Via Feratta Dve Veže

Kun Tamás
Kun Tamás
A Via Feratta Dve Veže hossza 0.2 Km. Az útvonal szintemelkedése 70 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Szlovákia területén található.
Hirdetés

Via Feratta Dve Veže, Liptovské Revúce, Slovakia

A Donovalytól 15 percre és 16 kilométerre, a Liptovske Revuce község előtt található sziklafalon összesen 9 útvonal található. A kettős tagolású sziklaorom az út menti kiépítetlen parkolóból is jól látszik, jelzett turistaösvényen könnyen megközelíthető.

A 2019 évben épült utak hibátlan állapotúak. B, C és C/D útvonalakon gyakorolhatunk, vagy tanulhatunk. Mindkettőre igazán alkalmas a hely, mivel az útvonalak rövidek, jól variálhatóak és nagy előny, hogy a stabil mészkő falon gyakorlatilag nincsenek lehulló kődarabok (a kezdők kisebb eséllyel néznek fel, amikor elkiáltjuk magunkat, hogy vigyázz kő!). 

Via Feratta Dve Veže-3
Via Feratta Dve Veže-3
Forrás: Kun Tamás

Az útvonalak hossza 20 métertől 150 méterig variálható, a szintkülönbség 20-70m. A sziklafalak között találunk 2 kötélhidat is, amelyek nincsenek magasan és szintén tökéletes kezdők számára is. A két kötélhíd alkalmas arra is, hogy a 4es (C/D) illetve az 5ös (C) szintű utak picit nehezebb alsóbb mászásait kikerülve, illetve könnyebb útvonalakkal kiváltva birkózzunk meg a magasabb orom hátralévő szakaszaival. 
Mindkét sziklaoromról gyönyörű kilátás nyílik az Alacsony-Tátrára és a Nagy-Fátrára. A mászóutak egy irányban felfelé mászhatóak, lefelé a sziklaormokról ösvény vezet a kiinduló pontokig. Az ösvények azonban nem egyirányúak könnyedén felmehet bárki, amíg a többiek másznak. A 4-es útvonal tetején kis fapaddal kiépített standot is találtunk.

Az útvonalakat általánosan 10 év felettieknek ajánlják. Komoly probléma esetén a hegyi mentőszolgálat a 18 300 segélyhívón elérhető.

Via Feratta Dve Veže-4

Via Feratta Dve Veže-1
Via Feratta Dve Veže-1
Forrás: Kun Tamás
Via Feratta Dve Veže-4
Hirdetés