Húztunk fel gumit

Simon Ádám
Simon Ádám
2019/05/16
Az idei bringás szezont Mitas külsőkkel nyomjuk és a hosszútávú tapasztalatokat nem rejtjük majd véka alá.
Hirdetés

Ha egy forgalmazó bátran rendelkezésünkre bocsát négy pár általunk választott kerékpáros külsőgumit, hogy azokat hosszútávon nyúzzuk és aztán írjuk meg a tapasztalatainkat, akkor vagy nagyon vakmerő, vagy egyszerűen csak biztos abban, hogy az általa menedzselt termékek jó minőséget képviselnek. Jól ismerve amúgy a Mitas márka termékeit, inkább az utóbbi lesz a helyzet.

Egyéni ízlésünk szerint választottunk tehát négy különböző típusú külső-szettet, egyet terepre, egyet országútra, egyet városi felhasználásra és egyet túrázáshoz.

Mitas Scylla

Belsőmentes, TEXTRA defektvédelemmel ellátott csúcskategóriás montikülső. Már jó hét évvel ezelőtt, még a Rubena korszakban találkoztunk először ezzel a versenyzésre termett modellel, akkor még belsővel és TEXTRA nélkül. A TEXTRAról csak annyit, hogy a Cape Epic 8 napos mountainbike maratonon (aminek a Mitas a hivatalos gumiszállítója) 40 versenyző közül egy sem kapott defektet. A külső további jellemzője a már jól ismert Tubeless Supra rendszer, ami a Top Design gumiknál érhető el és egy átalakító szettel és defektmentesítő folyadékkal akár hagyományos felnire is belső mentes rendszert építhetünk, nem kell új kerékszettbe beruházni. Ezen kívül UST felnikkel szimplán belső nélkül is használható, vagy akár belsővel is szerelheted, hagyományos felnire.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kemény terep, sodrós-csúszós kavicsos talaj? Mostantól a Mitas terepgumikkal nem lesz akadály! #mitastires @mitascycling #mitastubelesssupra

(@mozgasvilaghu) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2019, időpont: 2:55 (PDT időzóna szerint)

 

Mitas Syrinx

Országúti edzésekhez és városi suhanós felhasználásához valami olyan megoldásra van szükség, ami jól bírja a strapát, de a pénztárcánkat is kíméli, hiszen a drágább gumikat inkább tartogatja az ember a versenyekre és a fontosabb megmérettetésekre. Plusz, városi karikázásnál a megjelenés sem utolsó szempont, szóval így esett a választás a nagyon kellemes árcédulával megspékelt, gyors suhanásokra hivatott, intenzív megjelenésű külsőre. A színes oldalfalat vagány fehér logo díszíti, amivel garantáltan feltünést kelt és a színben passzoló bringa egyik fontos dizájn-eleme is lehet. Ráadásul ez a modell kapható trekking kerékpárokra készült változatban is, így egy teszt alatt tulajdonképpen több modellre érvényes tapasztalatot is szerzünk majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kezdődhet az edzés, avagy végre megvan a tökéletes színbeli összhang :) @mitascycling #mitas #mitastires #mitassyrinx #syrinx #bluetire #bluebicycle #atalacorsags

(@mozgasvilaghu) által megosztott bejegyzés, Ápr 10., 2019, időpont: 12:56 (PDT időzóna szerint)

Mitas Flash

Mire vágyik egy városi bringás? Biztonságos, gyors és gondtalan közlekedésre. Biztonságos lehet egyrészt attól, ha a láthatóságunk rendben van: a Mitas Flash oldafalán körben ezüstszínű fényvisszaverő csík található, ami ráadásul KRESZ-kompatibilis is. Gyors lesz attól, ha a futófelület sima és optimális szélességű. A gondtalanságot pedig azt jelenti, ha nem kell aggódnunk a defektektől. A Mitas Flash a kínálatának legerősebb defektvédelmével vértezte fel a Flasht, ez a Stop Thorn Ultimate, ami egy integrált, 4 mm vastag defektvédő gumiszalag a futófelület teljes hosszában. Ettől várjuk a legtöbbet... pontosabban a legkevesebbet... szóval a nullával egyenlő defektet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A defektjavító szettet otthon hagyhatom. Mitas Flash, Stop Thorn Ultimate, 4mm futófelületi defektvédelemmel és fényvisszaverő oldalcsíkkal. @mitascycling #mitastires #mitasflash #stopthornultimate #nodefect

(@mozgasvilaghu) által megosztott bejegyzés, Ápr 15., 2019, időpont: 1:27 (PDT időzóna szerint)

 

Mitas Landmark

Negyedik választottunk pedig a kerékpártúrákhoz való, nagyon kellemes árú trekking külső, ami az aszfaltos-dózerutas terepre optimalizált mintázatával könnyen válhat a bringatúrázni vágyó tömegek kedvencévé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A gazdaságos túragumi már a helyén. A hosszútávú tapasztalatokkal majd jelentkezünk. @mitascycling #mitaslandmark

(@mozgasvilaghu) által megosztott bejegyzés, Máj 16., 2019, időpont: 5:03 (PDT időzóna szerint)

 

 

A tartós használat közbeni tapasztalatokkal még az idei szezonban jelentkezni fogunk

  

Hirdetés