Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Támogatott tartalom
2024/04/05
Kelet-Stájerország egyfajta bringás paradicsom, legyen szó MTB sportról, vagy éppen gravel bringázásról. Bemutatjuk a legjobb programokat!

Igazából mindegy hogy a gravel kerékpározás a kedvenc szakágad, vagy éppen bikeparkokban szeretsz montizni, esetleg a családdal kirándulnák jókat, Kelet-Stájerországban találsz mindezekhez helyszíneket. A pörgést szereted, vagy inkább a tömegturizmustól távolabbi, csendesebb környéket? Ezeket is megtalálod itt!

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-1
Aszfalton és terepen is
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-1
Forrás: Markus Lang Bichl

Fedezd fel a kerékpározás sokszínűségét Kelet-Stájerországban:

Kerékpározás közben, jobbra-balra álomszerű tájak terülnek el: dombok, virágzó rétek, buja gyümölcsösök, csobogó folyók, lelassult életet élő falvak és városok. Sokak szája tátva marad a csodálkozástól. Vagy inkább a szomjúságtól? Kelet-Stájerországban minden sarkon regionális specialitások várnak, a vendéglőkbe bármikor érdemes betérned egy kis pihenőre, hogy frissen préselt gyümölcslevekkel, pezsgőkkel vagy kiadós falatozással töltsd fel az energia raktáraidat. 

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-2
Csodás tájak, és bikeparkok várnak
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-2
Forrás: Hartje KG

Trailland 

Kelet-Stájerország első kerékpáros parkja a Trailland, amely jelenleg Ausztria legnagyobb Jumpline-jával rendelkezik, és mindenkinek tökéletes íveket, kidobókat kínál. Vannak itt flowtrailek, 2 dirt sor, pump track pálya, gyakorlótér a kezdőknek, a motorikus képességeket fejlesztő park a kicsiknek, és még sok más felfedeznivaló. 

Ha nincs saját kerékpárod, közvetlenül a helyszínen bérelhetsz egyet az iBike-Boxban. Kerékpáros iskola is található azok számára, akik szeretnének valami újat tanulni. 

Tipp: "Free to Be" kerékpáros fesztivál 2024. május 04-én.  

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-5
Akik a komoly gravel köröket szeretik
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-5
Forrás: Martin Granadia

A nagy Jogl

A 193 kilométeres "Der große Jogl" hegyikerékpár út a Joglland - Waldheimat régiót járja körbe a legkülönfélébb ösvényeken. Sok helyen, például a Hochwechsel-ről vagy a Masenberg-ről fantasztikus a kilátás. Lépten nyomon hütték és rusztikus vendéglők hívogatnak a megpihenésre. Az útvonal mentén található, tanúsított Bed+Bike szálláshelyek különösen alkalmasak a többnapos túra során történő éjszakázásra. A szakaszok egyéni felosztása (2-4 nap) miatt ez a túra minden kerékpáros számára ideális; az extrém kerékpárosok akár egy nap alatt is teljesíthetik a kb. 200 km-t és 5600 méteres szintemelkedést tartalmazó túrát! Különleges szolgáltatás a "Der große Jogl" túra mentén a csomagszállítás - tekerj gondtalanul, könnyedén, plusz csomagok nélkül. Amíg úton vagy, csomagjaidat a következő szakasz célállomásáig (legkésőbb 17.00 óráig) elszállítjuk. 

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-6
Gravel kánaán
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-6
Forrás: Martin Granadia

Gravel Challenge

Belefáradtál már a régi, megszokott útvonalakba? Akkor lépj ki a komfortzónádból az aszfalton túlra, és legyél nyitott az új élményekre: Itt az idő a gravel bringázásra! A "Der große Jogl" gravel challenge május 1. és október 31. között a gravel kerékpározás igazi izgalmát kínálja. És pont ott, ahol már az ellenfelek sem csatáznak: a stájerországi Joglland csodálatos, elveszett helyein. A murvás utak, az izzadtság és a szintkülönbség garantált. Három útvonal közül választhatsz - a keménytől a viszonylag könnyűig. A „Der große Jogl” a maga 197 kilométerével és 5700 méteres szintemelkedésével egyértelműen az etalon. De a "Der Jogl" és a "Der kleine Jogl" változatai 100 és 55 kilométerrel szintén vegytiszta gravel életérzést nyújtanak, és mindezt csodálatos tájakon és emelkedőkön.  

A „nagy Jogl” - Open Gravel Challenge egy önellátó kihívás. A kihívás résztvevői egyénileg vagy csoportosan vághatnak neki az útvonalnak, a saját maguk által választott rajtidő szerint, és teljesen önellátóak a felszereléstől a frissítőn át mindent beleértve a teljes útvonal mentén. 

Ha csatlakozni szeretnél a közösséghez, regisztrálj a Gravel Challenge-re a "Der große Jogl - Gravel Challenge" Strava klubban. A részvétel ingyenes, ráadásul minden résztvevő egy nagyszerű indulócsomagot is kap kelet-stájerországi finomságokkal. Ez a birkfeldi Friesi's Bikery's-ben vehető át, amely egyben mindhárom útvonal kiindulópontja is. 

„Der große Jogl goes Gravel ÖM“

Idén augusztus 17.-én ez a kör egyben az osztrák gravel kerékpáros bajnokság helyszínét is adja Jogllandban! 

További információ: www.dgj.at

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-4
Bikepark a kicsiktől a profikig
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-4
Forrás: Klaus Ranger

Wexl Trails Stájerországban

Ki ne ismerné a Wexl Trails-t? És mivel ebből sosem lehet elég, jelenleg Kelet-Stájerországra is kiterjesztik. A nyomvonalak + a bevezető utak júniusban nyílnak meg. Tehát a legfinomabb trails a'la Wexl-re számíthatunk! 

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-7
Városnézés, kirándulás
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-7
Forrás: Rene Strasser

Országúti kerékpártúrák 

Fantasztikus országúti kerékpártúrákat kínálnak a legdélebbi Gleisdorftól egészen a dombos Almenlandig, Apfellandtól a Pöllauertal Naturparkig és St. Ruprecht-től Hartbergerlandig. Csendes, kis forgalmú utak, lélegzetelállító kilátás és rengeteg kávészünet várja az igazi országútisokat.

Rendezvénytippek:

Ultraradchallenge Kaindorfban, 2024. június 19-20., International Cycling Youth Tour, augusztus 21-25. 2024 

Eastern Styria Hybridcup & Sitzfleischchallenge

Virtuálisan bringázni Kelet-Stájerországban, még az igazi kerékpáros nyaralás előtt? Az Oststeiermark Hybridcup lehetővé teszi ezt! Egyszerűen regisztrálj, és fedezd fel előre, szakaszonként a nyaralásához legmegfelelőbb túrákat. Kihívást keresel? Akkor jelentkezz a "Sitzfleischchallenge" versenyre, tekerd körbe Kelet-Stájerországot, és mérd össze tudásodat a profi kerékpáros Christoph Strasserrel. 

Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-3
Akár barátokkal, akár kettesben, vagy a családdal
Gravel kánaán és trail parkok Kelet-Stájerországban-3
Forrás: Tom Lamm

Élvezetes kerékpártúrák

Azok számára, akik inkább lazítanának, természetesen számos szabadidős kerékpártúra áll rendelkezésre Kelet-Stájerországban. Eközben borvendéglők, kirándulóhelyek és még sok más látnivaló mellett elhaladva. A kulináris élvezetek mellett napközben is rengeteg élményben lehet részünk. A kerékpárutak mentén számos élmény biztosítja a változatosságot. Ha ezeket még a GenussCarddal is kombinálod, akkor számtalan kirándulóhelyet ingyenesen látogathatsz meg, és így lesz igazán kifizetődő.

Nincs saját kerékpárod? - Semmi gond! 

Számos kölcsönzőállomásunk van, akár e-bikera, akár gyermekkerékpárra, akár normál kerékpárra lenne szükséged. A túrák mentén számos elektromos töltőpont is található. 

Bed+Bike

Aki saját kerékpárral utazik, annak speciális szállásigényei vannak. A kelet-stájerországi Bett+Bike szálláshelyeket ennek figyelembevételével alakítottuk ki: Ha csak egy éjszakát töltenél el, ha körutazást tennél, a kerékpárod számára a zárható helyiség, vagy a szerszámok biztosítása csak néhány olyan kritérium, amelyet ezek a szálláshelyek teljesítenek.

Szóval, készen állsz arra, hogy bringázz, és felfedezd a festői tájakat? Reméljük, hogy ez a cikk betekintést nyújtott neked a kelet-stájerországi kerékpározás szépségeibe és sokszínűségébe! Szívélyesen meghívunk téged, hogy a következő kerékpáros nyaralásodat velünk töltsd el Kelet-Stájerországban. Fordulj hozzánk bizalommal, ha segítséget szeretnél kérni a tökéletes nyaralás lefoglalásában. Várjuk, hogy hamarosan üdvözölhessünk! A kelet-Stájerországi Kalandrégió csapata.

További információk a kelet-stájerországi kerékpáros lehetőségekről: 
Radfahren im Garten Österreichs | Oststeiermark

Tourismusverband Oststeiermark
Schloss 1
8225 Pöllau
Österreich
ATU77384803
+43 3335 47 147
info@oststeiermark.com