...és az atomtámadástól véd?

Mozgásvilág.hu
2012/06/27
Nem, attól nem véd, DE minden mástól igen!  
Hirdetés
Ügynökeink ismét egy Icebreaker terméket kaparintottak meg, tesztelés céljából. Ezúttal egy egyszerű póló landolt a szerkesztőségben. Egyszerű? Ha akarom tényleg csak egyszerű póló, ha akarom Superman védelmi rendszere elegáns formában.

 

undefined Kép forrása: undefined

 
Teszt#1, melyben szerkesztőségünk Superman jelöltje kimerészkedik a napra.
„Bőröm hamvas, mint a fehér hó. Persze nem annyira, mint a tengerparton fél óra alatt rákká égő angol turistáé, de a spártai harcos cserzett „imázsát” sem rólam formáznák. Kenem is magam gyermekeim 50+ napkrémjével, de oda kell-e figyelni a ruha viselésre is?”

Ultraibolya sugárzás mindenféle csúnya dolgot okozhat nekünk, ez már a csapból is folyik. Persze minden textília véd az ultraibolya sugárzástól, csak van amelyik jobban. A merino gyapjú egyik jó tulajdonsága a sok közül, hogy kimagaslóan véd az ultraibolyától , ami nagy előny a normál gyapjú és a szintetikus anyagokhoz képest, amelyek alapjában véve jobban átengedik ezeket a sugarakat. Az Icebreaker sűrűn szőtt anyaga, még erre is rátesz egy lapáttal, így lesz 50+ faktor védelmű az egyszerű pólónk.

 
Teszt#2, melyben szerkesztőségünk Superman jelöltje megment mindenkit a tűzből.
A gyári marketing anyagokból még az is kiderül, hogy az Icebreaker merino tűzálló és olyan tulajdonságokkal bír, hogy ha mégis lángra kap, akkor magától kialszik. Állítólag a tűzoltók és mentőalakulatok között ezért népszerű a márka. Ezt a tulajdonságát a különleges kémiai összetételének és magas víztartalmának köszönheti. Az az igazság, hogy bár a fejezet erre utal, hősünk az utolsó pillanatban meghátrált, és egy ilyen próbának nem volt szíve kitenni a mintadarabot, ezért hát kénytelenek leszünk elhinni azt.  Kutatásunk során felfedtük, hogy a merino gyapjú olyan anyag, ami a legmagasabb kb. 600 fokos hőmérsékleten kap lángra. Egyik forrásunk bátorított (sikertelenül), hogy akár bármilyen pamut alapú termékkel tegyünk egy próbát, és még azok sem kapnak lángra egykönnyen. Az mindenesetre biztos, hogy egy tábortűz körül, ha ránk pattan egy szikra nem olvad a bőrünkre a póló, nem úgy a szintetikus anyagoknál.

Nyilván senki sem ajánlja, hogy a Merino gyapjúból készült pólóddal „felfegyverkezve” rohanj a tűzbe!

 

82468-Icebreaker-3-.jpg

 
Teszt#3, Párizs, Róma, London, Budapest Hegedűs Gyula utca - és még mindig jól nézel ki
A pamut illetve lenvászon ingedet kivasalva felveszed, de mire elérsz a megbeszélésre úgy nézel ki, mint akit a most rángattak elő a kutya szájából...?

Elég életszagú példa annak, aki a természetes anyagokat favorizálja, a mi Új-zélandi merino barink szállítja ismét a megoldást. A sokadszor letesztelt Icebreaker merino gyapjúból készült póló, ing stb... egy újabb előnye, hogy nem, vagy sokkal kevésbé gyűrődik.

Ezt alá tudjuk támasztani, hiszen napi használatban futár táskával a vállamon kerózok, ami minden más ruhámat helyből tönkre vágja, kevésbé az Icebreakert.

A marketing anyag azt írja, hogy ennek a magyarázatát abban keressük, hogy a merino gyapjú keratint tartalmaz, amit a bőrünk, hajunk és körmünk is. A keratinnak köszönhetően a gyapjú olyan ellenálló, hogy legalább 30 000-szer kell meghajlítanunk ahhoz, hogy eltörjön. Ahogyan egy rugó hajlítás után, a merino gyapjúszál is visszaugrik eredeti helyzetbe, így nem látszódik a gyűrődés! Hát, nem tudom egy normál használat alatt hány ezerszer hajlítgatom a szálat a pólómban, de megpróbáljuk majd számolni...

Ezeknek - és büdi, taszító - tulajdonságainak köszönhetően sokkal tovább nézek ki szívdöglesztően, és kevésbé szétizzadtnak, lezüllöttnek.

Viccet félretéve, aktív társainknak nem utolsó szempont, hogy a 40 fokos hőségben csatakosan érkezünk-e meg vagy elegánsan úriember módjára!

 

undefined Kép forrása: undefined

 
Teszt#4- Izzadság- és hőmenedzselő Zrt.
Sokszor megírtuk már, hogy a merino kevésbé tarja az izzadságot, és ezzel egyidejűleg a kellemetlen szagunkat. A tudományos kutatásunk, azt is megmondja miért? Merino gyapjú saját súlyának 35%-ig képes felszívni a nedvességet, anélkül, hogy azt éreznénk. Összehasonlítva a legtöbb más anyaggal (melyik másik?), ez kb. 7x-es érték, ugyanis az ipari átlag csak kb. 5%.
A nyirkosságnak esélye sincs! Mielőtt izzadsággá alakulna, felszívja a pólónk!
 
Teszt#5- és nem kell vakarózni
Icebreaker merino, mint a selyem. Miért nem szúr, mint a Nagyapink gyapjú pulcsija, Belmondo típusú atléta trikó felett hordva?!

A tudományos válasz erre az, hogy a merino szálai vékonyak (18-20 micron, ami 1 méter milliomod része), vékonyabbak, mint a hajszálaink (40-60 micron).  Sőt a kasmírnál is vékonyabbak, ezért inkább hasonlítanak a selyemre, mint a gyapjúra.

A tesztek során azt, ennek részben igazat kell, hogy adjunk. Az Icebreaker is különböző vastagságban érkezik, 100 gr/m2-től 260 gr/m2-ig. Azt tapasztaltuk, hogy minél vastagabb, annál selymesebb. A legvékonyabb 100-as vastagságú pólóknál, előjöhet a szúró érzés, de a 200-asok tényleg kellemesen puhák.

 
Legyél Te is szuper titkos ügynök száraz, selymes érzéssel! Válogass a MOUNTEX kínálatából!
Hirdetés