REEL ROCK11 Budapest 2016 Hír

REEL ROCK11 Budapest 2016 Hír

Reel Rock
2016/10/06
Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével!  A világkörüli turné az idén már hét kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyisportok és filmek szerelmeseit.
Hirdetés

Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbusz-ban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Tour mögött álló Sport Emmy-díjas Pete Mortimer és Josh Lowell.

Reel Rock 11 Előzetes magyar felirattal:


A két filmes 2006-ban indította el a sorozatot, ami olyan sportolókat repített a nemzetközi ismert-ségbe, mint Alex Honnold, Ueli Steck vagy Dean Potter. Mortimer és Lowell egykor sokat mászott együtt. Mindketten filmstúdiót alapítottak, az egyik a Sender Film-et, a másik a Big UP Production-t.
 

7 kontinens, 500 vetítési helyszín

A Reel Rock eredetileg azért született, hogy a a nagyközönségnek is bemutassák a munkájukat, de a vetítések villámgyorsan kulturális eseménnyé, a mászóvilág piros betűs ünnepévé váltak. A világkörüli turné az idén már hét kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyisportok és filmek szerelmeseit.

BOYSINTHEBUGS-02-Matt Segal Bugaboos Forrás: Reel Rock11 (c) Brett Lowell
BOYSINTHEBUGS-02-Matt Segal Bugaboos
Kép forrása: Reel Rock11 (c) Brett Lowell
 

Mit ígér a 100 perces program és az öt új film?

A 11. Reel Rock Tour ismét elhozza nekünk a mozivászonra a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb mászó történeteit. Székbe szögező izgalmat, kalandot, felfedezést, nevetést és persze igazi inspirációt.

 

Reel Rock 11 Filmek:

REEL ROCK 11: YOUNG GUNS
Ismerkedjetek meg a mászósport legújabb tehetségeivel: a 15 éves Ashima Shiraishi és a 16 éves Kai Lightner az új generáció nagy tehetségei, akik már most a sportág határait feszegetik. Képességeiket először egy norvég túrán tesztelik, majd Ashima megkísérel történelmet írni egy V15-ös boul-deren Japánban. 2016 | USA | 28 perc Filmkészítők: Sender Films, Big Up Productions angol nyelven, magyar felirattal.

REEL ROCK 11: BOYS IN THE BUGS
Will Stanhope és Matt Segal profi repedésmászó és – úgy egyébként –világklasszis bohóc. Nevessünk együtt velük, ahogy végigkövetjük a négy éven át tartó, heroikus küzdelmüket a kanadai vadonban egy 5.14-es ujjre-pedéssel! 2016 | USA | 18 perc Filmkészítők: Sender Films, Big Up Productions angol nyelven, magyar felirattal.


DODOSDELIGHT-01-Sean Villanueva O\' Driscoll Baffin Island Forrás: Reel Rock11 (c) Ben Ditto
DODOSDELIGHT-01-Sean Villanueva O' Driscoll Baffin-sziget
Kép forrása: Reel Rock11 (c) Ben Ditto


REEL ROCK 11: BRETTE
A filmben a feltörekvő tehetség, Brette Harrington útját követhetjük végig szülővárosa, Squamish gránitfalától, a Yosemite El Capitanján át egy történelmi free szólóig Patagóniában. 2016 | USA | 22 perc Filmkészítők: Sender Films, Big Up Productions angol nyelven, magyar felirattal.


REEL ROCK 11: RAD DAD
Mike Libecki, a magányos farkas híres volt arról, hogy mindig a világ legeldugottabb csücskeit kereste, hogy újabb és újabb megmászatlan falakat találjon, újabb és újabb utakat nyisson. Amikor azonban apa lett, jött az igazi kihívás: össze kellett egyeztetnie egy kalandor életét egy szülőjével. Vagy lehet, hogy a magányos kalandor végre társra lelt? 2016 | USA | 12 perc Filmkészítők: Sender Films, Big Up Productions angol nyelven, magyar felirattal.


REEL ROCK 11: DODO’S DELIGHT
Szedd össze a cuccod és fel egy őrült vitorlás kalandra a Sarkkörön, a Dodo’s Delight fedélzetén! Csatlakozz Sean Villanueva O’Driscoll, Ben Ditto, és Nico és Oliver Favresse négyeséhez ezen a fantasztikus utazáson, át a nyílt tengeren és fel a szűz nagyfalakon! 2016 | USA | 28 perc
Filmkészítők: Sender Films, Big Up Productions angol nyelven, magyar felirattal.

BOYSINTHEBUGS-03-Will Stanhope Bugaboos Forrás: Reel Rock11 (c) Kyle Berkompas
BOYSINTHEBUGS-03-Will Stanhope Bugaboos
Kép forrása: Reel Rock11 (c) Kyle Berkompas
 

Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb mászó történeteire, idén se hagyd ki a Reel Rock 11 hazai filmvetítéseit! 

Veítési helyszínek:

Pécs – október 14., Apolló Mozi
Budapest – november 10-11., Corvin Mozi

 

 

Hirdetés