Mennyei kilátások: 360º Skytour Hochkar

Mennyei kilátások: 360º Skytour Hochkar

(x) - Támogatott tartalom
2015/07/08
A Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát.

Csúcs kilátások

A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

Ezt látni kell

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedve bátorságát ide kilép, nem csupán 120 méterre láthat le a mélybe, de sok kilométernyi távolságra gyönyörködhet a tájban is. Alsó-Ausztria legmagasabban lévő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni – tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége!

 

360º Skytour Hochkar Forrás: Rene Jagersberger
360º Skytour Hochkar
Kép forrása: Rene Jagersberger

Galériához klikk a képre!

 

Körpanoráma

A kilátóplatform, a 360º Skytour Hochkar része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk. A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lelegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

Egészen fönt

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

 

360º Skytour Hochkar Forrás: Rene Jagersberger
360º Skytour Hochkar
Kép forrása: Rene Jagersberger

Galériához klikk a képre!

 

Hochkar – a hegy télen-nyáron

A 360º Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, ahol szinte biztosra vehető, hogy lesz hó, hanem nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik. Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére.

A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: 2015. szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel.

 

 

További információk
Tourismusverein Göstlinger Alpen
T:+43 7484/5020-19
info@goestling-hochkar.at
www.hochkar.at