Végállomás Las Vegas Hír

2019/09/26
Könnyen megközelíthető távolságon belül több természetvédelmi terület, nemzeti műemlék és állami park található Las Vegas környékén.
Hirdetés

Las Vegas számos téren híres a beltéri kalandokon kívül. Sokan nem is sejtik, hogy a méltán híres települést valójában gyönyörű és változatos sivatagi környezet veszi körül. Természetesen vannak kaktuszok és homok, de vannak mély folyók, fenyvesekkel borított hegyek, vízesést rejtő kanyonok és fantasztikus sziklaalakzatok.

 

Las Vegas megkapó természeti arca

A város elől elmenekülve, már akár egy napi járásra is, feltárja a természet csodálatos kincseit, amik legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint a Las Vegas településén ember által készített látnivalók. A csodás városképhez hozzátartozik az is, hogy a városnak két élete van, ugyanis interneten legalább annyira aktív, mint élőben. Itt működik ugyanis a legtöbb .

 

Túrázás Las Vegas környékén

Könnyen megközelíthető távolságon belül több természetvédelmi terület, nemzeti műemlék és állami park található. Ezek sokkal több lehetőséget rejtenek, mint amennyit itt hely lenne leírni, de megpróbáltuk kiemelni a széles választékból a legjobb túrákat. Annak ellenére, hogy Vegas fényűző termei olyan klasszikusokat kínálnak, mint például a book of ra lvbet, érdemes némi időt eltölteni a vadvilágban.. Ezen kalandok ​​esetén reggel elhagyva a szállodát estére mér vissza is lehet térni a civilizációba.

 

Sziklaformáció Forrás: pixabay
Sziklaformáció
Kép forrása: pixabay


Fire Wave Trail

Az egyike a lenyűgöző túráknak a Valley of Fire State Parkban. Ezt az utat bejárva a legszínesebb sziklaművek tárulnak az ember szeme elé alig egy pár kilométeres gyaloglás után.


Fortification Hill

Ez az útvonal verhetetlen kilátást ígér a Mead-tó és a távoli Spring Mountains felé.


Las Vegas Overlook

Ennek a kalandnak a végén lélegzetelállító kilátás nyílik a Vegas Strip-re és a környező hegyekre a kilátótoronyból. Más néven Muffin Ridge-ként is szokták emlegetni. Közvetlenül a Red Rock Canyon közelében lelhető fel.

 

Las Vegas vörös sziklái Forrás: pixabay
Las Vegas vörös sziklái
Kép forrása: pixabay


Ice Box Canyon

A Red Rock Canyon festői hurkából egy nyomvonal vezet át a sivatag egy viszonylag rövid szakaszán egy hatalmas falakkal rendelkező szűk kanyonba. A sziklákat megmászva egy árnyékos nyíláshoz érkezünk, ahol egy szerény folyó csordogál, ami egy helyi viszonyokhoz mérten magas vízeséshez vezet.


Calico Tanks

Egy újabb látványos túra a Red Rock Canyon-ban. Ez a mérsékelt nehézségű, felfelé vezető út sziklás mosásokkal követi az érintetlen vízmedencéket egy kopár dombtetőre, ahonnan Vegas egész városát be lehet látni madártávlatból.

 

Las Vegas vörös sziklái Forrás: pixabay
Las Vegas vörös sziklái
Kép forrása: pixabay


First Creek Pool

Amikor tavasszal elolvad a hó a hegyekből, a First Creek megtelik vízfolyásokkal, amik egy medencében átmeneti tavat alkotnak, amelyet a Red Rock Canyon közelében lévő sziklák szegélyeznek.


Frenchman Mountain

Az egyik legmagasabb csúcs a Las Vegas-t körülvevő völgy peremén. Ennek a hegynek a csúcsát hosszú, meredek túra őrzi egy kavicsos úton, ám a kilátás minden erőfeszítést megér.

 

Las Vegas vörös sziklái Forrás: pixabay
Las Vegas vörös sziklái
Kép forrása: pixabay


Arizona Hot Springs

A hideg, tiszta folyó közelében a sziklászirtek között meleg vízforrású medencék találhatók. Szinte túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de Vegas közelében ez is megtalálható. Egy napos sivatagi kirándulás szükséges a megközelítéséhez, de a végén a paradicsom várja azt, aki nem adja fel.


Petroglyph Canyon

A Sloan Canyon National Conservation területén megtalálhatók a táj eredeti lakóinak barlangrajzain és sziklavésetei. Ezerszámra. Közülük a legtöbb Hendersontól délre haladva tekinthető meg.


Mary Jane Falls

Az itteni látvány nem adható vissza fényképen. A Spring Mountains hegység hűvös levegőjében mérsékelt meredekségű ösvény vezet egy szezonális vízeséshez. Némi extra kitartással a közeli, még látványosabb Big Falls is elérhető.

 

Las Vegas vörös sziklái Forrás: pixabay
Las Vegas vörös sziklái
Kép forrása: pixabay


Bristlecone Trail

A Spring Montains magas szintje menedéket nyújt a sivatagtól mind az emberek, mind a növények számára. A bristlecone fenyők egy alpesi faj, amelyek évezredekig élhetnek. Köztük sétálva ezen a gyönyörű hegyi ösvényen olyan, mintha időt utazna az ember.

Hirdetés