Mitas újdonságok 2019-ben Hír

Mitas újdonságok 2019-ben Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2018/07/25
Extra méret, extra komfort, extra defektvédelem.
Hirdetés

Már több Mitas (korábban Rubena) gumi is járt nálunk teszten, így a Eurobike szakmai kiállításon természetesen benéztünk a nagy múltú cseh gumis cég standjára is. Az elmúlt évektől eltérően most nem csupán egy apró területen helyezkedett el, hanem egy hatalmas nyerges utánfutót gurítottak be a hangárba. vadonatúj termékek felvonultatása helyett viszont inkább a meglévő palettát csiszolták tovább.

 

Ballonosabb, kényelmesebb kedvencek

A napjainkban tartó trendeket követve, az MTB kategória egyik vezér modellje, a Scylla új mérettel bővül: elérhető lesz már 29×2.45” méretben is, ami még ugyan nem plusszos méret, de a hatalmas kerékre egy ilyen ballonos gumit szerelve meglehetősen komfortossá tesszük a gurulásunkat.

 

Mitas Scylla Forrás: Mozgásvilág
Mitas Scylla
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Ráadásul ez a méret tubeless kivitelben, Supra összetétellel (tartós és jól tapadó anyag) lesz elérhető. A kategória másik közkedvelt (mi több, bestseller) modellje, az Ocelot is kap, rögtön két új méretet is. Választhatjuk már 29” és 27.5” kerékméreteknél is a 2.35” ballonosságot.

 

Ebike támogatás

Természetesen az e-bike kerékpárokhoz tervezett kínálatot is fejlesztették, így az Ocelot Dynamic megkapta a Textra+ defektvédelmet, ami peremtől-peremig fedi le a gumit. Ráadásul elérhető s-pedelecekhez alkalmas kivitelben is – azaz 50km/h sebességig használható!

 

Mitas Ocelot Dynamic Forrás: Mozgásvilág
Mitas Ocelot Dynamic
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Az Extreme ezentúl All Mountain

Az eddigi Extreme kategória nevét megváltoztatták, és immáron All Mountian név alá kategorizálják a Mitas által agresszívebb felhasználásra tervezett gumikat. Ezen kategóriában újdonság, hogy a két fő modell, a Highlander és a Kratos is végre megkapta a Textra+ defektvédelmi technológiát.

 

Mitas Kratos Forrás: Mozgásvilág
Mitas Kratos
Kép forrása: Mozgásvilág

 

A Kratos egyébként a 880 gramm súlyával és most már kiemelkedően jó defektvédelmével kiváló választás lehet minden allmountain bringás számára. A Highlander pedig bikeparkozók és extrémebb felhasználók számára készül - 1 kg feletti súllyal és agresszívebb mintázattal rendelkezik.

 

Gravelbike mindenen keresztül

A Cross & Gravel kategóriában az X-Road modellnél is a trendeket követték, így érkezik egy igazán kiváló gravelbike méret belőle. A 38 mm széles, Tubeless kialakítású és Supra anyagú modell jó választás lesz minden gravelesnek.

 

Mitas Xroad Forrás: Mozgásvilág
Mitas Xroad
Kép forrása: Mozgásvilág

 

A Mitas továbbra is jó választás bármilyen terepre, nyugodtan számolj vele új külső választásakor.

Friss infók a Mitas magyarországi facebook oldalán...

 

Mitas logo Forrás: Mitas
Mitas logo
Kép forrása: Mitas

 

Hirdetés