Csesznek No Motor Rally 2010 Hír

Nomotor.hu;http://www.nomotor.hu
2010/04/22
Pecsétgyűjtős, túrázós játék, gyalog, kerékpárral, lóháton, akár lovas kocsival is, de tilos bármilyen motorizált eszköz használata.
Hirdetés
Negyedik alkalommal rendezik meg Cseszneken a No Motor Rallyt. A különféle vigasságokkal egybekötött játékos, pecsétgyűjtős természetjárás 2010. május 8-tól 9-ig tart. A rendezvény péntek délután egy kiállítás megnyitójával kezdődik, majd a falu főterén mulatsággal folytatódik.
Szombat reggeltől indul a pecsétgyűjtős, túrázós játék, tehát maga a No Motor Rally, ahol bárki nevezhet gyalog, kerékpárral, lóháton, akár lovas kocsival is, de tilos bármilyen motorizált eszköz használata. A nevezők számos útvonal közül választhatnak az egészen rövid szakasztól a 70 kilométeres, kerékpáros távig. A lényeg, hogy a tetszőleges táv megtétele során begyűjtsék a szükséges számú pecsétet, hiszen a játék végén értékes ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik a kört szabályosan teljesítették.
 
 
A túrázás mellett nem szabad megfeledkezni a faluban zajló programokról sem, amelyek központi helye ezúttal is a település főtere lesz. Itt lép fel többek között a Holdviola együttes szombaton, de a Főtér környéke ad helyet a különböző állandó programnak, és itt lesz lehetőség a házias ízek kóstolgatására is.
 
Az elmúlt évek pozitív visszajelzései alapján most is több száz érdeklődőt várnak tehát a Öreg-bakonyi településen, amely várával, rendezvényeivel, a környékbeli túraösvényekkel és hangulatos faluképével méltán vált a környék egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé. Bővebb információ, részletes program a www.nomotor.hu honlapon található.
 
 
Tervezett program:
Házigazda: Sebestyén István Május 7: Kiállítás megnyitó a Faluházban Szalonna sütés és képvetítés a tavalyi No Motorról a sátorban
Május 8: Néptánc találkozó Holdviola koncert Este bál (Zenél: Jocó)
Május 9: Disznóvágás Eredmény hirdetés Disznótoros vacsora Zenél: Nyári László Sebestyén István pajzán meséi
Hirdetés