Vezetett túrák a Pilisi Parkerdőben Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/04/25
Kombinált erdei és városi séták a Budapesti Erdészet szakembereivel.

A fővárosi erdők kivételes szerepének és értékeinek bemutatásával kombinálja a Budapest építészeti, történeti, gasztronómiai és egyéb különlegességeit ismertető városi sétákat a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete. A jövő heti túrák Pest és Buda különböző pontjairól indulnak.

 

Csatlakozz a jövő héten induló túrákhoz!

Egyszerre nyújtják az erdő felfedezésének élményét és a kulturális látnivalók megismerését a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének jövő heten induló túrái. Az erdész túravezetők nemcsak a fővárosi erdők kivételes szerepét és különleges értékeit mutatják be, betekintést kaphatunk Budapest építészeti, történeti, gasztronómiai és egyéb érdekességeibe is. A május 1-i, illetve május 4-i séták különböző fizikai felkészültséget igényelnek, és előzetes regisztrációhoz, valamint részvételi díjhoz kötöttek.

 

Vezetett túrák a Pilisi Parkerdőben Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Vezetett túrák a Pilisi Parkerdőben
Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.
 

 

Ritkán vagy még sosem hallott információkkal gyarapodhatnak a túrázók

Makkosmárián a túrázók megismerkedhetnek az erdő ökoszisztémájával, benne például a holtfák szerepével, az erdő immunrendszerével és annak hatásával az ember immunrendszerére, megkóstolhatják az erdő ehető növényeit, valamint a gyógyító erejű szent hely történetéről is hallhatnak.

A Pestszentlőrinc és Pestszentimre közötti Péterhalmi erdőben tett sétán szó lesz masztodonokról, homoksivatagról és fülgyógyászatról is. A Mátyás király egykori Vadaskertjét bemutató túra az oroszlánvadászatot köti össze a mai budai vadállatokkal, de azt is meg lehet tudni, hogy mi köze mindennek Csontváry Kosztka Tivadar festészetéhez.

A Sorrento-sziklához tett séta során a résztvevők a régi, hagyományos foglalkozásokhoz, a faszénégetéshez vagy a gyantaszedéshez kötődő fákkal ismerkedhetnek meg, felfedezhetik a mészégetés és piktortégla-bányászat nyomait és megkóstolhatják az ehető növényeket az erdőben.

 

A túrákkal kapcsolatos részletes ismertetőket és további információkat >> << találtok!