Klettersteig Hochkar

A Klettersteig Hochkar hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 271 m, szintideje 2 Óra 30 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Kedvenc sípályánk nyáron- Klettersteig Hochkaron

A Hochkar 360 kilátót meglátogatásával érdemes a bátrabbaknak egybekötni a Hochkar Klettersteiget is. A vasalt út (az A-E/F skálán) C besorolást kapott. Ez az extremitáshoz kevésbé szokott túrázóknak kellő adrenalin löketet ad úgy, hogy nem kell attól tartani, hogy teljesen kimerít minket.

A tapasztaltabbak kb. 20-30 perc alatt elérhetik a beszállóhelyet. Ehhez a felső parkolóból kell indulnunk a Vorgipfel csúcsra tartó 4 üléses felvonó alatt kezdődő sóderes úton. (ami nem más mint a Draxlerloch felvonó tetejétől induló 7b kék sípálya- Joschi AlmGasthof mellett indul és végig jelölve van piros ponttal.)

A vasalt út maga kb. 1-1,5 óra. Rögtön az elején egy függő állványzatszerű elem dobja fel a kedvünket. Az útban 2 további kötélhíd is említésre méltó.  

Függőhíd 1 ForrĂĄs: Kakuk András-Mozgásvilág
Függőhíd 1
Kép forrása: Kakuk András-Mozgásvilág

További képek- KLIKK

Teljes topo a Bergsteigen.com oldalon

Topo ForrĂĄs: Bergsteigen.com
Topo
Kép forrása: Bergsteigen.com

A kiszállás a Standardabfahrt nevezetű sípálya alatt van közvetlenül, ahonnan fél óra alatt visszasétálhatunk a kiindulópontra. Ott pattanjunk felvonóra és irány a Vorgipfel csúcs, ahova idén nyáron építették a 360 kilátót. Akik sportosak, azok a vasalt út kiszálló pontjából ne visszafele hanem a csúcs irányába induljanak és a sípályán támadják meg a kilátót.

Aki több aktív programra vágyik helyben annak a Hochkarhöhle barlang és kalandpark nyújt további változatosságot. 

Barlangi túrákkal és a kalandparkkal kapcsolatban a hivatalos honlap ad tájékoztatást.  A felvonó nyári szezonja szeptember végéig tart, de jó idő esetén októberben hétvégéken is működik.  

Hirdetés