Fotel helyett bringa Hír

Zöldkero.hu
2011/02/15
Bringára pattantunk és eltekertünk Nyírtelekre...
Hirdetés
Bizonyára kellemes a fotelben ülni, de mi vasárnap, 2011. február 13-án a Zöld Kerékkel bringára pattantunk és eltekertünk Nyírtelekre. A hideg reggel után + 2 C fok volt a hőmérséklet induláskor , amikor 25-en nyeregbe szálltunk. A legifjabb, 2 éves résztvevő, a kerékpáros utánfutóból kémlelte az utat. A cél állomáson a Nyírteleki Szabadidősport Egyesület, Kerekesek Klub bringásai fogadtak, és együtt megnéztük a helytörténeti gyűjteményt. Városnézés és a művelődési házban meleg teával és zsíros kenyérrel vártak.  Amit ezúton is köszönünk nekik.
 

 
Hazafelé már verőfényes napsütésben tekertünk, és már a nyári programokról beszélgettünk. Ebben az évben kerékpártúrákat tervezünk többek között Homoktanyára , a Nyíri Arborétumba , Tiszatelekre, Hajdúnánásra, Tiszabercelre .  A Föld napján az E-misszió Egyesülettel közösen bringás felvonulást, Critical Masst rendezünk, valamint június 5-én  VIII. Robinson kupa terepkerékpár versenyt . Ebben az évben is elgurulunk a Nemzetközi Kerékpáros Találkozóra , amit Békés városában tartanak a nyáron. Úgy tervezzük, hogy végig bringával megyünk, és útba ejtjük Erdélyben  Érmihályfalvát, Nagyváradot, Szalontát.
 

 
Bringa suliba is fogunk járni , vagyis a kerékpáros ügyességi pályát elvisszük iskolákba, hogy kipróbálják a tanulók. Biztosítjuk az ügyességi feladatokhoz a bójákat, KRESZ  táblákat, bringákat és a KRESZ teszt lapokat. Hasznos a diákok védett körülmények között ismerkednek meg a STOP táblával, megtanulják ügyesen kezelni a kormányt és a féket is. Van még szabad kapacitásunk, így várjuk iskolák jelentkezését. www.zoldkero.hu
 
Nemsokára itt a tavasz, és indulnak a túrák. Addig is minden bringásnak - Hátszelet!
Hirdetés