelt költőt, Peter Roseggert választották, születésének 170. évfordulója alkalmából.

Magas-Stájerország, az „Ausztria Zöld szívének” nevezett Stájerország észak-keleti részén található, ahol Ferenc József császár és Sissi is töltötte mézesheteit, idén „Szerelmi Diplomával” tünteti ki vendégeit. Igen egyszerű hozzájutni ehhez a „flörtölési jogosítványhoz”, amely egyben „örökké tiéd” igazolásként is érvényes. A diploma várományosainak édes kettesben, érzelmekkel telve kell padokon üldögélve csodálniuk a lélegzetelállító szépségű tájakat, varázslatos úti célokat kell felkeresniük, bensőséges élvezettel kell kanalazniuk a Magas-Stájer konyha ínyencségeit, például a Fedlkoch nevű édességet. Ha a pár kiállja az ilyen „szerelmi próbatételek” sorát, akkor máris jogosult a „szerelmi diplomára”.

 

Az egyik próbatétel
Az egyik próbatétel


(fotó: Freisinger (c) Armin Russhold) Galériáért kattints a képre!

Humoros Rosegger útikalauz „Erd’n g’spian” (Érezni a földet). Gyönyörű tájakra, meghitt rétekre, romantikus élményekre hívogat Peter Rosegger, Krieglach híres szülötte. A 170 éve született költő gondolatai kísérik vendégeinket kulturális emlékeink, vad vizeink, hangulatos alpesi hüttéink, és a többi csodálatos úticélunk megismerésére. Ehhez a költő ismét tollat ragadott, hogy az „Erd’n g’spian” humoros útikalauzban mutassa be a környék nevezetességeit. (További információ a jubileumi évről: )

Tánc, pöfögés és kikapcsolódás. A „nyári szerelmeseket” Magas-Stájerország idén is testre szabott csomagajánlatokkal várja. Például az alpesi tánciskolában igazán magasra, az 1200 méteres Alpl szabadtéri táncparkettjére szökkenhetnek a táncos lábak. Vagy a Mürz völgyi StreuObstRegio gyümölcsöseiben idén is „Gizike, megy érted a gőzeke!” a jelszó: édes kettesben élvezhetik az oldtimer traktoron 15 km/órára lassulva a romantikus erdők és tarka rétek hangulatát a tóparti piknikre menet. „Meglátni, megszagolni, megérezni” – minden érzék feléled a Hochschwab alpesi régióban, az árnika és a havasi gyopár hazájában kirándulva, ahol a vendégeket helyi specialitás, a Hochschwab-Busserl (mézeskalács szív) várja. Namaszté 4-napos, különleges alpesi jógázásra invitál a Turnauer Alm! Kettesben belemerülni a természetbe, például a naplementét csodálni a kakukkfű ágyon heverve az „érzékek erdejében” a Mürzer Oberland Naturparkban, ahol számtalan szerelmi történet szövődik, hiszen ma is megvan a pad, amelyen egykor Ferenc József és Sissi is turbékoltak.

 

Zöld tó
Zöld tó
(fotó: Grüner See (c) Harry Schiffer druck)

 

Mindenkinek elcsavarják a fejét, aki Leobenbe indul felfedező útra! A leobeni Kunsthalleban a Faszination Schädel (a koponya bűvölete) kiállítás megtekintése után irány az Asia Spa élményfürdő, vagy egy séta a bűvös Furulyázó faunhoz, ahol egy érzelmes csók a legenda szerint közeli keresztelőt ígér!

Medve-szurdok túra és Weitentali barangolások


Kettesben elmerülni. Idén, a „víz évében” a vagányabbak a Salza vad hullámain evezhetnek vagy túrázhatnak. Közép-Európa egyik leghosszabb érintetlen vadvize türkízben kavargó hullámaival raftingra, vagy canyoning túrára hívogat. Érdekes látványosság Európa egyik legnagyobb ivóvízforrása, a Bécset és fél Grazot kristálytiszta vízzel ellátó Kläffer-forrás. És akik szó szerint szeretnének kettesben elmerülni, azokat várja az Alpenaquarium Präbichl, Ausztria legmagasabban fekvő merülő-bázisa vagy a Tragößi Grüner See, a Magas-Stájerek kedvelt fürdőhelye.

 

Rafting
Rafting


(fotó: Rafting (c) Schiffer_Web) Galériáért kattints a képre!

Útikönyv a szívhez. Számtalan jó tanáccsal szolgál az igazán meghitt időtöltéshez a „HOCHsteirische Flirthandbuch”, a régió romantikus látnivalóit bemutató Magas-Stájer flörtkézikönyv. A kiadványban bemutatják például a 24 legszebb kilátást nyújtó, szerelmes üldögéléshez vagy piknikezéshez ideális padot, de azt is megtudhatjuk, hol kaphatunk finomságokkal megtömött kosarat a szabadtéri lakomához. A magas-stájer szerelmi útikalauz a szórakoztatásról is gondoskodik, elbeszéli a környék nagy Lovestory-jait, például Hugo von Montfort, az utolsó Minne, azaz középkori lovagköltő történetét, aki Bruckban írta szerelmes költeményeit. Javaslatokat találunk tematikus kirándulásokhoz, sportos kikapcsolódáshoz, de még ételrecepteket is a kettesben elköltött meghitt vacsorához. Aki a főzést inkább szakácsokra bízza, az a régió jobb konyháinak listájából választhat akár sztárszakács vezette éttermet, akár hangulatos alpesi kerthelységet. A flörtkézikönyv, egy szerelmi lakattal kiegészítve a környék turistairodáiban kapható, vagy online megrendelhető a oldalon. De ajándékként jár a könyv minden vendégnek is, aki „Nyári szerelmesek” csomagajánlatot foglal!

 

Kirándulás a StreuObst Régió tematikus útvonalain


Az ízek élménye. Mert ugyebár a szívhez a gyomron át visz az út… Ezt nem kell a magas-stájerországi szakácsoknak kétszer mondani, máris készítik az ízletes helyi specialitásokat, amelyekhez helyi alapanyagokat, a környékbeli erdők vadjait, a kristálytiszta vizek halait és a természetes gyümölcsösök termését használják fel. Hagyományos fogadókban, magashegyi éttermekben vagy sztárszakácsok nemzetközi szinten is kimagasló konyháin – a jellegzetes magas-stájer ízek élményét sokhelyütt feltálalják. A „Nyári szerelmes” csomagajánlatokat megtalálják: www.hochsteiermark.at.

17 magas-stájer aktív csomagajánlat vár, hogy felfedezd magadban a sármőrt vagy a lelkes túrafanatikust!

Interaktív gyalogos- és kerékpáros túratérkép GPS koordinátákkal! A tökéletes kirándulás elengedhetetlen kellékeit itt találod:

Interaktív túratérkép
Hirdetés