Reel Rock 14

Reel Rock 14

Reel Rock
2019/12/20
A legendásan jó Reel Rock filmek újra a mozivásznon!
Hirdetés

Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a megszállott sportolókhoz és a laikus nagyközönséghez.

Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock csapata. Filmjeik igazi etalonná váltak a maguk műfajában, rendszeresen viszik a pálmát a nemzetközi filmfesztiválokon, bezsebeltek 2 Sports Emmy®-t is. A 14. világkörüli filmturnén 7 kontinensen, több mint 500 helyszínen láthatjuk a mozivászonon a sportág legnagyobbjait és az év legjobb sziklamászó történeteit!

 

 

Reel Rock 14: The High Road – 20 perc

Miközben a világ legjobbjai a talajhoz közeli boulder problémákon küzdenek, Nina Williams kicsit magasabbra emelte a tekintetét. Ő az egyik azon kevés hölgyek közül, akik a legnehezebb boulderekre koncentrálnak 5-10, de akár 15 méter magasan – persze kötél nélkül. A mászósport egyik feltörekvő csillagának portréjában Nina Williams betárazza a fegyvereit, megacélozza az idegeit és nekivág a zónának, ahonnan már nem szabad leesni!

 

The High Road Forrás: Reel Rock 14
The High Road
Kép forrása: Reel Rock 14

 

Reel Rock 14: United States of Joe’s – 20 perc

A vidéki Utah szívében egy sor világklasszis boulder probléma és egy mormonokból, cowboyokból és szénbányászokból álló konzervatív közösség várja a sziklamászókat. Amikor felbukkan egy csapat szakadt – a helyiek szerint – punk sziklamászó, elkerülhetetlenné válik a két kultúra közti konfliktus. Néhány mászó most úgy dönt, hogy a helyiekkel összefogva megpróbálja megszüntetni az évek óta tartó feszültséget és megteremti egy békésebb jövő alapjait. De vajon sikerülhet-e nekik?

 

United States of Joe’s Forrás: Reel Rock 14
United States of Joe’s
Kép forrása: Reel Rock 14

 

Reel Rock 14: The Nose Speed Record – 60 perc

Az El Capitan 915 méteres The Nose útjának sebességi rekordja évtizedek óta a mászósport elitjének hőn áhított célja. A kockázat nagy, a potenciális nyereség pedig mindössze egy új rekord, ami néhány másodperccel javítja meg az előző eredményt. Amikor két alig ismert mászó, Jim Reynolds és Brad Gobright megdönti a sziklamászás szupersztárjának rekordját, Alex Honnold egy másik nagyágyút szervez be. A cél az, hogy olyan rekordot állítsanak fel, ami kiállja az idő próbáját. Honnold – ahogy mindig – most is a tökéletességre törekszik, míg Caldwell, a sérülésekkel küzdő családapa folyton a kockázatokat mérlegeli és egy esetleges hiba következményeit számolgatja.

100 percnyi székbe szögező látvány, őrült izgalom, nevetés és persze igazi inspiráció a Reel Rock 14 budapesti vetítésén 2020 január 27-én este a Corvin moziban!

 

 

Jegyvásárlás

  

Hirdetés
Hirdetés