Fotel helyett bringa

Zöldkero.hu
Zöldkero.hu
2011/02/15
Bringára pattantunk és eltekertünk Nyírtelekre...
Hirdetés

Bizonyára kellemes a fotelben ülni, de mi vasárnap, 2011. február 13-án a Zöld Kerékkel bringára pattantunk és eltekertünk Nyírtelekre. A hideg reggel után + 2 C fok volt a hőmérséklet induláskor, amikor 25-en nyeregbe szálltunk. A legifjabb, 2 éves résztvevő, a kerékpáros utánfutóból kémlelte az utat. A cél állomáson a Nyírteleki Szabadidősport Egyesület, Kerekesek Klub bringásai fogadtak, és együtt megnéztük a helytörténeti gyűjteményt. Városnézés és a művelődési házban meleg teával és zsíros kenyérrel vártak.  Amit ezúton is köszönünk nekik.

 

 

Hazafelé már verőfényes napsütésben tekertünk, és már a nyári programokról beszélgettünk. Ebben az évben kerékpártúrákat tervezünk többek között Homoktanyára, a Nyíri Arborétumba, Tiszatelekre, Hajdúnánásra, Tiszabercelre.  A Föld napján az E-misszió Egyesülettel közösen bringás felvonulást, Critical Masst rendezünk, valamint június 5-én  VIII. Robinson kupa terepkerékpár versenyt. Ebben az évben is elgurulunk a Nemzetközi Kerékpáros Találkozóra, amit Békés városában tartanak a nyáron. Úgy tervezzük, hogy végig bringával megyünk, és útba ejtjük Erdélyben  Érmihályfalvát, Nagyváradot, Szalontát.

 

 

Bringa suliba is fogunk járni, vagyis a kerékpáros ügyességi pályát elvisszük iskolákba, hogy kipróbálják a tanulók. Biztosítjuk az ügyességi feladatokhoz a bójákat, KRESZ  táblákat, bringákat és a KRESZ teszt lapokat. Hasznos a diákok védett körülmények között ismerkednek meg a STOP táblával, megtanulják ügyesen kezelni a kormányt és a féket is. Van még szabad kapacitásunk, így várjuk iskolák jelentkezését. www.zoldkero.hu

 

Nemsokára itt a tavasz, és indulnak a túrák. Addig is minden bringásnak - Hátszelet!

Hirdetés
Hirdetés