Fokozott óvatosságra int a Pilisi Parkerdő

(X) - Támogatott tartalom
2019/05/30
Az esőzések csúszóssá tették a túraútvonalakat.

Az elmúlt napok kiadós esőzései csúszóssá, nehezen járhatóvá tették a Pilis és a Visegrádi-hegység legtöbb túraútvonalát, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott óvatosságra kéri a túrázókat az elkövetkező napokban.

 

Apátkúti patak Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Apátkúti patak
Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Fokozott óvatosság indokolt a csúszós túrautak miatt

Bár az erdő fáinak kifejezetten jót tesznek az utóbbi hetek bőséges esőzései, a nagy mennyiségű csapadék a Pilisben és a Visegrádi hegységben is több helyen megnehezíti a túrázást. A Pilisi Parkerdő Zrt. útvonalakat egyelőre nem kíván lezárni, de felhívja az erdőjárók figyelmét a fokozott óvatosságra, valamint arra kéri a túrázókat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a parkerdo.hu főoldalán az Aktuális felhívásokból, illetve az egyes célpontok időjárásáról.

 

Apátkúti patak Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Apátkúti patak
Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.
 

 

A szurdokvölgyekben is megáradtak a patakok

A szurdokvölgyekben, mint például a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok, vagy a Dera-szurdok, az előrejutás különösen nehézkessé vált a megnövekedett vízmennyiség miatt. A Visegrádon található Apátkúti-völgyben az Apátkúti patak mellett futó piros jelzésű turistautat feláztatta az eső, ezért csak az erdészeti aszfaltozott úton lehet eljutni a Telgárthy-rétig.

 

Apátkúti patak Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Apátkúti patak
Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.
 


Jelenleg a meredekebb szakaszokat is érdemes elkerülni

A meredek szakaszokat is tartalmazó túraútvonalak, mint például a Spartacus-ösvény, vagy a Pilismarót határában található Hirsch-oromhoz vezető ösvény nagyon nehezen járható, ezért ezen a hétvégén csak jól felkészült túrázóknak ajánlott.

A Valkói Erdészet területén is nehéz közlekedni a sár és a csúszóssá vált utak miatt. Az erdészet javasolja az olyan meredekebb részeken futó turistautak elkerülését, mint a piros háromszög, illetve a sárga, zöld és kék jelzésű utak Gödöllő és Bag községhatárban.

 

 

Bővebb információ:
Pilisi Parkerdő Zrt.
www.parkerdo.hu